bivol

Драги приятели на Биволъ и на разследващата журналистика,

Вече 5 години сайтът Биволъ изпълнява своята мисия на разследваща медия да разкрива политическата корупцията и да осветлява задкулисието, което е превзело всички институции в страната. Правим го без държавно финансиране, без грантове от фондации и единствено благодарение на нашите спомоществователи, които допринасят с малки суми за финансовото ни оцеляване.

Можем да направим много повече. Можем да предприемем мащабни разследвания в България и в чужбина, за да издирим и да покажем къде са авоарите и активите на безскрупулни шмекери, които незаконно и безнаказано присвояват обществен ресурс. Можем да изградим кореспондентска мрежа и да отговорим на многобройните сигнали за корупция от регионите. Можем, защото сме се доказали като ефикасна, бърза и обективна разследваща група. Защото умеем да намираме изобличаваща информация и документи, които безспорно доказват злоупотребите. Можем, но няма как да го направим само с желание.

Ето защо Вашата подкрепа е изключително важна. Инвестирайки в нас скромна сума, еднократно или всеки месец, можете да увеличите значително шансовете да бъдат разкрити корупционните схеми, които ви ограбват. Това е инвестиция в нормалността с голяма възвращаемост. Не забравяйте, че корупцията и безхаберието на институциите убиват. В буквалния смисъл, но и в преносния – убиват възможността за просперитет и реализация с труд и умения, а не по системата „свой човек“. И това засяга всички нас.

Нарекохме нашата абонаментна подписка шеговито „Данъкъ Биволъ„. Тя е отворена за всички, които имат PayPal акаунт. В България или в чужбина. Във всеки един момент можете да я прекратите. Ако не желаете да станете абонат или ако нямате възможност да поддържате PayPal акаунт, винаги можете да изпратите еднократно дарение за каузата – по интернет, през банкомат или в кеш.

Сравнението ни с данъка не е случайно. Гарантираме Ви, че срещу 2, 5 или 10 лева месечно в подкрепа на разследващата журналистика ще получите много повече, отколкото за същите пари, които държавата ви отнема насилствено чрез данъци, за да храни служби, комисии и прокурори, които уж се борят с корупцията, а всъщност я прикриват и организират.

Ако нямате възможност да дарите пари, можете да изразите Вашата подкрепа в социалните мрежи. Харесайте нашата страница във Facebook, следвайте ни в Twitter и споделяйте нашите статуси. Можете също да сложите на профилната си снимка във Фейсбук бадж Je Suis Bivol.

je-suis-bivol

Благодарим ви. И съ рогата напредъ!


paypal_logo (от България и от чужбина) 

Месечен абонамент „Данъкъ Биволъ“ (виж инструкциите тук)

Еднократно дарение (виж инструкциите тук)

 

epay_logo(от България)

 

Микросметка в ePay (виж инструкциите тук)

С налични през EasyPay (виж инструкциите тук)

През банкомат с B-Pay (виж инструкциите тук)

bitcoin-225080_640
Сканирайте кода с мобилното приложение или кликнете на линка

bivol-donate-bitcoins 12JFL9S4BsMGFSr5jmDrcqRnWbfQQSgVaM


Данъкъ Биволъ

Ако имате акаунт в системата PayPal можете да станете наш абонат и да дарявате всеки месец малка сума – 1,2,5 или 10 евро с „Данъкъ Биволъ“. Ето как.

1. Натиснете на бутона Subscribe или тук.

2. Изберете сума за месечно дарение от падащото меню. Има и възможност за годишно дарение „Златен Данъкъ“ от 120 евро.

bivol-tax-1

 

3. След избора натиснете на бутона Subscribe, за да се насочите към страницата на PayPal

bivol-tax-2

 

4. Ако притежавате акаунт в PayPal натиснете на бутона Log In. Ако нямате акаунт натиснете на линка credit or debit card, за да регистрирате карта и да отворите PayPal акаунт.

bivol-tax-3

 

bivol-tax-5

5. Одобрете месечното плащане на сумата като натиснете на бутона Agree and Pay

bivol-tax-4

Във всеки един момент можете да анулирате месечното плащане като натиснете тук.


Еднократно дарение

Можете да направите еднократно дарение за Биволъ през PayPal, микросметка в Epay, на банкомат с B-pay или в кеш на гише през EasyPay. За да започнете натиснете тук.
paypal_logo

1. От страницата за дарения изберете сумата, която желаете да дарите и натиснете на бутона „Дарете“

donate-2

 

2. Попълнете име, фамилия и мейл, и изберете PayPal в селектора на метода за плащане. Ако не желаете Вашето име да се появява в списъка с дарителите, отбележете „Анонимно дарение“. Натиснете на бутона Продължаване към PayPal, за да се идентифицирате в системата и да осъществите плащането.

donate-3-paypal

Ако нямате сметка в PayPal можете да дарите с банкова карта. Кликнете на линка „Create a PayPal Account and pay with your credit or debit card“

paypal-card1

Попълнете данните за картата и пратете дарението.

paypal-card2

epay_logo

(микросметка, на банкомат или в кеш)

1. За да платите с микросметка в Epay от страницата за дарения изберете метода за плащане ePay.bg и след това опцията ePay. Натиснете на бутона „Поръчка“, за да отидете на страницата за идентификация на ePay.bg

donate-4-epay

 

2. За да платите на банкомат с B-Pay от страницата за дарения изберете ePay.bg и след това опцията BPay (плащане през банкомат. След като натиснете на „Поръчка“ ще се афишира уникалният 10 цифрен PayFly код, който трябва да въведете в банкомата, за да осъществите плащането (кодът на търговец е винаги 60000). Подробни инструкции за плащане през банкомат с BPay можете да прочетете тук.

donate-6-bpay

 

donate-7-bpay

 

3. За да платите в кеш на гише на EasyPay от страницата за дарения изберете ePay, после опцията EasyPay и натиснете на бутона „Поръчка“. Ще се афишира уникалният 10-цифрен PayFly код, който трябва да представите на гише на EasyPay, за да осъществите плащането. Списък на пунктовете, приемащи плащания чрез EasyPay може да намерите тук.

donate-5-easypay

 

donate-8-easypay

Купете нашите рекламни продукти

Купете тениска, елек или шапка „Биволъ – съ рогата напредъ“ от нашия магазин. Приемат се изброените по-горе методи за плащане, но също и поръчки с наложен платеж.

teniska-bivol-boris