Яневагейт: Причините, експертизите и “Следствието”

След като бяха разпитани в прокуратурата, журналистите от Биволъ дадоха интервюта в медиите.
Екип на Биволъ

На 2 февруари 2016 г. прокурор Димитър Петров от Софийска градска прокуратура разпита собственика на сайта Асен Йорданов и главния редактор Атанас Чобанов по делото “Яневагейт”. Журналистите връчиха официален превод на експертизата на записите извършена от лабораторията “Акустек”, който можете да видите тук. След разпита Асен Йорданов и Атанас Чобанов дадоха изявления за медиите.

Асен Йорданов в “Часът на Милен Цветков” 02.02.2016

http://play.novatv.bg/programi/chasut-na-milen-tsvetkov/700680?autostart=true

Милен Цветков: Какво става?

Асен Йорданов: Ами става това, че рухват твърденията, които са пуснати в публичното пространство от главния прокурор Сотир Цацаров, че някаква експертиза доказала, че записите са манипулирани. Никой не знае коя е тази експертиза. Никой не знае кой е правил тази експертиза. Което е по-тревожно: обществото не знае, но дори и членовете на ВСС не бяха запознати с това кой е правил експертизата, кой е специалистът? Затова ние направихме експертиза, която е официална, ето аз я нося тука. Днеска тя беше представена като официално доказателство, като ново обстоятелство в разследването, което извършва прокуратурата за записите, което например на мен лично не ми е ясно какво точно разследва. Но тъй като бяхме извикани на разпит, предоставихме тази експертиза. Това е една от най-авторитетните световни лаборатории, казва се Акустек. Експертизата е от 17 страници, всъщност това е експертен доклад, и е извършена от един от най-добрите специалисти в света Иван Сипаров. Всъщност, специалист-експерт от университета в Санкт Петербург.

МЦ: Какво показва тази експертиза?

АЙ: Тази експертиза ясно и категорично показва, че няма манипулация.

МЦ: В смисъл, какво значи няма манипулация? Не е отрязано например на Янева една думичка оттука, сложена, защото хората не са много наясно.

АЙ: Да, най-важното, което ние искахме да разберем, има ли манипулация в акустичните събития, тоест, манипулирани ли са самите разговори…

МЦ: Да.

АЙ: Няма манипулации на самите разговори.

МЦ: Следват си своя нормален ход.

АЙ: Експертизата е много точна, много точно го обяснява. Тя използва няколко метода на анализ.

МЦ: Така, така, да не навлизаме в подробности.

АЙ: Само ще прочета, съвсем, нали, просто ще го цитирам: Анализът на последователността и едновременността на звуковите действия и събития, и фоновата акустика, не разкриха никакви белези на редактиране или манипулация.

МЦ: Така, какво трябва да ни покаже на нас това?

АЙ: Това показва, че лабораторията, чиито услуги ползват службите за сигурност на редица европейски държави…

МЦ: А вие видял ли сте някакъв документ, нещо черно на бяло, където се казва: “Ето, въз основа на тази експертиза ние твърдим, че тези записи са…”

АЙ: Никой не е видял, не само ние. Никой не е видял такова нещо. Но ето тука, това е документ. Това е документ, с всички реквизити на официален документ, тази лаборатория, чиито услуги ползват служби за сигурност, министерства на правосъдие, на отбрана в най-големите европейски държави…

МЦ: Какво ви питаха всъщност днес Вас? Или е тайна това нещо?

АЙ: …казва, че няма манипулация. Значи… Днеска, доколкото разбрах, въпросите към мен и към колегата Чобанов са се движили в един и същ план. Те гравитираха, въпреки, че нямаме право да казваме какво сме говорили, но гравитираха, то не може да бъде тайна, около това как са получени записите, по какъв начин са достигнали до нас.

МЦ: А как са получени?

АЙ: Ние това нещо сме го написали. Съвсем ясно, записите са получени на нашата платформа за анонимно споделяне Balkanleaks, която работи на принципа на Tor Browser, SecureDrop, тоест, използва се…

МЦ: Някой е оставил файловете.

АЙ: Изпраща файловете на платформата Balkanleaks след което ние трябва да направим валидация на това по наши методи. Трябваше да се обадим на засегнатите страни, всичко това ние го извършихме преди да започнем изобщо да публикуваме въпросните записи.

