В страницата на Биволъ в социалната мрежа Фейсбук вчера се появи коментар на Арбен Хавальов за публикацията на негови снимки с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„Смятам, че забавлявате простолюдието, което няма какво да прави по цял ден… Аз се гордея със себе си, гордея се, че имам приятели, такива приятели, които някои хора никога няма да имат“ – патосно заявява подсъдимия за данъчни престъпления, източване на ДДС под името Антон Драгомиров Белев.

След като простолюдието в лицето на феновете на страницата на Биволъ реагира възмутено, Хавальов става по-агресивен: „Може да ви омекнат краката. Най-добре се облекчете, може ентусиазмът да ви поотмине малко. В момента имам малко свободно време и мога да се позабавлявам с вас.“ – разлюти се бизнесменът. Той обвини медията ни че „воайорства“ в профила му, макар че снимките, които публикувахме бяха видими за всички и с публичен достъп.

havalyov-comments

 

Профилът на Хавальов продължава да е открит за всеки. Сред „приятелите, които някои хора никога няма да имат“ личи и бившият президент Георги Първанов – Гоце, който се ръкува с Хавальов и му връчва някакъв предмет.

Според архивен материал на „168 часа“, цитиран от Иво Инджев, става дума за конкурс замеждународна изложба за реалистична живопис „Балкански художници“ от 2004 г.Инициативата била с подкрепата на президенството, Министерството на външните работи и Министерството на културата. На нея президентът награждавал творци с пари на домакина на Доган – Хавальов.

Прокуратурата обаче е установила, че още в периода 2000-2004 година Хавальов е извършил данъчните измами, за които сега е обвиняем. Така излиза, че наградния фонд връчван от Георги Първанов е от източеното ДДС.

Вчера Светлозар Лазаров коментира пред „Дневник„, че снимката „вероятно е компромат“ и „от този храст няма да изскочи заек“.  Той твърди, че е присъствал именно на това събитие с президента.

„Предполагам, че това е компромат. А компромати не е редно да коментирам. Но сега, като си спомням, преди 10-ина години това лице съвместно с Рангел Вълчанов организираше изложба за живопис, която включваше всички балкански държави и беше с участието на творци от целия балкански полуостров. Присъстваше и част от политическия елит, културния елит и дипломатическия корпус – това си спомням. В интерес на истината аз съм присъствал на тази среща, но да ви кажа от този храст заек няма да излезе.“

„Дневник“ припомня, че по това време Лазаров е бил разузнавач в НСС.

Днес пред Нова Телевизия министър Вучков призова Лазаров да обясни по-подробно за сътрапезните снимки.

 

 

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English