Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”

Превод на писмото до американския посланик Марси Рийс

До Посолството на САЩ в Република България

На вниманието на нейно превъзходителство Г-жа Марси Рийс

Скъпа Г-жо Рийс,

С цялото дължимо уважение към Вас и към страната, която представлявате, искаме да привлечем вниманието Ви и да предоставим информация за някои факти свързани с корупция, пране на пари и драстични нарушения на законите на Република България и на Европейския съюз и на действия заплашващи сигурността на България и компрометиращи борбата срещу тероризма. Обръщаме се към Вас, защото някои институции в България, като прокуратурата, Вътрешно министерство и Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) остават слепи за престъпленията на политическата мафия, позната като модела КОЙ. Това е картел, който в последните години хвана в мрежите си високопоставени представители на споменатите институции и по този начин манипулира и саботира действията срещу организираната престъпност и растящото проникване на радикален Ислям в страната.

Последният случай, с разкритията за операция „Червеи“, е доказателство за проникването на мафията в най-строго пазените тайни на Министерството на вътрешните работи и службите – информационните бази данни. Цели десет месеца, всякаква информация, включително и такава за съвместни операции и действия с партньорски агенции е била вземана и подавана в неизвестна посока. Според Вътрешното министерство, това е случай на огромна конспирация, олицетворяващa модела на представителите на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това не е опит за осъждане или клевета с цел да се дискредитират определени хора за сметка на други, тук става дума за националната сигурност на България Обръщаме се към Вас, защото вече няма към кого друг да се обърнем. За съжаление, правителството и премиерът Бойко Борисов не предприемат решителни стъпки да разследват и да установят престъпните действия на картела поради неясни връзки с хората, които би трябвало да бъдат разследвани.

Остава надеждата, че партньорите на България в НАТО и Европейския Съюз ще сътрудничат за да накарат институциите и съответните им ръководители да си изпълнят задълженията, така както са записани в Конституцията. Една от сделките от последните години, която остава забулена в мистерия, е продажбата на едно от най-големите търговски предприятия в България, Булгартабак холдинг (Bulgartabac Holding). Забулени в мистерия са и схемите чрез които е извършена. Още по-смущаващи са връзките на някои лица от Булгартабак с кръгове, за които се смята, че проповядват радикален Ислям и представляват терористични организации. Чрез участието си в правителството на страната, тези лица използват множество лостове за източване на Булгартабак холдинг.

Справките, които направихме показват, че през тримесечието юни – септември 2014 г., Булгартабак е отчел загуби на стойност 12 900 000 милиона (дванадесет милиона и деветстотин хиляди). За същия период на 2013 г., компанията е генерирала приход от 10 000 00 лева (десет милиона).

От миналата година, лихтенщайнската фондация Livero Establishments стана собственик на Булгартабак холдинг. От друга страна Ливеро е собственост на TJI Middle East и Prest Trade. Двете компании се притежават от лице, което е почти митично и невъзможно да бъде идентифицирано. Според източници от ДАНС и прокуратурата, това е Ирена Кръстева, майка на Делян Пеевски, депутат от ДПС. Нормално е да се предположи, че Пеевски също е страна в процеса, но чрез подставени лица, защото като депутат по закон той няма право да участва в търговска дейност и в частни компании.

Цената за придобиването на BT Invest, предишният собственик на Булгартабак, чрез така-наречената кол опция (опция да се купи актив на определена цена) не е известна.

Според някои източници, цената е около 110 000 000 (сто хиляди и десет милиона). Средствата са предоставени от две офшорни компании. Интересно е как им е било разплатено (какъв е източникът на парите, които са използвали) и кой е (кои са ) сега собствениците, които са се облагодетелствали.

Плащанията са направени от компанията Tobacco EMEA Trade Limited. Тази компания е регистрирана в специалната търговска зона на Дубай. Очевидно е, че е била създадена само за да предаде плащанията, тъй като след това не е използвана повече. Това става ясно от писмо на адвокат Ангелов, който е довереното лице на Делян Пеевски в тези сделки.

Известно е, че основните пазари на тютюневата компания са арабските страни. Основна роля там има група компании на територията на Дубай. Булгартабак холдинг АД е подписала договор за ексклузивно търговско представителство (за Азия и Африка) и лиценз за търговските марки с Булгартабак трейд (Bulgartabac Trade FZCO), компания регистрирана в свободната зона на Джебел Али. Собственик на компанията е Венцислав Чолаков, близък съдружник на Пеевски. Той е и директор на дъщерните компании на Булгартабак холдинг в София и Благоевград.