МЦ: Така.

АЙ: След като се уверихме, че записите представляват реални разговори.

МЦ: Кой Ви го потвърди това нещо?

АЙ: Янева не го отрече, Ченалова потвърди. Георги Колев, например каза: “Който каквото е говорил да си носи отговорността”. В крайна сметка до ден днешен разговорите не са отречени. Напротив, те се потвърждават. Всички факти и обстоятелства потвърждават, че такива разговори са проведени. Единствените, които го отрекоха бяха Етичната комисия на ВСС, които се позоваха на експертиза Х, която е неизвестна…

МЦ: Ама аз доколкото разбирам те не отричат, че са водени такива разговори. Отричат…

АЙ: Казват, че са манипулирани, записите.

МЦ: Това е съвсем различно.

АЙ: Което означава, че ако записът е манипулиран, той не означава извадка на водените разговори. Поради тази причина те отказаха да водят по-нататъка проверка за нарушаване на етичните правила и има ли извършени съставомерни действия, тоест, престъпления.

МЦ: Още по темата след рекламата на Нова Телевизия…

АЙ: Това е лаборатория, която се занимава с анализ на акустична материя.

МЦ: Записите са автентични, добре.

АЙ: Абсолютно

МЦ: Стигаме обаче дотам, какво означава всичко това. Аз доколото разбирам самото публикуване на записите, защото всеки, когато публикува нещо, го оценява по някакъв начин и казва: “А-ха, това трябва да го чуе аудиторията, защото то има еди каква си стойност”. Нали така? В случая предполагам, че вашето обяснение е, че тези записи показват политическо влияние в съдебната система, търговия с власт и т.н. Нали така?

АЙ: Да, не само това. Те разкриват първо порочния модел, по който работи съдебната система в България.

МЦ: Добре, обаче когато г-жа Ченалова беше тука гост в предаването аз и казах следното нещо. Аз от самото начало, както ги слушам тези записи, те ми звучат като някаква радио декларация. Леко така в стил радиотеатърът представя както беше едно време ако си спомняш. Значи, ние бяхме част от тази система, която функционира по еди какъв си начин, и сега сядаме и разказваме. Аз нямам представа кой е записал и кой не е записвал. Дали го е манипулирал или не го е манипулирал. Но то на мен някак си ми звучи като някакъв вид химическо чистене.

АЙ: Има данни да се смята, че със СРС са правени тези записи. Значи те са двуканални, има следи от маркери, звукови маркери, които се използват при СРС. Има следи от два микрофона, което означава, че

МЦ: Ти не разбираш нищо от това, което ти казвам.

АЙ: Не, напротив, опитвам се да отговарям на това, което ти ми казваш. Дали записите са предварително…

МЦ: Да, защото тогава няма нужда да режа тази дума и да я слагам еди къде си. Няма нужда еди какво си. Когато нещата са измислени предварително…

АЙ: Всичко говори, че това са спонтанни разговори. Става въпрос за един разговор, който представлява, бих казал, вид изповед на Владимира Янева пред двама души, които са и близки.

МЦ: Някак си много целенасочено ми е това.

АЙ: Ами, едва ли е целенасочено, тъй като…

МЦ: Това казах и на г-жа Ченалова, някак си, ето всички са…

АЙ: Не ти ли се е случвало, когато си в ситуация, когато се чувстваш онеправдан, да отидеш и да споделиш с някой какво се е случило, каква несправедливост те е сполетяла, кой ти е подлял вода, кой е отказал да ти помогне и т.н. Не мисля, че Янева е осъзнавала какво… че това нещо се записва, поради един прост факт. Тези записи рискуват да я дискредитират и в личен план. Едва ли някой ще е чак такъв мазохист, за да прави такива записи и да ги пуска в публичното пространство, при положение, че те могат да дискредитират него, до известна степен семейството му, до известна степен хората, с които се познава. Тук става въпрос за хора, които са от приятелски кръг. Те са, така, имат си лобита в съдебната система. Това са близки хора. Не мога да допусна, че тези записи са правени под някаква режисура.

