Имаше едно време една приказка, разказваше ми я баба ми, на която съм кръстен. В нея се говореше за някакъв цар, не помня какъв е и кое е било царството му, който се преборил с друг цар, за да отвоюва страната на предците си. Същият този цар загинал в последната битка, но въпреки това армията му победила и децата му заживели честити в нея, силни и задружни, а първородният му син станал новият цар. Целият народ бил силен и задружен, та успял да направи от държавата си един истински рай.

В какъв ред на мисли го казвам ли? Оня цар се е борил за Родината си. Загинал е за нея. За бъдещето на децата си. И на децата на сънародниците си. Защото е бил родолюбец и е искал да направи така че всички те да живеят по-добре. По-сигурно. На по-истинско, справедливо и честно място.

Нашите политици в момента наподобяват този безименен цар от приказките на баба ми, с тънката разлика, че го правят по много по-извратен начин. Те също правят така, че децата им да живеят по-добре, в това спор няма, мисля че не се съмнявате.

Няма да ви лъжа, аз меродавна статистика няма как да извадя, но съм убеден, че около 90% от пълнолетните деца на политиците ни живеят в чужбина. Другите десет процента са в затворени комплекси, в мезонети, мансарди или друг вид луксозни жилища, купени по незнайно (знайно, даже обществено знайно, но не и за Прокуратурата) какъв начин. Тези последните, една десетата, са си в България, защото са тотални тъпанари или просто защото ги е мързяло да научат език. „Чужбински“, искам да кажа, те на български са много добри, когато блъскат левове в деколтетата на чалгаджийките и им правят комплимент, замеряйки ги със салфетки.

Но, нека да се върнем към другите, „чужбинските“. Защо децата ви живеят извън Родината ви, бе, господа политици? Защо даже и вие се изнизвате един по един. Къде са синовете и дъщерите на господа премиерите, министрите и депутатите? Нещо повече, къде се изнесоха голяма част от „водещите“ ни политици през последните няколко години? В Европейския парламент? В къщите си във витошките квартали? Май да…

Като казвам „политици“ нямам предвид само официалните, а и нелегалните престъпници. Колко забегнаха ала „братя Галеви“? Вижте, на мен ми се струва, че така няма да го бъде. Не знам как мислите вие, но има нещо гнило в България. Как така оня цар от приказката, с която започнах, как Аспарух, как Калоян са дали живота си, за да ги има държавите им, а децата им да живеят в Родината си, а нашите управници запращат своите извън България с рязка скорост?

Не означава ли това, че тук не е добро място за живеене? Според тях, според тия, от които зависи да осигурят условия, за да стане то такова. Според нашите сегашни царе от оная приказка. Според днешните Аспарух и Калоян…

Според мен всеки управник трябва да положи всички усилия, за да живее народът му, децата му по-добре в собствената си страна. Иначе може да се прибере където му е бащинията и да бие с мотиката колкото сили му държат.

Като казах „бащиния“, кой нормален човек би изгонил децата си от бащинията си? Нали сме си кръвчица Род, дето се казва… Щом го правите, господа и госпожи политици, значи нещата не отиват на добре. Вие знаете, че не създавате нормално функционираща държава, нормално функционираща икономика, нормално здравеопазване, нормално образование. Знаете, че не създавате нищо нормално и заради това изпращате децата си да живеят навън. Извън България.
Нямате нищо общо с оня цар от приказката. Вие знаете, че сте чисто и просто едни продажници и крадци и искате наследниците ви да живеят по-добре, отколкото нашите. Е, няма как да стане, и ние сме живи същества, бозайници, че даже и хора май, та си ебете съдраните дирници! Нашите деца ще останат тук, въпреки вас! Ще живеят в една по-добра държава и също толкова красива Родина, каквато аз знам, че е България!

Вашите наследници си ги пращайте, където искате. Махайте се! Вие сте лошият генетичен материал! Отивайте при децата си! Ако напуснете страната ни, още повече Родината ни, и ни оставите да я направим отново държава, покорно ще ви благодаря. Сериозно ви го казвам, аз лъжа само за дреболии.


Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>