Надзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу пари

Пребил затворник и получил 4000 лв. обезщетение "трудова злополука" за навехната ръка

През последните месеци, когато надзирателите влизаха в потока с новини, повод бяха нелепи бягства на рецидивисти, които „родиха“ понятието „Ден на отворените врати в българските затвори“. Сигналите за корупция в затворите валят, но е безпредметно да се пише за концентрацията на мобилни устройства сред лишените от свобода или за „заплатите“, които надзирателите получавали от ВИП арестанти и затворници.

Facebook чат, приложен като доказателство в съда, разкрива шокиращи данни за надзирателя Петко Петков. До обнародването на кореспонденцията се стига в хода на съдебен спор между Петков и приятеля му Людмил Янков. Янков дал на Петков 350 евро, за да си купи електронен синтезатор, но Петков не върнал парите. Янков се жали в съда и представя като доказателства преписката с Петков, която последният не оспорва.

Съдът обаче не забелязва, че в преписката между Янков и Петков има фрапантни данни за престъпления – платени сексуални услуги и насилие над затворници.

Надзирателят Петков, служител на ГДИН, признава в Мрежата на Людмил Янков, че е правил секс за пари с някакъв мъж. Тарифата била 50 лева на акт. Ето част от чата между двамата:

Л.Я. Ми почваш пак да е*еш за пари

П.П. 900 хаха, кой да плаща? Хаха

Л.Я. Ми к’во, ми нали си имал някой, които си е*ал?

П.П. Еееее, то беше

Л.Я. Доста време. По колко ти е плащал за е*ане? А и 700 EU, не е много пара.

П.П. Не е много ако я имаш. Случвало се е да чукам, да плаща, да чукам, да не плаща.

Л.Я. ми защо си ходил, като не плаща?

П.П За пари.

Л.Я. Ми като не е плащал?

П.П. ееее

Л.Я. За какво си продължил?

П.П. Неее

Л.Я. Или си изпитал нещо?

П.П. Чукам, даде ми 50 лева, после не ми даде…

Л.Я. Към него.

П.П . Нещо такова, сещаш ли се?

Л.Я. Е да, но тогава защо пак си ходил, изпитвал ли си нещо към него?

П.П. Неее… Само за парата

Дефакто проституирането не е инкриминиран акт у нас, но уронвa тежко престижа на Министерството на правосъдието  и би трябвало да бъде повод за административна санкция и уволнение.

Людмил Янков не прилага целия чат от Facebook по делото, а само част от него. Ищецът спестява на съда откровението на Петков, че системно биел циганите, изтърпяващи присъди в Ловеч, за да ги респектира. Не прилага и твърдението на Петков, че толкова интензивно малтретирал някакъв цитирам „циганин“, че си счупил ръката, но в крайна сметка инцидентът минал за „трудова злопулука“ и му били изплатени 4000 лева, като обезщетение. С други думи правосъдното ведомство е платило 4000 лева на Петков, защото той си е счупил ръката, докато е „респектирал“ някакъв мургав затворник. Веднъж е нарушил правата на затворника и после е получил пари, защото е пострадал, докато е всявал „респект“.

П.П. Не помня, ама преди 5 години някъде си счупих ръката да ги бия

Л.Я. Я виж ти!

П.П. И взех 4000 лв обезщетение трудова злополука. Хихихихихи

Л.Я. ‘Почвам вече да те опознавам.

П.П. Така е

Л.Я. Тази вечер пак ли си гледач на малкия?

П.П. Само циганите, майка им да е*а. Да.

Л.Я. Ма много ги мразиш?

П.П Оооо много!

Потърсихме за коментар Петков. Той отрече да е бил затворник, след което да е получавал обезщетение заради трудова злопулука. Отрече и да е предлагал секс услуги. Напомнихме му, че изявленията му в стил  „секс за пари“ са били приложени като доказателство в съдебната зала, а той не ги е оспорил. Отговорът му гласеше: „Вие съд ли сте?“. После надзирателят обяви, че си губим времето и още,  че коментарът му е „без коментар”.

Получавал ли е служителят на ГДИН Петко Петков обезщетение след „трудова злопулука“ – побой над затворник? И ако не, защо го е написал в чат-а?  Предлагал ли е секс срещу пари? Това са все въпроси, които са проверими и се надяваме Министерството на правосъдието да си направи труда, да ги изясни. От ГДИН не реагираха на запитването на Биволъ дали са им известни данните, изнесени по делото. Докато подобни съмения витаят около служителите на ГДИН, обществото трудно ще подкрепи идеята за по-достойно заплащане на труда им и за ранното им пенсиониране.

Надзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу париНадзирател в Ловеч оказвал сексуални услуги срещу пари

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Вижте също / Read Also