МЦ: Добре, благодаря ти и продължаваме нататък…

Атанас Чобанов пред Силвия Великова по BIT Телевизия “еМисия България” 03.02.2016

http://www.bitelevision.com/atanas-chobanov-pred-silviya-velikova-za-yanevagejt/

Силвия Великова: Вие как разчетохте, като сайтът, който всъщност вкара в дневния ред, малко трудно, на политиците, но все пак на медиите по-лесно, темата за разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова? Как коментирате невъзможността, както каза г-жа Юлияна Колева, ВСС да разследва нарушения на етичния кодекс с този тип комуникация между хората по върховете на съдебната система?

Атанас Чобанов: Аз ще бъда малко рязък. Коментирам го като двуличие. И ще дам веднага пример. Г-жа Колева каза, че трябва прокуратурата да приключи с проверката, за да могат те да…

СВ: Евентуално да отворят пак проверката.

АЧ: Евентуално, да. Но, проверката беше “опраскана” на базата на частични данни от прокуратурата, една експертиза, която заключила, че разговорите са манипулирани.

СВ: Само да уточним: Вие дадохте ли Вашата експертиза на ВСС или когато тя беше готова те вече бяха приключили случая.

АЧ: Тази експертиза, която ние дадохме в прокуратурата не беше готова, когато ВСС приключи своята проверка. Когато стана готова, на 20 януари, ние съобщихме, веднага публикувахме, на английски, копието и казахме, че внасяме експертизата за превод и когато бъде преведена ще я внесем в прокуратурата. И това съвпадна с посещението ни в Следствието.

СВ: Вчера бяхте призован на разпит, да.

АЧ: Точно така.

СВ: Малко нелогично късно ми изглежда на мен. Би трябвало тази проверка да започне първо с разговор с първоизточника. Или просто защото сте в чужбина.

АЧ: Не мога да Ви кажа. Аз бях призован декември месец миналата година, но нямах възможност да дойда и се разбрах с наблюдаващия прокурор Димитър Петров, че ще се видим на тази дата.

СВ: Всъщност какво Ви питаха, ако я нямаше тази експертиза имаше ли за какво друго да си говорите?

АЧ: Имаше много интересен разговор. От това, което аз чух и от въпросите, които зададох, тъй като и аз задавах въпроси, разбрах, например, че Делян Пеевски не е разпитван по това досъдебно производство.

СВ: Да, той беше разпитан по друго.

АЧ: Тоест, има друго досъдебно производство, да го наречем условно Яневагейт 2, защото то е свързано с този скандал, тоест, самият Делян Пеевски в своето изявление каза, че разпитът му е свързан със записите и думите на г-жа Ченалова. Това са неговите думи, на Делян Пеевски.

СВ: Само да уточним, че понеже това беше дълбоко скрит и пазен разпит…

АЧ: Да, много интересен момент.

СВ: По-скоро подозрението е, че това е свързано с интервютата на Румяна Ченалова, в които тя каза, че в кабинета на Делян Пеевски се е кадрувало и, че всъщност той е решавал кой да расте и кой да не расте.

АЧ: Така. И в разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова се чува в един момент: “Делян е говорил с двамата”. Двамата са: Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов. И “Делян” е Делян Пеевски.

СВ: Но по това не е разпитван.

АЧ: Ето това трябва да изясним. Има ли още едно досъдебно производство, кога е образувано, кой е наблюдаващият прокурор и какво става? Кого разпитват освен г-н Пеевски по тази проверка?

СВ: Може би г-жа Янева, за която няма данни да е разпитвана по тази проверка?

АЧ: Може би. Но ако гледаме логиката на едно следствие, би трябвало да са разпитани всички: И “двамата”…

СВ: Вече да.

АЧ: Тоест, Сотир Цацаров и Бойко Борисов, Янева, Мондешки, Ченалова, Милка Итова, Ясен Тодоров, Димитър Узунов, Георги Колев и забравих шефа на Апелативна прокуратура…

СВ: Христо Динев.

АЧ: “Ицооо”, както го нарича г-жа Янева.

СВ: И кучето.

АЧ: Да, и кучето

СВ: То, както каза Цацаров е най-добросъвестният участник в разговорите. Подозирате ли, че това всъщност е имитация на разследване?

