Голям вой покрай тия изпълнения, не изстъпления май по ше си легне на мястото, ако кажа, в Гърмен, се били случили. Не съм бил там, ама дочух нещо. Чакайте малко бе, сънародници любими! Какво точно очаквате!? Кой остави партиите да паразитират двайсет и пет години!? Аз ли? Вие ли? Не, всички ние ги оставихме! Всички ние сме виновни за циганизацията (не говоря само в етнически смисъл) на държавата си.

Добре, никой не спори, има социално слаби хора, естествено, че трябва да им се помага. Нали затова сме хора, за да сме съпричастни и да бъдем дружни в трудните моменти. „В добро и лошо…“, както казваше оная лелка с досадния глас, когато се жених преди десет години. Ама драги зрители, социално слабите са слаби, нали това е включено и в определението?

Не може един от най-близките ми приятели баце Гоши, който е от ромски произход, да се пребива от работа всеки божи ден, за да създаде достойно семейство, да позволи на жена си да бъде истинска домакиня, а на детето си да се образова и да израства като личност, а ония долни мангали да се местят оттук-там всеки един път, когато има избори. Да, мангали казах, осъдете ме, ако искате! Тях не можете да ги осъдите, тъй като нямате закон за тази мерзост, която се случва пред очите на всички ни. За тези като мен, дето смеят да си отварят устата, закони колкото искаш.

Та, знаете ли защо казвам „мангали“. Защото баце Гоши не е мангал. Той е от цигански произход, но е истински горд и достоен българин, който си къса гъза, за да го възприемат всички околни като равностоен гражданин на нашата Родина. А той е. Той е много по-достоен от стотици хиляди „патриоти“, които се мислят за чистокръвни българи, нищо че по исторически данни през територията ни (ние вече не сме държава, в това отношение мога да споря с всеки) са минали поне сто и три народа.

Защо заговорих за моя приятел от ромски произход ли? За да докажа тезата си, че Гърмен е България, мили мои читатели. Случилото се в Гърмен е симптом, то не е заболяването, а шибан, ама адски шибан негов симптом. Знаете ли колко много роми си скъсват гъза от работа? По строителни обекти, по ниви, по чужбина… Много са.

Обаче много са и тия долни прошлеци, които само седят на гъза си, чакат помощи, за да ги изпият и ни ебават. Нас, всички работещи хора в тази загиваща страна, които плащаме данъци. Но, хватката на политиците е много проста.

Мангалите, тия, прошлеците, за които говоря, не са само цигани, роми или както щете ги наричайте. Мангали има и сред българите, и сред турците, и сред останалите етнически групи в Родината ни. Сред всички тях има и изключително достойни хора. А политиците не искат да знаем това. Те искат големи групи от ромско, турско и друго маргинализирано население в България да бъдат държани по гетата, в принудителна мизерия, да ограбват и изнасилват бабички, да бъдат размахвани по медиите като кюлотите на същите тия бабички, а по време на избори да получават няколко кебапчета с биричка и двайсе лева, за да продадат бъдещето си. Бъдещето ни…

Това е Гърмен, това е България. Онова е баце Гоши, онова съм аз, онова сме ти, тя и той. Това е причината хиляди, милиони наши сънародници да хванат терминали едно и две. Онова е друго, онова е друго… То е свързано с любовта към Родината. Независимо дали си българин, циганин или алиан (примерно). Независимо дали живееш в България или на Туамоту. Всичко, което е важно на този свят, е да си достоен човек и да изживееш шибания си живот, къс и осран като стълба в кокошарник, както беше казал някой, по начин, който ти позволява да спиш с чиста съвест.

Та, така с баце Гоши, мен и Гърмен. Има едни партии, които са скачени съдове. Нищо че се водят от различни политически семейсва. Нищо че се бият в гърдите и обясняват колко не могат да се понасят и са политически антагонисти. Нека да ви дам пример – ДПС и Атака. Те не могат да съществуват една без друга каквото и да ви говорят. ГЕРБ и БСП също не могат да съществуват една без друга.

Ние с баце Гоши също не можем да съществуваме един без друг. Нищо че сме циганин и българин. Ние не се интересуваме от това. Ние нямаме задни помисли. Просто се харесваме и мислим един за друг, че сме истински хора и обичаме да пием по едно мнооого голямо заедно. Гърмен е синдром, не болестта, няма да се уморя да го повтарям. Гнусните, бездушни политици, са решили, че трябва да купуват евтино душите на баце Гоши, на мен. На хората в Гърмен, на Родината ни. Wicked game, както беше казал Крис Айзък.

Няма да стане! От която и партия да сте, рано или късно ще си платите за тънките си номерца! Всички граждани и селяни на България ще се обединим срещу вас, драги, любими, съкровени политици и ще ви разкатаем фамилиите, нищо че повечето от тях живеят извън България (което пак е симптоматично).

А ние с баце Гоши и друг мой приятел, Осман се казва и е истински българин от турски произход, ще си пием ракията на терасата ми в бащинията ми в Говежда, торлашко село (торлаците са с български произход и самосъзнание, ако не знаете). Ще си седим на терасата там, където звездите изглеждат на една ръка разстояние, ще си пием ракията и ще се надсмиваме на смешните ви опити да ни купувате гласовете и да ни промивате мозъците. Ще горите в ада!

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.