Ово йе стандарт!

Ебем ти и браншовите организации, ебем ти и местните администрации, ебем ти и регулаторните органи, ебем ти и главнио прокуратор, KletamajkaBalqariio! Професор Юлиан Вучков за едно е прав. И аз „Гледам и не вярвам на ушите си“.

Хора, вие осъзнавате ли наистина в каква държава живеем? Да оставим настрани сериозните геостратегически, политически и икономически теми, те не са предмет на този текст. Нека насочим погледа си в други посоки, за да видим дали можем да повярваме на… ушите си.

Преди броени дни (така е думата; не са броени, защото не мога да ги преброя във вихъра на простотиите, които ни затрупват отвсякъде), чичко Рагин се изцепи пред медиите, че трябвало да си кротуваме за оня олигофрен, дето ритна камериерката. В главата. В Хотел. Пред камери. Щели сме да отблъснем шведските туристи, които били много горди и чувствителни. Благодарение на няколко човека, повечето от които българи, живеещи в чужбина, надарени с будна гражданска съвест, медиите в скандинавската държава научиха за случката.

След реакцията им не само че швеЦите не се направиха на ощипани мадами, а изляха тонове публично възмущение спрямо… собствения си сънародник. Каква изненада! Или, може би, не е изненада. Ако живееш в нормална държава и си част от нормално общество. Ние, колцината българи, останали на територията, няма как да знаем това, защото просто не ни се е случвало.

Да, казвам, че не живеем в нормална страна. И стоя зад думите си, защото мисля, че в една такава Рагин щеше да бъде разпънат на кръст след бутафорната си оставка и месианското си завръщане. Но, у нас длъжността му не е заемана, за да помага на туризма, потенциално едно от най-силните пера в икономиката. Тя е синекурна. Нищо повече. Ама нищичко! Едни десарски мафиоти завиват туристическия бизнес с цимент…

Така прави и другарката Нина, макар и да е по-млада и да е невъзможно да е членка на ДС. При нея случаят е малко по-различен, но резултатите – идентични. Тя разбива нещо съградено в Каварна, защото истинският комунист няма възраст, пол и раса. Той се интересува от едно. Да ссади идеологическа пропаганда, класова борба и да громи анархофашистите. КПД-то му е никакво. Никога не е било, никога няма и да бъде. Той не може да раздели на две магарета сЕно.

Петилетките за три години водят до държавни фалити, а истински трудещите се и мислещите биват експлоатирани до дупка или физически отстранявани. „Комунизмът съществува, докато не свършат парите, които другите са изкарали“. Мразя студенокръвието на мис Тачър и я цитирам само по памет, но в случая, мисля си, е права.

Каварненската кокошка направи всичко това нарочно. Местните се радваха на фестивала, групите се радваха на фестивала, най-вече феновете се радваха на фестивала, икономиката на града имаше свежи постъпления. Но, комунистът не иска щастливи хора. Той иска купонна система и опашки за банани. Иначе някой може да има време да мисли и да осъзнае, че от комуниста управленец файда няма и да го изрита най-безцеремонно от мястото му.

Комунистът управленец е безцеремонен. Той по презумпция е прост, нагъл и се самозабравя от властта си. Независимо, че кожата си мени. Пръмова била Кунева. Чампоева пък Жотева… Махаме комунистическите именца на оялите се фамилии и сме нови-новенички! По почина на БКП, което вече е БСП, ама летящата чиния си е тяхна. Ш‘си сипя!

Стига бе, свалете маските! Както и да се кръсти, членът на медийния ни регулатор Бети Жи си позволи нещо, пред което даже и постъпката на чичко Рагин бледнее. Да заплашваш журналист най-открито, пред микрофони, при положение, че си член на уж най-авторитетната институция, пазеща свободата и коректността на словото в една държава в ЕС!? И после не само да не подадеш оставка, а и да не можело да те уволнят!? Чакай бе, кой ти плаща заплатата? След подобна простотия даже и 113-тото място в класацията за свобода на словото ни е много, но Бети Жи ни лук яла, ни лук мирисала, така ли? И ще си запазиш поста до 2022-а, така ли? Муцка! Навра‘У си жИстока!

В заключение искам само да кажа, че комунистическите кадри се чувстват недосегаеми и това няма да се промени без тоягата. Комунистът с кръв взема и с кръв дава властта. Сам той така твърди. Та, ако щете, и примера с болтовете на мерцедеса го доказва. Цацаронко не мисли, че трябва да се разследва „евентуалният“ опит за покушение срещу тръна в очите на цялата омазана до плешките с лайна съдебна система, защото те се били развили сами. Ти автомонтьор ли си!? По-добре да беше, ама не би! И автосервизО да ви ебем!

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Latest posts by Стоян Николов - Торлака (see all)

This post is also available in: EnglishRussianFrench

Вижте също / Read Also