Управителката на Биволъ Алберта Алкалай е номинирана за Човек на годината в годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността. Номинацията е за нейната лична инициатива да бъде отбелязана по подобаващ начин 70 годишнината от спасяването на българските евреи от генoцид през Втората световна война.

Алберта организира и проведе национален литературен конкурс за средношколци на тема: „Който спаси един човешки живот – спасява цялата вселена“. Във времето в което българското общество е болно от липсата на ценности и морал, този жест е особено ценен за възвръщането ни към изконните човешки принципи, върху които се гради цивилизацията.

България все още не е достатъчно оценена за своето геройско противопоставяне на машината за масова екстерминация, властваща над Европа в годините на войната. Общественият подвиг на българите от всички социални, политически и етнически групи е уникално явление в световната история и трябва да бъде припомняно, популяризирано и запазено от забрава и омаловажаване. Особено когато определени чужди и родни политически сили се опитват днес несправедливо да атакуват страната ни, едва ли не като главен виновник за Холокоста.

Една кауза, за която си струва да се гласува!

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.