АЧ: Сега моето подозрение е… нямам данни дали са разпитвани други хора, няма как да го знам, тъй като е следствена тайна, предполагам. Но, това, което аз разбрах е, че прокуратурата се интересува как са дошли разговорите, кой ги е изпратил? Въпрос на който, няма как да се отговори.

СВ: Защо ги пускахте така?

АЧ: Защо сме ги пускали в този ред? Въпрос, на който отговорихме, че сценарият го пишем в редакцията и много се забавляваме, тъй като виждаме, че институциите се оплитат в лъжи. Което по-скоро трябва да е тъжно. Но пък този подход ни дава възможност да извадим наяве други напрежения и скандали във ВСС. Видяхте, че тази срамна сценка, когато дойде Бойко във ВСС и всички му станаха на крака. Батальонът се строи. Нали, с изключение на…

СВ: Почти всички.

АЧ: Да, почти всички. СМС-ът до Лозан Панов, това нещо е свързано със скандала “Яневагейт”. С развитието на скандала.

СВ: Така е, то вътре се употребяваше любимият израз на премиера за “каките”.

АЧ: Ако бяхме… съвсем чистосърдечно и на прокурора му казах, че следим обществения интерес и гледаме да получим максимален отзвук от публикациите. Ако бяхме изсипали всичко наведнъж, това щеше да мине и да замине, хората нямаше да вникнат в същината, в причините, за да се стигне до “Следствието”.

СВ: Сега смятате, че поне този обществен ефект е постигнат?

АЧ: Смятам, че е постигнат и това нещо вече се увековечи, така да се каже, в доклада (Яневагейт), в доклада на Европейската комисия, в който и в черновата и в беловата “Яневагейт” се чете доста отчетливо, даже не е между редовете. Съвсем конкретно става въпрос за това, че има институционален проблем, няма кой да разследва. Кой да разследва главния прокурор?

СВ: Ами видяхме преди малко какво се случва в Румъния. Как си подава оставката един главен прокурор само заради това, че е злоупотребил с правомощие.

АЧ: Точно така. Това е един пример, а и други хубави неща се случват в Румъния. В Румъния обвиняват шефове на агенции за кражба на европейски пари, в България се знае кой ги е откраднал, но Сотир Цацаров не повдига обвинение. Защото трябва да обвини хора, които са на власт.

СВ: Споменахте… те нещата малко са лично между Вас и него. Той също Ви обръща внимание много. С квалификации. Само да изясним това.

АЧ: Нищо лично. Нито сме му продавали апартаменти, нито сме му дарявали апартаменти. Навремето, когато го избираха за главен прокурор разкрихме, че той има едни имоти, в които има нередности, както и направихме проверка на другите кандидати. Той явно го е приел лично, защото неговите бяха най-много и най-скандални.

СВ: Така да е, но той Ви обвързва с една конкретна политическа сила, която атакува прокуратурата. Кажете,

АЧ: Която ни атакува нас, Вие забравихте…

СВ: Какви са ви отношенията с ДСБ?

АЧ: Ами, ДСБ ни обяви за зло, за сайт, който се стреми да окаля едно хубаво коалиционно управление. Това те го изнесоха на пресконференция някъде в средата на скандала “Яневагейт”. Тоест, какво отношение да имаме към хора, които не виждат същината на проблема, който излиза от тези разговори.

СВ: Впоследствие заеха друга позиция.

АЧ: Те обвиниха… Не, не съм видял друга позиция официално, обвиниха ни като медия, че публикуваме скандални неща, а реакцията би трябвало да е, че скандално е съдържанието, а не този, който е вестоносецът на съдържанието.

СВ: Така е, това е стар разговор, той тръгна още с флашките на Мишо Бирата, после с Кокинов, изобщо, въпросът.

АЧ: От Уотъргейт… публикуват се записи.

СВ: Кой е техният въпрос: Защо сега? Как ги получихте или какво се казва вътре? Вие имахте ли дилема дали да пуснете тези записи, особено тази по-интимната част, която в края излезе.

