Управителката на Биволъ Алберта Алкалай е номинирана за Човек на годината в годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността. Номинацията е за нейната лична инициатива да бъде отбелязана по подобаващ начин 70 годишнината от спасяването на българските евреи от генoцид през Втората световна война.

Алберта организира и проведе национален литературен конкурс за средношколци на тема: „Който спаси един човешки живот – спасява цялата вселена“. Във времето в което българското общество е болно от липсата на ценности и морал, този жест е особено ценен за възвръщането ни към изконните човешки принципи, върху които се гради цивилизацията.

България все още не е достатъчно оценена за своето геройско противопоставяне на машината за масова екстерминация, властваща над Европа в годините на войната. Общественият подвиг на българите от всички социални, политически и етнически групи е уникално явление в световната история и трябва да бъде припомняно, популяризирано и запазено от забрава и омаловажаване. Особено когато определени чужди и родни политически сили се опитват днес несправедливо да атакуват страната ни, едва ли не като главен виновник за Холокоста.

Една кауза, за която си струва да се гласува!

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>