Прокурорката на ДПС Боряна Бецова оневини и “френския безработен” Иван Данов

#QUI пази един от доверените хора на #КОЙ?
by Екип на Биволъ

“Боряна Бецова каква ябълка е?” – попита днес френският посланик Кзавие дьо Кабан в Twitter. Намекът е ясен. Прокурор Боряна Бецова от  Софийска градска прокуратура е тази, която прекрати проверката срещу Делян Пеевски и усърдно се труди над проверка на активистите на “Протестна мрежа” Асен Генов, Антоанета Цонева, Николай Стайков и Константин Павлов – Комитата, образувана по донос, инспириран от Пеевски.

Донос, в който не се съдържат никакви конкретни данни за злоупотреби, за разлика от сигнала срещу Пеевски, Василев и Бареков, който е обоснован с неопровержими доказателства, включително и от разследвания на Биволъ за подмолно финансиране на медии чрез кредити към свързани лица от КТБ.

Какво да отговорим на посланика? Боряна Бецова е прокурорка на ДПС и “гнила ябълка”, Ваше Превъзходителство. И Френската държава може да помогне това да се докаже неопровержимо. Боряна Бецова е прокурорката, която неотдавна прекрати проверката срещу Иван Данов, получавал неправомерно помощи за безработица във Франция.

Вие лично поехте ангажимент пред медиите Франция да разследва бившия министър Иван Данов за злоупотреби с френската социална система. Но разследване не последва. Последва шокиращо изявление на френско официално лице пред телевизия М6, че случаят Данов бил политически и поради тази причина няма да бъде разследван. Имаше и софийско дефиле на бивши френски високопоставени полицаи, които защитаваха Иван Данов докато беше министър.

Ето, че Бецова пое вдигнатата от официална Франция топка и прекрати проверката срещу Иван Данов. Нейното постановление от януари т.г. е копи-пейст от обърканите обяснения на архитекта, който твърди, че френските социални служби му плащали без той да знае.

Щедра е френската държава. Отивайте там и лъжете спокойно, за да ви дадат социални помощи. Може и да е незаконно, но пък никой няма да ви преследва – това е посланието по казуса “Данов” до този момент.

И още нещо, от което Вие, г-н Посланик, често се възмущавате: Боряна Бецова не е разпределена за тази проверка по случаен принцип, а е заместила първия прокурор по делото. Той е оттеглен, за да бъде сложена именно тя и да реши проверката по “правилния” начин.


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

Биволъ ще обжалва постановлението и ще поиска обстоятелствена проверка от ВСС за цялостната работа на Бецова и за случайното разпределение на нейните преписки. А Вие г-н Посланик какво ще направите? Ще потърси ли Франция справедливост за ощетените вложители в социалния фонд, или ще държи политическия чадър над одиозната фигура на Данов? Сроковете текат. Скоро Иван Данов ще го хване окончателната амнистия.

Така че не е лошо да питате за очевидното в случая с Бецова, г-н Дьо Кабан. У нас очевидното често е табу. Но трябва и да дадете пример какво значи “здрава ябълка”. Иначе ще трябва да питаме #QUI пази един от доверените хора на #КОЙ?

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also