АЧ: За интимната… Имахме дилема за интимната част и решихме, че кариерното израстване чрез интимна част е все пак форма на корупция. И точно за това се говори в записите, в които става дума за това, че дами, с които премиерът е имал отношения, се назначават на постове в Министерски съвет, получават подаръци под формата на недвижими имоти в чужбина. Съжалявам, но това не ми звучи като личен живот, тъй като тези пари и тези назначения, все пак стават с парите на данъкоплатците.

СВ: Но проверка няма.

АЧ: Така че общественият интерес надделява. Проверка няма, но след като излезе докладът на Европейската комисия имаме всички основания да се обърнем към испанската прокуратура, тъй като ако това е вярно, че има дом за милион и половина евро, купен от премиера някому в Испания, това е пране на пари. Премиерът Борисов няма откъде да докаже произходът на милион и половина евро според неговите данъчни декларации.

СВ: Тоест, Вие смятате да направите това?

АЧ: Смятаме, да, тъй като ще вървим докрай да се изясни всеки елемент от този разговор. Не само това. Има и други неща. Има много скандални неща вътре, които ги забравяме, тъй като минава време. Но ние сме разписали един поменник с нарушения, със закононарушения, тъй като едните са по Наказателния кодекс, другите са етични нарушения, които ВСС трябва да ги гледа в Етичната комисия, и ще вървим докрай, няма да спрем и да го забравим.

СВ: Каква е силата Ви освен да пишете?

АЧ: Да помним.

СВ: Защото ВСС едва ли в тази ситуация ще отвори темата. Прокуратурата, ясно, дълго време ще проверява.

АЧ: В началото на давностния срок сме.

СВ: Така, имаме време.

АЧ: Мисля, че имаме време. Чухме в разговорите, че господинът, който участва, казват, че е адвокат Момчил Мондешки,

СВ: Каза го Румяна Ченалова.

АЧ: Да, една фоноскопска експертиза бързо ще докаже кой е той.

СВ: Вие ще я поръчате ли?

АЧ: Ами ще му намерим гласа на Момчил Мондешки. Той не може да се крие вечно. Все някъде някога ще каже няколко думи пред микрофон и ще можем да съпоставим, както направихме с Владимира Янева. Гласът на Владимира Янева и Румяна Ченалова ги разпознахме по медийни изяви. Той казва: “Има там един доклад, Бойко Рашков ще го внася в Брюксел. Казаха ми да го погледна да видим какво ще внасяме и какво да не внасяме”. Кой е Момчил Мондешки? Има ли той достъп до класифицирана информация, за да гледа този доклад?

СВ: Извинявайте, но по делото..

АЧ: Това е закононарушение, за това се лежи в затвора.

СВ: Така, само да припомня…

АЧ: Ако погледнеш доклад, който се внася в Брюксел и който може би съдържа класифицирана информация…

СВ: Така, когато слушахме записите “Банкягейт” и ние чухме как по телефона Николай Кокинов докладваше на Цветан Цветанов какво ще се изнесе на пресконференция, от това не произтече нищо, освен, че Кокинов си плати.

АЧ: Но помним, Силвия, помним и го припомняме.

СВ: Вие разчитате на това, че помним?

АЧ: Да, разчитам, тъй като има натрупване. Това не може да се замете, забрави, все пак тези хора разчитат, че някой ден ще бъдат забравени техните прегрешения и ще се върнат в бяло както се върна примерно Флоров, вчера, беше оправдан, тоест, не беше оправдан, но му снеха всички обвинения.

СВ: Тоест, както не му повдигнаха обвинения, сега му прекратиха делото официално.

АЧ: Да, да, Цветан Цветанов е невинен, Христо Бисеров е невинен. Всички политици са…

СВ: Но главният прокурор казва, че това е проблем с тези оправдателни присъди. Той също се притеснява от тях.

АЧ: А дали главният прокурор не е проблем? След като излъга преди време, че е поискал от Швейцария данни за банковата сметка на Бисеров се оказа, че още не е поискал. Тоест, някъде се е изгубило искането между неговото изказване и реално това, което е свършено процесуално от прокуратурата.

СВ: Добре, ако трябва…

АЧ: За пет минути ми отговориха от “Вайбър”. Мога да покажа разпечатка от мейла си. Задавам въпрос и след пет минути ми отговарят: Изпратете subpoena, това, което е прокурорско искане или съдебно искане за разкриване на метаданни и те ги предоставят. Вчера на разпита трябваше да обяснявам как съм се свързал със support-а на “Вайбър”. През уеб сайта на “Вайбър”. Има бутон. Кликаш на него и пишеш.

