Фирмата „Флагман Хотел“ на Иван Тодоров, който внася у нас Шкода, се е самоуправила незаконно с дюните на къмпинг „Китен“ (Южния плаж) като ги е засипала с пръст и ги е заравнила.

Това е установила проверка на община Приморско изпратена на място след публикацията на Биволъ по сигнал от нашия читател Николай Ноев, изпратил снимки от изкопните работи и заравняването на дюните.

Насипването  е ставало със земя от близкия скат без никакви разрешения от общината. Става дума за вид незаконно строителство, за което е съставен констативен акт.

Към мястото пътува комисия от РИОСВ, която трябва да установи дали на терена засипан с пръст има дюни и дали те са увредени от незаконното строителство. Картата на къмпинг „Китен“ обаче е от 2001 г. и не е актуализирана, също като картата на къмпинг Юг.

На старата карта обаче ясно се вижда, че границата на дюните започва от плажната ивица и продължава почти до стария път за Южното черноморие.

При това положение, ако не се случи поредната манипулация, РИОСВ трябва да наложи санкции на унищожителя на дюните и да го принуди да ги почисти от насипаната земя.

Дюните на к-г Китен според картата от 2001 г.

Дюните на к-г Китен според картата от 2001 г.

kumping-kiten-1

ПУП за строеж на терена е обжалван от МРРБ и е във ВАС

„Иф Фаворит“ е фирмата, която апортира имота в дружеството Флагман Хотел. Другият съдружник Аутобохемия трябва да апортира 25% от капитала като кеш. Това се случва през 2011 г. с решение № 36/31.03.2011 година на Общински съвет – Приморско. МРРБ, тогава с Плевнелиев начело, е обжалвало ПУП-а в Административен съд – Бургас (производство по адм. дело № 832/2013 г.). Миналото лято бургаският съд излиза с решение против ПУП-а. Фирмата обаче обжалва във ВАС, където делото в момента е висящо.

 

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English