Френски полковник с фалшив адрес в посолството пое контрола на “Дунарит”

Другият управител на фирмата Кемира, собственик на Дунарит е свързан с путинския олигарх Малофеев
by Екип на Биволъ

Полк. Владимир Микулински, бивш военнен аташе на Франция у нас е вписан на 20 март като управител на фирмата “Кемира”, която е собственик на “Дунарит”. Биволъ вече писа за опита той да бъде назначен за прокурист на “Хедж Инвестмънт” която държи контролния пакет акции на “Кемира”. Този опит бе отхвърлен от Търговския регистър заради несъвместимост с устава на дружеството.

mikulinski-kemira

Другият управител вписан на тази дата е белгиецът с руски паспорт Пиер Мишел Луврие, който е свързан с руския “православен олигарх” Малофеев. Луврие, който е привърженик на путинската агресивна политика, представлява компанията LIC 33, заявила намерение да придобие активите на Цветан Василев: БТК, Дунарит, Терем, НУРТС и ТВ7.

“Фалшив” адрес във френското посолство

В нотариално заверената декларация, вписана в Търговския регистър Микулински е посочил като актуален адрес Оборище 27-29 в София, където се помещава френското посолство. Същият адрес беше посочен и в декларацията за вписване на прокурист в “Хедж Инвестмънт”. Преди няколко дни от пресслужбата на посолството заявиха официално за Биволъ следното:

Г-н Владимир Микулински е пенсиониран бивш френски офицер. Адресът „ул. Оборище 27-29“ в София е този на посолството и резиденцията на Франция. Единствено посланикът на Франция живее на този адрес.

Това означава, че о.р. полк. Микулински е дал фалшив адрес в официален документ и ако прокуратурата реши да упражни надзор за законност може сериозно да обърка плановете на полковника.

Френски пенсии, закръглени в рубли?

В екипа на загадъчния “европейски инвеститор” LIC33 има още двама французи:  пенсионираният генерал от жандармерията Бертран Кавалие като съветник по сигурността и Жан Жозеф Жакобер – инвестиционен съветник. Както Биволъ вече писа, връзките на Пиер Луврие и санкционирания от ЕС и САЩ, близък до Путин руски олигарх Константин Малофеев са очевидни. Но какво е обяснението за това струпване на бивши френски офицери? Едва ли става дума за някаква френско-руска завера, заобикаляща санкциите на наша територия. По-скоро бившите френски офицери заработват допълнение към пенсията си, като (съзнателно или не), участват във временен параван за путинската икономическа инвазия. Доста нескопосно, впрочем, както личи от “фалшивия” адрес на Оборище.

Кой стои зад Дунарит и Терем?

Счита се, че двете дружества са част от активите на банкера Цветан Василев, който обаче не се афишира като краен собственик. “Хедж Инвестмънт” е собственост на офшорната фирма “EFV International Financial ventures” LTD, която е регистрирана на Британските вирджински острови и има сметки в Швейцария в клон на британската банка RCS Coutt. По-рано Биволъ публикува документи, от които се вижда, че от тази фирма са превеждани големи суми към офшорни фирми регистрирани на името на синдикалните лидери д-р Константин Тренчев и главния секретар на КТ “Подкрепа” Андрей Върбанов. Върбанов е бил финансов директор и впоследствие консултант на миноритарния собственик на “Дунарит” – “Никкомерс 01”.

 Обновено на 27.03.2015 Право на отговор на полк. Микулински

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also