СВ: Което означава, че прокуратурата изобщо не е предприела каквито и да било действия в тази посока.

АЧ: Може би не е предприела, да.

СВ: И за това всъщност да обобщим. Така и пак с поглед към Румъния. Споменахме как са приключили знакови дела. Говорим за това как върви проверката. Но в крайна сметка прокуратурата е тази, която трябва да дава тези отговори. Трябва ли някой да стане бивш, в опозиция, неудобен, за да се активизира.

АЧ: Аз мисля, че Моника Маковей направи едно много интересно изказване, сега разбрах колко е била права. Трябва някой прокурор, който да има смелостта, да си свърши работата качествено, да събере достатъчно доказателства и да обвини…

СВ: В единната централизирана прокуратура?!

АЧ: Да, няма никаква пречка дори един неизвестен младши прокурор ако събере достатъчно доказателства да привлече Сотир Цацаров като обвиняем. Той няма имунитет. И като бъде привлечен като обвиняем ВСС трябва да го “опраска”. Нали по същия метод както той привлича Янева и на следващия ден я махат. Нали такъв е законът? Да, следващият прокурор над този младши прокурор може да отмени неговия акт, но представете си какъв скандал ще стане. Нали, просто някой трябва да започне. Е как при толкова прокурори, не знам, мисля, че имаме три пъти повече прокурори от Холандия, където населението е три пъти по-голямо… При такова съотношение и толкова много прокурори не се намери един човек, смел, съвестен, качествен, който да свърши тази работа. Не се намира, защото по цялата йерархия, виждате, че ВСС кадрува така, че да няма такъв човек.

СВ: Точно така.

АЧ: И нещата се възлагат…

СВ: Или поне отгоре да стои този, който да контролира.

АЧ: Възлагат се на прокурори, които са селектирани специално, за да… недай си боже да не се стигне дотам, че да предприеме нещо, което по йерархията нагоре не е санкционирано предварително и не се знае. Аз питах прокурор Петров откъде Сотир Цацаров знае, че Ченалова не казва нищо на прокуратурата? Ще чете ли г-н Цацаров това, което аз Ви казвам сега? Той казва: “Не, как, моля Ви се, има тайна.” Добре, откъде знае, че г-жа Ченалова пред медиите е словоохотлива, а когато трябва да говори пред прокурор казва: “Не знам, не видях”? Той каза, че бил изготвил справка за ВСС. Така, аз оттам разбирам, че ВСС е получил частична информация. А ВСС има ли право да гледа в това… ?

СВ: По принцип няма право да гледа в дела, които са в досъдебна фаза.

АЧ: И в тази експертиза, която я наричам аз “Не!Експертиза” с удивителна по средата, защото нито автор знаем, нито какви методи използва, нито…

СВ: Може да няма, но въз основа на данни, които е получил от прокуратурата приключи темата.

АЧ: Ето експертиза: 17 страници с графики, с позоваване…

СВ: Трябва да свършваме с едно финално изречение: Откъде този оптимизъм? Вашите лични впечатления.

АЧ: От Румъния.

СВ: Защо?

АЧ: Ами защото мисля, че щом те могат, ние също можем и защото знам, че там има едни паралелни дела, които са споменати в доклада. Става въпрос за разследвания, които се водят паралелно в България и в Румъния, вероятно и в други европейски държави. И в България не се случва нищо, а там има арести. Знам конкретно за такова дело и се надявам, че под натиск от ОЛАФ, от Европейския съюз, ще има действия в България, които ще доведат до срутване на пирамидата.

СВ: Аз пък искам да припомня на нашите зрители, че беше време когато ние искахме да ни откачат от Румъния, защото се чувствахме по-напред и по-развити, сега ето, намираме примери, за това, че с нас може да се случи това в Румъния. Благодаря Ви, че бяхме заедно. Разследващият журналист Атанас Чобанов от сайта Биволъ беше мой гост, чухме какво прави и ВСС седмица след доклада, който беше най-критичен именно към тази институция.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also