Уволниха експресно рекетьора от ДАИ. А прокуратурата и данъчните къде са? И какъв Шенген сънува Кунева?

by Екип на Биволъ

Служителят на ДАИ Петър Василев беше експресно уволнен, след като турски шофьор го изобличи да си иска подкуп с видео в YouTube.

Така властта се надява скандалът да се размине набързо. Бушонът изгърмя, спете спокойно деца. Да, ама не! Не можем да спим спокойно. Защото на другото видео, публикувано от същия шофьор се вижда и чува как българска гранична полицайка си иска 5 евро и пуска камиона. А ако беше пълен отзад с джихадисти?

За какъв Шенген бълнува днес Кунева след унищожителните статии в Льо Монд, че Капитан Андреево е “врата у поле”, през която минава който си плати. Сега имаме и видео за доказателство.

Но МВР мълчи. Мълчи и прокуратурата, която вече трябваше да е повдигнала обвинения. Мълчат данъчните, които трябва да проверят до девето коляно имотите, пътуванията, начинът на живот на уволнения служител от ДАИ и да установят отговарят ли те на доходите му. И не само на него, а на всички в ДАИ, в Гранична полиция, в КАТ, в Митниците. От най-големия до най-малкия. Нали щеше да има “Чисти ръце”?

Турските тираджии обаче не мълчат, а са издирили снимки от същия този Петър Василев от ДАИ на ски ваканция. Коментират как профила на дъщеря му във Facebook е пълен със снимки от луксозни воайяжи, а те плащат за всичко това в “синьо” (разбирай, банкноти по 20 евро).

Проверки обаче няма и няма да има, защото Петър Василев може да се разприказва и да завлече началниците, те пък по-големите началници и не се знае докъде ще се стигне.  А така ще се пошуми, човекът ще обжалва уволнението си и ще бъде възстановен от съда.


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

Ако някой журналист обаче се разприказва, ако публикува документи как Бойко Борисов-Буда и Делян Пеевски са съдружници в Булгартабак, проверката от НАП му е сигурна. Не една, а цели пет.

 

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

Вижте също / Read Also