Самият Чолаков е оригиналният собственик и управител наBulgartabac Limited, който е търговско представителство за Азия, Иран и региона. Bulgartabac Limited е собственост на друга компания –Bulgartabac MEFZE. Тази компания се използва за търговия с трети страни и движи основната или дори цялата дистрибуция в региона. Скоро след като е регистрирана, Bulgartabac Limitedе била продадена от Венцислав Чолаков на шест офшорни компании. Пет от тях – Dalia Trading Ltd, Legaspi Trading Ltd, Samora Trading Ltd, Antwerp Trading Ltd и Adamos Trading Ltd – са собственост на българския адвокат Александър Ангелов, описан по-горе като доверено лице на Пеевски.

Има информация, че сделките са били преговаряни между адвокат Александър Ангелов и Бисер Лазов, който в момента е защитен свидетел срещу Корпоративна търговска банка и нейния собственик Цветан Василев.

До момента не е ясно от къде и как са дошли средствата за всичко това. Знае се, че повечето от тези компании са регистрирани в Лихтенщайн.

Досега нито една институция в България, като прокуратура, Вътрешно министерство, ДАНС или Държавната агенция по приходите не се е заела с разследването на схемите описани тук, въпреки множеството сигнали и публикации в някои медии. Това оставя без отговор много въпроси като:

Кой и как е финансирал сделката за Булгартабак холдинг?

Кога прокуратурата в България ще започне да разследва участието на Делян Пеевски в придобиването на Булгартабак?

Източва ли се Булгартабак от своите търговски представители чрез схеми основани на регистрация на компании с адрес на управление в страни, които гарантират анонимност на собствениците?

Ще разследва ли прокуратурата компанията Dalia Trading Ltd, която е считана за лична собственост на Делян Пеевски?

Ще провери ли прокуратурата информацията, че една от компаниите собственици на Булгартабак се притежава от майката на г-н Делян Пеевски Ирена Кръстева?

И тук стигаме до най-добре пазената тайна в България през последните години – кои са хората зад офшорните акционери в Булгартабак?

Две от тях, Grand Investors и Vilarity Invest Limited се притежават съответно от Бойко Методиев Борисов, премиер на България и Ахмед Демир Доган, почетен председател на Движението за права и свободи. Тези политици, които нямат право да участват в частен бизнес или да притежават компании, са собственици на 8.5% от Булгартабак чрез подставени лица. В случая това е адвокат Александър Ангелов. Той е „топлата връзка“ на Пеевски с Борисов и Доган в този бизнес. Според източници, Борисов, Доган и приятелят на Борисов Александър Сталийски за получили като заплащане за сделката 10% от BT Invest. Това е „такса“ за да бъде одобрена сделката по приватизацията на Булгартабак, По всички закони и регулации в демократичния свят това се нарича масирана КОРУПЦИЯ.

Булгартабак холдинг беше приватизиран за дни през лятото на 2011 г. На 31-ви август, Агенцията по приватизация прие тръжната оферта на BT Invest, регистрирана в Австрия, зад която официално стои руската Внешторгбанк. Няколко дни по-късно, сделката беше одобрена от Управителния съвет и договорът беше подписан на 13-ти септември. Цената за закупуването на 79.83% от капитала на Булгартабак холдинг АД е 100 100 000 евро, което е със 100 хиляди евро над справедливата цена.

През 2014 г. Внешторгбанк се оттегли от компанията. Само две години след приватизацията на Булгартабак холдинг, инвестиционната компания ВТБ Кепитъл (VTB Capital) я продава. Това се потвърждава от информация от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Според тази информация, офшорна компания в Лихтенщайн, Livero Establishments, е получила контрол над австрийската BT Invest; компанията е прекият собственик на Булгартабак. Това най-вероятно означава, че сделката е била за мажоритарния дял. И така, ВТБ, като собственик на BT Invest, е осребрила инвестицията в холдинга. Няма официална информация за това кой стои зад офшорния купувач, но има слуховете, че това са Делян Пеевски, и майка му Ирена Кръстева. Те вече контролират Булгартабак. Няма официална информация за Ливеро или кой е истинският му собственик. Неофициална информация насочва към Пеевски и Кръстева.

