Рубли няма, действайте!

Чух, че Тошко се консултирал с Резидента. Колкото и да не ми се гледа телевизор, викам си „дай ще се насиля и ще си ги пусна поне на компютъра, за да разбера какво са си казали тези чутовни държавни мъже“. Няма как да не призная, че Тошко скъса ританки. Направо ми отвя главата с аргументи. Добре де, нека съм честен. Във встъпителното му слово имаше точно толкова смисъл, колкото в изречението „Дъгата ражда сълзи от вакли крави, строители на гайки и дървосекачници“. През… опа, резидентът, също ме накара да занемея. Тоя човек май наистина се гласи за избори. Преди него Янев, сега и другият дълбоко законспириран комундел.

Като се замисли човек, няма нищо случайно. Та те са от едно гнездо. Кака Корни го закъсва все повече от избори на избори. ИТН нещо не им се получава. Основно заради Слави. Или заради Тошко. Или заради двамата. Или заради всички тях. ДПС позагубиха подкрепата на етническия си електорат. Защо ли? Всеки може да си отговори сам. Едни рубльонки намаляха и Копейкин вече няма как да кара рейсове за ежеседмични всенародни въстания.

Така че трябва да се действа с крути мерки. ИТН съсипа вече три Народни събрания, за ДПС да не говорим, камо ли за БСП (БКП). Янев не изглежда особено обещаващ особено от учредяването на партията си при публичен отказ на заместник-председател, съгласете се. Даже май си го били слагали, но това си е лично тяхна интимна дейност, не бива да им ровим под чаршафите.

Важното за петата колона е, че Янев се клати. Просто Киро излезе неочаквано упорит. Слави и Тошко са просто политическо минало, както и кака Корни. Ами, кой остава, след като Меди До‘ан е в заслужена пенсия, а Карадайъ не може да каже едно изречение на български, без да направи поне пет грешки? Да. Резидентът остава.

Очертава се избори да има наесен. Консултациите на Тошко и Резидента не са особено важни. Важно е поведението на Резидента от началото на „асвабадителная аперация“. Дали е съвпадение, че точно тогава той се отметна от всички ангажименти, които беше поел преди президентските избори, свързани с борбата с корупция, мафия, прокурорски своеволия? Не мисля. Напротив. Струва ми се, че в конкретната ситуация всички путинофили са в паника и се опитват да докопат кокала и да се закротят, или поне да се оттеглят без особени поражения. Защото смелият украински народ няма никакво намерение да загуби тази човеконенавистна война, смятам че на всички мислещи хора ни стана ясно.

ГЕРБ ли построиха пАток на Путин с наши няколко милиарда? Лидерът на ГЕРБ, оня с магнолиите и зайчарниците правеше ли се на отявлен враг на Радев, като своевременно му подари два президентски мандата, издигайки неизбираеми кандидати? Сега Льотчика ли го играе пета колона, защото ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане са в не особено комфортна ситуация? Той го играе. Той е основната спирачка да не дадем оръжие на Украйна, за да отбранява целия свят от безумието на един кръвожаден, алчен психопат.

Всички тия безсмислени преговори с ИТН и Тошко, изпълнени с изпразнени от съдържание фрази, са само бутафория, която би могла да мине в онова време, когато се крещеше „Кой не скача е червен!“. Не и сега. Сега ние ядохме четвъртия достатъчно пъти, за да ни е нужно да знаем, че трябва да не сме толкова наивни, за да оцелеем като държава, общество, че дори и като личности.

Та, нека си плямпат Тошко и Льотчика. Нека си прави Янев партия. Нека Бойко пляска по пет пресконференции на ден, ако иска. Нека Копейкин да нарича протестиращите „фашисти“. Истината е проста.

Помните ли бай ви Ганя как искаше солунската митница? Знаете ли, че кварталният магазин, от който си купувам пиене, до миналата година плащаше повече данъци на държавата от Лукойл? Това е причината да се срещат Тошко Африкански и Румен Льотчика. Да имитират дейност.

Като добавим и непоколебимия отбор на украинския народ, според мен математиката излиза. Като някой има дързостта и топките да изгони посланици на държавата, на която задкулисно служи голяма част от политическия ни „елит“, като им вземе митниците, през които е текла контрабанда с десетилетия, като притисне руските енергийни дружества, които също десетилетия не плащаха данъци, и те най-после платят налог върху печалбата си, като
изобличи, че ГЕРБ, Радев, ИТН, ДПС и Възраждане на практика са свързани дружества, всички засегнати от заплахата рублите да секнат, са в паника. Имитират дейност, но не казват нищо, освен гръмки фрази. Така създават впечатление, че са държавни мъже. За пред ония, дето люпят семки пред телевизора.

От два века, от Екатеринините войни насам, руските интереси се намесват във вътрешната и външната политика на България. Никога в наша полза. Има няколко опита това да спре, най-яркият пример е Стефан Стамболов. Ако не знаете как умира той, можете да потърсите информация. Битката е за независимостта на родината.

Слави, Тошко, Бойко, Румен, Копейката, Янев, Кака Корни и Ахмед определено не са радетели за независима България.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Latest posts by Стоян Николов - Торлака (see all)

Вижте също / Read Also