Българските медии – свободни но не независими

Репортаж на немската национална NDR TV с участието на Биволъ

Асен Йорданов от Биволъ в обширен репортаж на немската NDR TV за свободата на медиите в България. Зависимостта на българските медии от олигархични, корпоративни и политически групировки и интереси е симптоматична и абсурдна за страна член на ЕС. Чувствителността на западните обществени медии към този проблем, издава неговата значимост в европейски мащаб. Фактът, че България се е сринала с рекордните 80 места надолу в световната класация за свобода на словото е позорен печат върху всички български правителства от 2007 г. до днес. Това е ясен критерий за деволюцията на демократичните процеси в страната, обхваната от мрачната сянка на задкулисното антисоциално и престъпно управление.

 

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also