Тихомълком наляха още 900 млн. обществени пари на “гнилата ябълка” ПИБ

Екип на Биволъ

Защо ПИБ вече 6 месеца след като получи държавна подкрепа не намира 1 млрд. лв. на свободния междубанков пазар и не може да върне държавната помощ?

Дали защото почтеният бизнес не дава заеми на банки, които “перат пари от престъпна дейност и кредитират свързани лица”, както характеризира ПИБ американският посланик Байърли?

Или защото банките, за разлика от БНБ, прокуратурата и ДАНС знаят реалното състояние на нейните експозиции?

Престъпници могат да получат рефинансиране само от други престъпници, които на свой ред да откраднат от данъкоплатците.

Ето защо всички, гласували вчера актуализация на бюджета, в който тихичко добавиха 900 млн. за “гнилата ябълка” ПИБ, са част от престъпна група, работеща за олигархичния интерес на “дървояда Цеко”. Додоха чиста проба държавна помощ от Вашия джоб за следващия беглец в Белград, Виена или Москва и неговите съучастници.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

This post is also available in: EnglishRussianFrench

Вижте също / Read Also