Оня ден наш Пиже сбрал маалата и шамаросвал разни репортерки (сЪС граници), оператори и шофьори на телевизионни автомобили. Добре е направил, мисля си аз. Ако не беше го сторил, едва ли щяхме да осъзнаем, целокупно, като общност, каквато би трябвало да представлява всеки един народ, що за лайна поставят партиите на избираемите места в листите си за общински съветници. А общинските съвети реално ръководят живота ни. „Бог високо, цар далеко“, е казал народът ни. Точно в Общините се решава съдбата на малките населени места.

И какво мислите може да направи добро за община Самоков Пиже? Пиже има седем присъди. И то преди да бие екипа на въпросната медия, заедно с другите мангали от маалата си. Да, „мангали“ казах. Респект към трудолюбивите цигани (роми, ако щете), които допринасят за добруването на страната ни, възпитават и образоват децата си и живеят достойно.

Пиже обаче е мангал. И е протеже на друг мангал, известен като Бат‘ Сали. Откакто оня стана депутат, Пиже пое контрола върху „частното енерго“ в Самоков. За който не знае (едва ли е останал такъв, но да уточня), токът в циганския квартал в Самоков не се плаща на енергоразпределителните дружества, а на местните тартори. Дерибейство, демек…

Та, Бат‘ Сали вика, че включил Пиже в листата на ДПС, и то на съвсем избираемото второ място, защото искал да го превъзпита. Абе, Сали, ти луд ли си или на луд дрехите носиш!? Не, не си, нас правиш на луди! Във всяка нормална държава Пиже със седемте присъди и поне още толкова неприсъдени би бил превъзпитаван зад решетките, а не в общинските съвети. Ти, обаче, Бат‘, имаш иновационен подход, май…

Местан, видите ли, не знаел, че Пиже е в листата. Салито пък не мислел, че е нужно да се занимава с миналото на кандидатите за общински съветници. Душици! Като ония трите маймуни, дето си затварят коя очите, коя устата, коя пък си запушва ушите. Толерантност ще да е това. Трябва да се учим от братята мангали.

Май е време малко по-сериозно да го раздам. Нямам представа дали заради това, че социалните мрежи вече вземат връх над поръчковите медии, но на тази кампания за местни избори лъснаха такива симптоматични за българския политически живот явления, че не е истина.

Ние чисто и просто сме принудени да гласуваме за уроди. Нямам предвид физически. Физическите недъзи са нещо, което не пожелавам на никого и не съдя у никого. Говоря за ментални и морални уроди. Из Клюкарника се въртят такива плакати и послания на евентуални бъдещи кметове, че ум да ти зайде. Хора, за които от пръв поглед, от едно прочитане на слогъна, ти става ясно, че са дебили.

Безсъмнено такъв е и Пиже. Пиже, да, мисля, че си дебил, съди ме, брате мангал, ако искаш. Тотален дебил! Отдавна вече стана, откакто ДПС не се облягат на вота на българите с мюсюлманско вероизповедание. Те намериха своята нишичка при такива като вас. Мангали. Не казвам цигани. Не казвам роми. Сред циганите и ромите има много достойни хора, както вече споменах. Убеден съм в това. От първо лице, единствено число. Казвам мангали и държа на това понятие. Защото Пиже, и ти, и тарторът ти Бат‘ Сали, сте мангали и сте срам за ромската общност.

Вие сте едни самозабравили се идиоти, на които политиците ни връчват феодални правомощия в определени региони. Вие колите, вие бесите там, нали така!? Нека малко да помислим… Значи, идва екип от национална медия да прави интервю с Пиже, който има основно образование, но иска да става общински съветник. Пиже сбира маалата и пребива екипа.

Може би заради основното си образование, може би заради това, че е природно тъп и нагъл поради делегираните му от местния дерибей правомощия, може би защото се мисли за недосегаем. Може и трите накуп. После обяснява, че никой не е бил никого. Сякаш кадрите от камерата на оператора са снимки на чудовището от Лох Нес.

А те се точно това. Ние самите търпим Пиже, Бат‘ Сали, Местан, КОЙ и другите… Ние им позволяваме да израстват и да се превръщат в чудовище. Ние си затваряме очите пред това, че ДПС играха „везната“ в няколко правителства от онова на Мадридското недоразумение до днес и натрупаха огромен финансов и властови ресурс, та могат да си правят каквото си искат. А те искат и правят едно: късат цели парчета от България и ги превръщат във феодални пашалъци. Използвайки за маши такива отрепки като Бат‘ Сали и Пиже.

И после говорят за толерантност. Толерантност към мюсюлманите, към ромите, към циганите, към всички представителите на всички етнически и конфесионални малцинства, които са достойни граждани на Република България. Пиже, Бат‘ Сали и другите пендели в затвора!

P.S. ДПС оттеглили подкрепата си за Пиже. Той бил на второ място в листата им за Самоков. Кой ли е на трето? А колко ли Пиже-вци има в листите на другите 263 общини???

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.