Биволъ с награда за борба с мафията

За трета поредна година сайтът ни печели приз на фондация "Биоразнообразие"
Екип на Биволъ

За поредна година Биволъ беше отличен с наградата на фондация “Биоразнообразие” за най-добър журналистически материал, свързан със запазването на българската дива природа.

В категорията бяха номинирани много силни материали на Капитал, Дневни, bTV, БНР, НОВА ТВ и Канал 0. Журито отбеляза, че се е спряло на Биволъ, заради смелостта с която екипът ни се изправя срещу нередностите в системата, срещу мафията и Държавна сигурност, която стои зад нея.

Наградата беше връчена в Литературен клуб “Перото” от писателя Радослав Парушев. Наградата на публиката в категорията “журналистика” отиде при колегите от списание “8”.

Фондация “Биоразнообразие” отличи природозащитници с награди в 5 категории. За тях имаше общо 69 различни номинации. Като най-успешна кампания от журито беше отличена „Картофи – от Кръстава за Кръстава”, организирана от Сдружение “Байкария” Публиката избра в тази категория „Живот за Кресненския пролом“. “Активист за природата” – категорията с 18 номинации, беше спечелена от Георги Стоянов. Като политик с най-голямо внимание към българската природа беше отличен Радан Кънев. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси беше присъдена на EVN.

Разследващи материали на Биволъ неведнъж са били основна и полезна информация и са предизвиквали бурни граждански протести в защита на най-уязвимите места от българската природа. Нейното опазване се превърна в една от мисиите на сайта. В поредица от публикации той разкри голям брой злоупотреби с българската природа, извади на повърхността порочни процедури за присвояване на държавни и общински земи от приближени до властта лица. Публикува документи и факти, неопровержимо доказващи престъпната им дейност.

gramota-bivol-bioraznoobrazie

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also