Убий политик, спаси Родината

От Стоян Николов - Торлака

Ще ме извините, тъй като съвсем скоро писах по същата тема, но нещата нещо май почват да се задълбочават, а пък малко съм пристрастен, та се дразня, тъй като се смятам за родолюбец, колкото и да е наивно това в днешно време. Може и да се повторя за някои неща, но с това България няма да свърши. Ще свърши, ако продължаваме да го караме така, както сме започнали.

Ще бъда пределно откровен. Ебал съм ви шибаната етническа карта, нещо доста сериозно почнаха да ми омръзват тънките ви номерца, господа политици! Дали ви пука за мнението ми или не, тотално не ме интересува!

Писна ми, а и на много други хора, да сте дирници, за да постигнете целите си. Госпожи и господа политици, за вас говоря! На път сте да докарате Родината ми до гражданска война! Етническа война. Катуница? Гърмен? „Орландовци“? Да ви говорят нещо?

Убеден съм, че е така макар и да се правите на ударени с мокър парцал. Не ми пука за вас, но, виж, за Родината ми ми пука толкова много, че не можете дори и да си представите, тъй като на вас ви е през дедовия за нея.

Опитвате се да играете една игра, която тотално не владеете. Никога не сте я владеели, нито ще я научите. Нещо повече, никой никога не е владеел. Защо е паднала Римската империя мислите? Заради варварите, които императорите сами вкараха в двора си. Вие създавате варвари! Неуки, оскотели същества, останали без зъби и здраве от мизерия.

Когато вие, политиците, се изхитрихте да заложите всичко на етническата карта, когато осъзнахте, че е по-евтино да купувате вота от гетата за няколко кебапчета и двайсетина лева, вместо да печелите изборите с реални действия и отговорност, започнахте да се заигравате с тази схема. Защото отрицателният пример е също толкова заразителен, колкото и положителният.

Опасявам се, че наистина ни предстои гражданска война. В основата й стоите само и единствено вие, политиците. Няма цветове, религии, няма различни схващания за живота, няма нищо, което да ни разделя освен политически интереси и глупаци, които се водят по тях, за да патриотарстват и да обясняват как циганите са заплаха за етническите българи, българите пък искали да правят нов Възродителен процес, а оная сбирщина пикливи, брадясали сополанковци в Пазарджик искали да налагат радикален ислите

Не ни са виновни етническите българи, турци, цигани или Вселената знае какви. Разделяте ни само и единствено вие, политиците. Имате изгода от междуетническото и междурелигиозното напрежение. Вие забелязвате ли къде се случват всички тези конфликти? В Гърмен аз, Асан или Мехмед ли затворихме училището, за да се напълни с неграмотни идиоти, които да оскотеят и да се бият помежду си? Ние ли направихме бат Сали феодал, та да умува сега по медиите к‘во било и що било? Ние ли измислихме междуетническото напрежение в „Орландовци“?

Не, не сме ние! Ние просто искаме да се трудим, да си отглеждаме децата, понякога да си отпускаме душиците и да живеем достойно в една държава, която също така е достойна. Достойна. Не като вас, политиците ни. Вие не сте достойни. Вие сте една клика, дето ни ебава пичката майчина и най-много мразя, когато някой ми започне с постулатите как ние си ви избираме и затова сме били на това дередже. Ние не ви избираме. Нямаме право на избор! Какво би избрал един нормален човек от мърша, плесен и развалени яйца?

Парадигмата е такава, че нямаме правилен избор. Просто банда крадци, които ни настройват един срещу друг. Искам да завърша с един антагонистичен на „Орландовци“ пример.

Преди години работех в едно национално радио и ходехме да събираме традиции, обичаи, предания, легенди, митове на всички етноси, които живеят в Родината ни. Правехме го с намерението да се опознаем взаимно и да дадем скромния си принос за това, малко повече хора да проумеят, че всички сме българи и трябва да сме единни, защото в противен случай всички ще затъваме все по-дълбоко в блатото. Не вярвам да сме успели като гледам какво се случва, но поне опитвахме.

Бяхме на Байрам в хасковското село Конуш. Там един етнически турчин беше дарил нивата си на християните в селото, защото намерил основи на църква в нея и решил да се обади на сина си, емигрант в Гърция, за да събере пари от другите емигранти от родния си край, пак етнически турци, за да я възстановят. Циганите и българите от селото пък помагали с труд и накрая всички заедно отпразнували освещаването.

Ние пък бяхме там на Байрам и всички конушлии, независимо от етнос, вяра и религия, се веселяха заедно и ходеха на гости на съседите си. Но причината за съществуването на такова съобщество е много проста. Няма Бат Сали, няма Ахмед, Лютфи, Бойко, Сергей, Дудука. На никой не му пукаше за политиците ни и техните лозунги.

Ако не се държим като хората в Конуш ще се превърнем в държава, наподобяваща ония платноходи-призраци, дето Саймън Тейлър Калъридж описва в „Римите за древния моряк“. Че сме древни, древни сме, но може да се окаже, че няма да сме вечни. Именно защото сме наивни и се поддаваме да внушения на едни недостойни, себични и алчни бездарници, които се самовъзпроизвеждат. Пак и пак…

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен месечен спомоществовател с опцията Ежемесечно дарение. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Данъкъ Биволъ 2020

5,611€ of 100,000€ raised
Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Вижте как да подкрепите Биволъ със SMS на кратък номер или с криптовалута тук

.
Стоян Николов - Торлака

Последни статии от Стоян Николов - Торлака (всички)

Вижте също / Read Also