Искът за концентрация е подаден в КЗК от офшорна компания регистрирана в свободната зона на Дубай под името TJI Middle East. От документа прикачен към съобщението става ясно, че искът за концентрация е дошъл от лихтенщайнска компания – Livero Establishments, която, със сигурност, е собственост на базираната в Дубай компания. В търговския регистър на Лихтенщайн има компания Livero Establishment (без множествено число на английски), която е инкорпорирана в края на май 2011 г..

Схемата с тези компании е създадена с една единствена цел – пране на пари.

Накратко, сделката (за мажоритарния дял в Булгартабак холдинг) е била финансирана от две офшорни компании EFV International Financial Ventures Limited и Ventracor Estabishment. Първата е осигурила 59 милиона евро, а втората 49 милиона евро. След като сделката по придобиването на BT Invest и Livero Establishments е затворена, акционерите в лихтенщайнската компания се променят. Присъединява се Sedona Foundation и зад нея стоят интересите на собствениците на Винпром Пещера и Panim Foundation, която се притежава от майката на Делян Пеевски, Ирена Кръстева.С приключването на сделката вече е било договорено, че част от Паним ще придобие Inter Projects Group и Vitality Invest Limited. В Седона са били разпределени 10% за Grand Investors, зад която стоят „интересите на премиера“, т.е. на Бойко Борисов.

Това, че попечителят на Sedona Foundation е лихтенщайнската консултационна и правна кантора Walch & Shurti е любопитна подробност и съвпадение. Необходимо е разследване и на тази правна кантора. На нейния адрес – Золщрасе 2 във Вадуц е регистрирана Carano Establishment, която е собственост на Българската Carano Properties Bulgaria. През октомври 2014 г. тази компания купува сградата на печатницата и Blagoevgrad BT незабавно подписва договор за наемател. Тази компания се притежава от Булгартабак холдинг, която е контролирана от Делян Пеевски.

Досега българската прокуратура упорито отказва да разгледа сделките и предполагаемите значителни законови нарушения в Булгартабак. Става дума за пране на пари, контрабанда с цигари и връзки с организации считани за терористични в съответните страни.

Подозренията в бездействие от страна на прокуратурата се обясняват със слухове, че самият Главен прокурор Сотир Цацаров е зависим от кръга Доган-Пеевски. С право или не се говори, че преди да бъде избран за Главен прокурор на 20 декември 2012 г., Цацаров е имал поредица от срещи с Делян Пеевски в хотел Берлин. По време на една от тези срещи, Пеевски e дал на Цацаров пет милиона лева. Трябвало да плати тази сума на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган за да осигури гласовете на ДПС при избора му. Тази среща е била записана. На следващия ден Цацаров се среща с лидера на социалистите в Пловдив Георги Гергов. Гергов е трябвало да бъде посредник. Говори се, че тази среща също е била записана.

На 10-ти февруари 2014 г., бившият вътрешен министър Цветна Цветанов и депутатът Делян Пеевски сами признаха, че е имало среща между двамата в офиса на Цветанов във Вътрешно министерство. Обсъждал се е избора на Сотир Цацаров за Главен прокурор. По-късно се е присъединил и самият Цацаров и е започнал разговор за това кои хора трябва да бъдат назначени за негови заместници. Този факт обяснява как Цацаров се озова на такъв висок пост и какви зависимости съществуват.

ВРЪЗКИ С ТЕРОРИСТИ

Още през 2010 г., прокуратурата обяви името на водача на българския клон на незаконната ислямска организация Ал Вакъф Ал Ислами (Al Waqf Al Islami) – Саид Мутлу от град Сърница. Това беше потвърдено от Нели Попова, наблюдаващ прокурор по делото срещу представители на радикалния Ислям в Пазарджик. Саид Мутлу и други членове на организацията, която проповядва салафизъм, са били наблюдавани от службите в продължение на две години. Мутлу е имам в мюсюлманския град Сърница и е близък съратник на Делян Пеевски, който е избран за депутат от ДПС точно от този район.

Според прокурор Попова, българската клетка на организацията е основана в четири-звезден хотел в Истанбул. Организацията има програма, чиято дългосрочна цел е да ислямизира България. Финансирането идва от Саудитска Арабия чрез Турция и пристига в страната незаконно.

Саид Мутлу има собствен кръг от лектори, които получават 300 евро на месец; има и програма за обучение на момичета и лектори жени, на които се плащат 200 евро на месец. Има свои места за пропаганда в Благоевград, Пловдив и София. Младото поколение е надзиравано от платени ментори.

