А той е…! Неговото име е…! Негово величество 800 дни!

от Стоян Николов - Торлака

Пичове, айде да шибнеме едно референдумче. Нали сме демократична република с цар, къде беше премиер и полуграмотни евродепутати, имащи като част от CV-то си дудущини по чалготеките? Ама референдумите са ни позволени, поне на думи, та, айде да шибнеме едно такова. Да зееме да се съобразиме с реалностите и да прекръстиме дръжавата си на Шизофреналия, предлагам аз. Колко му е? Вие човек без психично разстройство тука, на наште сто и единаесе иляди квадратни километра виждали ли сте? И, ако отговоро ви е „да“, кога стана тва за последен път, че на мене нещо ми се губат спомените?

Е, например да зеаме царо-премиер. Убаво момче на достолепна възрас, с аристократични черти и осанка, спор у тва нема. Приказваа бавно, отчетливо, верно, сека негова дума е по-празна от на Владо Каролев джебо, ама се пак приказва нобилитетно, така да се каже. На тва поне се е научил. Другото, къде му се удава, е да връти ролетките по казината, ама само да връти. Не и да печели. За сметка на тва пък спечели от заменките и унищожаването на горите, ама тва е друга тема, да я не подфащам сега.

Та, те тоа те същио цар-премиер фанал и станал агент у изгнаничество на ДС-то. Кво да праиш, усилни времена били, а царете не моат така. Они едат пасти, даже и коги некой утрепе чича им Кирил. Там сантименти нема. Вика се нагаждане къде ситуацеата, съобразеване с конюнктурата, дупедавство или там кво се сетите. Ония му давали по некой лев за рулетките камара години, па после, щото нема безплатен обед, „ела тука да свалиш тоа Костов от власт, че нещо почна да залата накъде не требва“. И те така те…

И те ти го сега царо-премиер, къде единственото разбираемо, дека каза за камара години е, че ше опраи работите за 800 дена, а после, че не е бил казал тва и ние сме разбрали грешно, пак у фокусо на медийното внимание. У промеждутъко между тия две изказванеа си прибра де що моеше имоти на Интенданството и изпореза ебем ти декари гора. А, и даде на оня убавец Миленчо да ни преструктурира държавнио дълг, та да олекнеме с ощ некой милиардец. Нали сме много богати, що па да не влачи и он?

Светио синод (да ме прощават религиозните, ама аз съм просто верващ; разликата е оттука до небето) щел да го споменава. Па и орден да му дава, оно едно зло никогиж не доважда самечко. Да го споменава къде си ще. У онаа дебелата книга пише, че Господ е насекъде и не требва да си праиме идои и храмове. Аз си знам, че Господ е у сръцето ми, познавам неговото безкрайно могъщество и немам нужда да одим на места, на които се разпореждат бивши агенти на ДС-то и, мани другото, дават архонтщини, ордени и споменават некви ора, дека са под секаква критика. Мое и да съм у грешка, ама така ми диктува мою разум и мойта душа.

Споменавайте и Брежнев, другари агентурки, ако сакате. На мене ми е през дедовио, честно казано. Не ми дреме за вазе. Да, нема да си кривим душицата, имаше време, дека се уповавах на вазе и си мислех, че вие сте медиатори между Вселенската сила и мене. Вече знам, че не сте. Влачете си златните часовници, карайте си убавите колици, превръщайте манастирите у евтини чалготеки, давайте на секви посмешища кви си сакате титли. Митрополити с агентурно минало към атеистичната комунистическа партия споменават името на бивш цар у Република Шизофреналия… Разкош, да му се не нагледаш…

През дедовия ми е, казах ви. Я Господ съм го открил и знам къде е. Вие си бидейте част от порочната парадигма. Тва си е ваша работа.

Едно време учех История, мани другото а и я завръших. Любимио ми преподавател, къде ми беше ръководител на дипломната работа, казваше, че религията е измислена от хитреците, та да манипулират масите и да живеат на техна гръбина. Не, че не съм му вервал, ама не сфащах баш кво има предвид. Сега сфащам, вие, драги синодчици, напраихте така, че да ми стане кристално ясно. Затва отдавна съм се разграничил от религията и ми е останала само верата. А вие си праите кво си знаете, ваша си работа. За мене не съществувате, ние сме различни Вселени, така да се каже. Висшата сила ше прецени кой от назе е прав. Кои сме ние, та да съдиме, нали така беше?

И нали требва да има некъв контрапункт, та да чопли тексто вниманието на читатело, та да сменим резко темата. БСП-то разбиха на таа първомайска менифестация. Преди двайсе и девет години ни ебаха мамата с чернобилската манифестация, ама сега направо изкъртиха сички мифки у Шизофреналия. Дръжим да подчертаем, че за мене милата ми Родина продължава да се казва България, но тотално пропадналата дръжава, къде живеем у ньеа определено е Шизофреналия.

На Деньо на труда тия убавци недоклатени да земат да се сберат десетина-петнаесе човека, къде нищо не работат, осен да си го местат от единио у другио крачол на „Позитано“, а некои от тех (от срещуположнио пол) да се кифлеат с нови костумета и да духат на правилните силни на деньо, и да праснат една манифестацеека. Пенсионер до пенсионеро. Лумпен до лумпено. Живодерняк до живодерняко. А отпреде некъв си там лидер от Кула, Видинско, се пъчи, че зарди многото медии нема кък да пуши. А един пенсионер връти бастуньецо и гледа кък сгодни моми кръшат още по-сгодни клъки. Така праат днешните пролетарии, сичко е на шес…

Референдум за преименуване на дръжавата. Радиацията явно е подействала. А тя е…! а нейното име е…! Шизофреналия!

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also