Управителката на Биволъ Алберта Алкалай е номинирана за Човек на годината в годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността. Номинацията е за нейната лична инициатива да бъде отбелязана по подобаващ начин 70 годишнината от спасяването на българските евреи от генoцид през Втората световна война.

Алберта организира и проведе национален литературен конкурс за средношколци на тема: „Който спаси един човешки живот – спасява цялата вселена“. Във времето в което българското общество е болно от липсата на ценности и морал, този жест е особено ценен за възвръщането ни към изконните човешки принципи, върху които се гради цивилизацията.

България все още не е достатъчно оценена за своето геройско противопоставяне на машината за масова екстерминация, властваща над Европа в годините на войната. Общественият подвиг на българите от всички социални, политически и етнически групи е уникално явление в световната история и трябва да бъде припомняно, популяризирано и запазено от забрава и омаловажаване. Особено когато определени чужди и родни политически сили се опитват днес несправедливо да атакуват страната ни, едва ли не като главен виновник за Холокоста.

Една кауза, за която си струва да се гласува!

Подкрепете кампанията #DMSЯневагейт за популяризиране на Яневагейт във Facebook

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!Ако цените нашата работа подкрепете сайта "Биволъ" с дарение (банков превод, в брой - през Cashterminal, ePay.bg - EasyPay, PayPal, биткойни), абонамент или покупка на наш рекламен продукт:

Print Friendly