ДАНС имат индикации, че компании свързани с Делян Пеевски са финансирали организацията на Саид Мутлу. Всички дейности и събития по приемането на радикалния Ислям от ромите в квартал Изток на Пазарджик също са финансирани с пари на депутата. Но тези сигнали или били покрити и не са разследвани. Това е ставало със сътрудничеството на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, който има близки отношения с Делян Пеевски. Не тайна, че точно с активната помощ на Пеевски, Пазарджик и Сърница се превърнаха в центрове на радикалния Ислям в България. Джихад и идеята за Халифат, която е приоритет на терористичната Ислямска държава се проповядват най-активно в тези райони.

Нека да си припомним, че на 11-ти февруари 2015 г., президентът на САЩ Барак Обама поиска от Конгреса разрешение да се обяви война на ислямистката група Ислямска държава. Причината, която президентът посочи е, че ако ислямистите не бъдат спрени, те могат да се превърнат в директна заплаха за Съединените щати.

Заплахата е неизбежна в България, но никакви активни действия не са предприети все още срещу оръдията на тази антидемократична идеология.

Показателен е фактът, че адвокатите на седем от тринайсетте подсъдими по делото за радикален Ислям са от най-скъпата правна кантора в страната – тази на Даниела Доковска в София. Колегите им казват, че хонорарите им също са платени от компании близки до Делян Пеевски. И това е очевидно, тъй като местните ислямисти едва ли могат да си позволят услугите на елитни адвокати.

Връзките на Делян Пеевски с джихадистите не свършват с финансирането на дейностите на активистите и на подривни групи в Пазарджик, Сърница и Родопите. Според разкази на офицери от ДАНС и Министерство на вътрешните работи, пожелали да останат анонимни, той поддържа контакти с представители на Ислямска държава, чрез емисари, които организират контрабандата на цигари от България(Булгартабак) през Турция към някои арабски страни. Незаконната търговия минава през компании регистрирани в Катар, Саудитска Арабия и Кувейт. За да не се пречи на преминаването на пратките, Пеевски осигурява егидата на някои началници на подразделения на ислямския Халифат. Така трафикът преминава през райони контролирани от кюрдите в Турция.

Разбира се, пътят е осигурен срещу висок процент от печалбите от контрабанда. Тези пари отиват директно за въоръжаването на бойните отряди на Ислямска държава. Обаче оперативната информация за тези действия или се прикрива от определени кръгове във вътрешното министерство и ДАНС или не се предава на партньорските агенции от НАТО, особено агенциите на САЩ, или им се казва, че няма информация за финансиране на тероризъм от български фирми и частни лица. Това не вярно!

Доказателствата за прикриване на дейностите и бизнеса на Деян Пеевски са повече от очевидни. На 1-ви декември 2012 г. Софийска градска прокуратура отказа да започне разследване срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева по сигнал на неформалната организация Протестна мрежа, който е бил подаден до Главния прокурор Сотир Цацаров десет месеца по-рано. Това става ясно от нареждане на наблюдаващия прокурор Боряна Бецова. В края на февруари 2014 г. активисти на асоциацията подадоха сигнал срещу банкера Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски, издателя Ирена Кръстева и лидера на партия „България без цензура“ Николай Бареков. От самото начало стана ясно, че прокуратурата е разделила сигнала и работи само върху частта срещу Цветна Василев – ход, който съвпадна с раздора в отношенията му с Делян Пеевски и кулминира с поставянето на Корпоративна търговска банка под надзор. Прокуратурата даде обстойна информация за разследването срещу банкера, даде изявления в медии притежавани от семейството на Пеевски, но така и не обяви официално как се развива разследването срещу Ирена Кръстева, Делян Пеевски и Николай Бареков.

Решението на Софийска градска прокуратура не е изненада. Тази ключова структура на прокуратурата се управлява от Христо Динев, прокурор свързван с ДПС (съпругата му е била съветник на депутата от същата партия Четин Казак). След назначаването на Динев на поста в началото на миналата година, Софийска градска прокуратура повече от всякога се постави в услуга на Делян Пеевски. Най-значителният пример за това са започналото досъдебно производство за „убийството“ на Пеевски, при което прокуратурата задържа и незаконно обвини трима души. Точно ангажираността на ръководството на Софийска градска прокуратура към партията от която Делпян Пеевски е депутат това стана причина Протестна мрежа да поиска разследването да не бъде дадено на Софийска града прокуратура. Искане, което Сотир Цацаров отхвърли безцеремонно и арогантно.

