Убий политик, спаси Родината

От Стоян Николов - Торлака

Ще ме извините, тъй като съвсем скоро писах по същата тема, но нещата нещо май почват да се задълбочават, а пък малко съм пристрастен, та се дразня, тъй като се смятам за родолюбец, колкото и да е наивно това в днешно време. Може и да се повторя за някои неща, но с това България няма да свърши. Ще свърши, ако продължаваме да го караме така, както сме започнали.

Ще бъда пределно откровен. Ебал съм ви шибаната етническа карта, нещо доста сериозно почнаха да ми омръзват тънките ви номерца, господа политици! Дали ви пука за мнението ми или не, тотално не ме интересува!

Писна ми, а и на много други хора, да сте дирници, за да постигнете целите си. Госпожи и господа политици, за вас говоря! На път сте да докарате Родината ми до гражданска война! Етническа война. Катуница? Гърмен? „Орландовци“? Да ви говорят нещо?

Убеден съм, че е така макар и да се правите на ударени с мокър парцал. Не ми пука за вас, но, виж, за Родината ми ми пука толкова много, че не можете дори и да си представите, тъй като на вас ви е през дедовия за нея.

Опитвате се да играете една игра, която тотално не владеете. Никога не сте я владеели, нито ще я научите. Нещо повече, никой никога не е владеел. Защо е паднала Римската империя мислите? Заради варварите, които императорите сами вкараха в двора си. Вие създавате варвари! Неуки, оскотели същества, останали без зъби и здраве от мизерия.

Когато вие, политиците, се изхитрихте да заложите всичко на етническата карта, когато осъзнахте, че е по-евтино да купувате вота от гетата за няколко кебапчета и двайсетина лева, вместо да печелите изборите с реални действия и отговорност, започнахте да се заигравате с тази схема. Защото отрицателният пример е също толкова заразителен, колкото и положителният.

Опасявам се, че наистина ни предстои гражданска война. В основата й стоите само и единствено вие, политиците. Няма цветове, религии, няма различни схващания за живота, няма нищо, което да ни разделя освен политически интереси и глупаци, които се водят по тях, за да патриотарстват и да обясняват как циганите са заплаха за етническите българи, българите пък искали да правят нов Възродителен процес, а оная сбирщина пикливи, брадясали сополанковци в Пазарджик искали да налагат радикален ислите

Не ни са виновни етническите българи, турци, цигани или Вселената знае какви. Разделяте ни само и единствено вие, политиците. Имате изгода от междуетническото и междурелигиозното напрежение. Вие забелязвате ли къде се случват всички тези конфликти? В Гърмен аз, Асан или Мехмед ли затворихме училището, за да се напълни с неграмотни идиоти, които да оскотеят и да се бият помежду си? Ние ли направихме бат Сали феодал, та да умува сега по медиите к‘во било и що било? Ние ли измислихме междуетническото напрежение в „Орландовци“?

Не, не сме ние! Ние просто искаме да се трудим, да си отглеждаме децата, понякога да си отпускаме душиците и да живеем достойно в една държава, която също така е достойна. Достойна. Не като вас, политиците ни. Вие не сте достойни. Вие сте една клика, дето ни ебава пичката майчина и най-много мразя, когато някой ми започне с постулатите как ние си ви избираме и затова сме били на това дередже. Ние не ви избираме. Нямаме право на избор! Какво би избрал един нормален човек от мърша, плесен и развалени яйца?

Парадигмата е такава, че нямаме правилен избор. Просто банда крадци, които ни настройват един срещу друг. Искам да завърша с един антагонистичен на „Орландовци“ пример.

Преди години работех в едно национално радио и ходехме да събираме традиции, обичаи, предания, легенди, митове на всички етноси, които живеят в Родината ни. Правехме го с намерението да се опознаем взаимно и да дадем скромния си принос за това, малко повече хора да проумеят, че всички сме българи и трябва да сме единни, защото в противен случай всички ще затъваме все по-дълбоко в блатото. Не вярвам да сме успели като гледам какво се случва, но поне опитвахме.

Бяхме на Байрам в хасковското село Конуш. Там един етнически турчин беше дарил нивата си на християните в селото, защото намерил основи на църква в нея и решил да се обади на сина си, емигрант в Гърция, за да събере пари от другите емигранти от родния си край, пак етнически турци, за да я възстановят. Циганите и българите от селото пък помагали с труд и накрая всички заедно отпразнували освещаването.

Ние пък бяхме там на Байрам и всички конушлии, независимо от етнос, вяра и религия, се веселяха заедно и ходеха на гости на съседите си. Но причината за съществуването на такова съобщество е много проста. Няма Бат Сали, няма Ахмед, Лютфи, Бойко, Сергей, Дудука. На никой не му пукаше за политиците ни и техните лозунги.

Ако не се държим като хората в Конуш ще се превърнем в държава, наподобяваща ония платноходи-призраци, дето Саймън Тейлър Калъридж описва в „Римите за древния моряк“. Че сме древни, древни сме, но може да се окаже, че няма да сме вечни. Именно защото сме наивни и се поддаваме да внушения на едни недостойни, себични и алчни бездарници, които се самовъзпроизвеждат. Пак и пак…

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also