Прокурор Боряна Бецова наблюдаваше и делото срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви през септември, че разследването се забавяло, защото швейцарските власти не са разкрили банковата тайна. Швейцарското Министерство на правосъдието обаче отговори официално пред българските медии, че искането на българската прокуратура по делото е получено чак през ноември и е било върнато, защото е било общо и неясно.

Прокуратурата се отнася по същия начин и към сигнали на неправителствени организации за неизгодни сделки сключени от компании зад които стои Делян Пеевски с Националната компания „Железопътна инфраструктура и ТЕЦ Марица Изток 2 през периода 2011 г. – 2014 г.. Държавата плаща стотици милиони по тези договори и нарушенията са драстични. И до днес не започнала проверка на тези сделки, които са били описани в сигналите по дати.

Ще припомним и друг смущаващ факт. През 2013 г. Мрежата на САЩ за противодействие на финансовите престъпления се присъедини към групата Егмонд (неформална глобална асоциация на звена за финансово разузнаване от различни страни). Беше подписан договор за обмен на информация и партньорство в борбата срещу финансирането на тероризма. Целта е да се спре такова финансиране. Меморандумът е подписан от Германия, Италия, Холандия, Словения и САЩ. По-късно се присъединиха и други страни, но не и България. Този въпрос беше обсъден на професионално ниво, но благодарение на представителите на ДПС в парламента, Йордан Цонев, председател на Комисията по финанси, и Делян Пеевски, предложението беше отхвърлено. По този начин България отказа да сътрудничи в борбата срещу финансирането на тероризма.

Ето един от „аргументите“ на София да не се присъедини към Конвенцията. Миналата година разузнавателните звена на партньорски служби в Близкия изток, Азия и Европа разкриха мрежа за контрабанда на цигари. Става дума за доставка на десет контейнера на месец, като печалбата от всеки един от тях е 1.1 милион евро. Арестувани са участници в нея от Обединеното кралство, Белгия, Ирландия и Испания. Според данни на службите, земният трафик е минавал през България, където е ставало преразпределението. На българска територия логистичните операции са се извършвали от малки, специално избрани за целта компании. Някои от тези компании са свързани с Делян Пеевски. Но разследването стига до задънена улица и остава там. За да не привлекат вниманието на тютюневите гиганти, престъпниците са доставяли цигари от по-малко известни марки, като тези които произвежда Булгартабак. В схемата са участвали фирми на Атанас Щерев и Антон Петров, собственици на Винпром Пещера и Кингс Тобако (King’s Tobacco), но те са второстепенни играчи, в сравнение с Пеевски.

Делян Славчев Пеевски, депутат от ДПС, е имал срещи с представители на терористични организации предимно в Дубай, Лондон и Виена. Това може да бъде установено от сметки от кредитна карта издадена от Корпоративна търговска банка. Същата с която няма нищо общо, както той твърди. От 2012 г. до 2014 г. през първите седмици на януари, февруари, март и април той е посетил няколко пет-звездни хотела в Дубай, Лондон, и Виена. Самият той е казал това на партньорите си, които е канел във вилата си в луксозния квартал на Дубай „Емиратски хълмове“. Вилата е купена през 2012 г. за около 10 милиона щатски долара. Имението е с площ 3 000 квадратни метра и има басейн, фитнес център, допълнителни постройки за прислугата, бар, три гаража и гледка към езерото Бурж Халифа.

През април 2012 г., Булгартабак холдинг открива своя компания в Дубай. Пак тогава, Бордът на директорите на Булгартабак холдинг одобрява инкорпорирането на Булгартабак холдинг с регистрация Jafza (Жафза), Дубай. Жавза е една от най-големите и най-бързо растящи свободни зони. Компанията е основана като съвместно предприятие между Булгартабак холдинг с 60% и неговото дъщерно дружество Булгартабак трейдинг, което се занимава с дистрибуция и стана популярно с марката Лафка.

И до днес не е ясно какви са целите на дубайската компания и дали тя ще извършва операциите на Булгартабак холдинг на пазарите в Близкия изток. Но бизнесът и тайните служби все по-често съобщават, че компанията контролира контрабандата на цигари произведени от Булгартабак за арабските пазари. Въпреки това, поради силната конкуренция, е трябвало да бъдат намерени покровители, и такива са били намерени сред радикалните ислямисти и те са свързани с терористични организации. По този начин луксозното имение на Булгартабак в Дубай става място не само за шумни купони, но и център за координация на контрабанда, пране на пари и финансиране на тероризъм свързан с Ислямска държава.

Според информация на Арон Зелин, публикувана на сайта на Вашингтонския институт и Лондонския кралски колеж, от 2001 г. до 2013 г. около 600 европейци са се сражавали на страната на ислямистите в Сирия.

В края на 2014 г. те са били повече от 2 300. Поне 700 са от Балканите. Според неофициална информация, българите са около 70-80 души, най-вече джихадисти от районите на Пазарджик, Сърница и Родопите. За повечето от тях се носи легендата, че са учили в ислямски училища. Те се сражават за терористични групи, които имат за цел да наложат глобален Халифат.

Обаче всички които се занимават с контрабанда на цигари, също поддържат тероризма, защото печалбите от нея отиват към отрядите на Ислямска държава и други терористични организации.За съжаление в момента институциите в България говорят само за контрабанда на цигари, пране на пари и трафик на хора (проституция). Рядко, дори никога, те свързват тези престъпления с най-лошото – Ислямска държава. Нищо не се казва за вдъхновителите й и за спонсорите, които я финансират. Те остават в сянка, Дори още по-лошо, използват влиянието си в политическите кръгове и постовете си като част от политическия елит за да прикриват ужасяващите си дейности. Зад риториката и рекламните кампании за борба с контрабандата те манипулират обществото и задушават общественото пространство с фалшиви лозунги за демокрация и пазарна икономика. Това че представители на институции като прокуратура, съдебна система, Вътрешно министерство, следствието, ДАНС и други са в услуга на тези кръгове на политическата мафия е още по-притеснително. Те заблуждават НАТО и европейските партньори. Всъщност, те саботират международните инициативи за прекратяване на финансирането на терористични организации. Делян Пеевски е депутат, който е избран от района на Сърница. Точно Сърница се смята за мястото, къде радикалният Ислям намира добър прием. От там са и обвиняемите в така-нареченото Пазарджишко съдебно дело. Въпреки това Пеевски никога не е изявявал своята позиция за радикализацията на региона и риска от проникване на представители на терористични организации.

Точно в Сърница се проповядва и така нареченият Принцип на Такфри, доктрина, която позволява на мюсюлмани да убиват други мюсюлмани като неверници. Ако някой обяви друг мюсюлманин за неверник, това значи, че му е издадена смъртна присъда. Това е най-мощното идеологическо оръжие на Ислямска държава, което прониква безпрепятствено в България под благосклонния поглед и с финансовата помощ на Делян Пеевски.

Всъщност, представители на радикалния Ислям започнаха да идват в България след размириците свързани с разпадането на Югославия. Още през 1992 г. и 1993 г., различни Уахаби групи започнаха да се регистрират като фондации и да строят джамии по селата из цяла България.

Днес в Сърница, региона на Пазарджик и Родопите се набират хора за Джихад. Някои от тях се снимат със символи и знамена на Ислямска държава. Това е причина за безпокойство, но депутатът с най-голямо влияние от този регион, Делян Пеевски, не е реагирал дори веднъж.

Проникването на радикален Ислям се свързва с мрежа от радикални организации. Много от тях са саудитски и повечето работят с пари от кралството. И със сигурност те са действали и действат на територията на България, както и групи, които се занимават с мисионерска работа. Най-голямата се нарича Таблиги Джаамат. В миналото имаха представители само в Пловдив, но сега са превзели и Пазарджик и Сърница. Тези мрежи вече съществуват в България, действали са и продължават да действат, включително представители на така наречената Златна верига. Много от тях са чиста проба терористи.

Проникват по прост, но ефективен начин. Отиват в някое село и построяват джамия. След това започват да раздават радикална литература, канят местни момчета в Саудитска Арабия, започват да им промиват мозъците. И точно като този имам от Сърница, те се връщат в България и установяват Уахаби центрове. Но това не може да стане без финансиране. Освен от Саудитска Арабия и някои други страни, парите идват и от престъпна дейност. В този случай те са предоставени от Булгартабак чрез контрабанда на цигари през Турция за арабския свят. Печалбите са огромни, и някои от тях отиват за терористични организации. Някои от плащанията се правят чрез банкови трансфери от компании, които са поръчвали плащания от България за получатели в Дубай, Обединените арабски емирства и Тунис. Вярваме, че фактите изложени по-горе ще ви заинтересуват достатъчно за да им обърнете внимание.

С уважение,

От името на Гражданския комитет за възраждане на България

Л. Н.

М. Е.

Д. К.

Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”Престъпленията на политическата мафия, позната като модела “КОЙ”

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Вижте също / Read Also