Нури Димитрова отново ще демонстрира своите най-нови и оригинални решения на поредното модно ревю  в Бургас. Този път тя се цели във висшата мода. За дефилето Haute couture дизайнерката е подготвила тоалети, разпределени в три категории – булчински, елегантно- делови и коктейлно -бални. Собственичката на модна къща „Nikol Atelier” е вече известна на ценителите на красотата, след като през миналата година за кратко време успя да организира множество дефилета. Заради дръзкия й стил  в модните среди обявиха младата дизайнерка  за един от  най-перспективните и впечатляващи творци. Тя пък си постави като цел идеята да нареди Бургас сред  центровете на българската висша мода и вероятно чрез предстоящото прет-а-порте ще докаже, че тази цел е осъществима.

В края на миналата 2010 година Нури Димитрова поднесе още една изненада . Този път реставрира и представи стара сватбена рокля, ушита в Несебър преди повече от 60 години. Така тя постави началото на една нова инициатива  –  да се съхранят и покажат личните вещи на хората, чието място не е по ракли и тавани, а в сбирките на  етнографските музеи и в паметта на поколенията.

Всяка следваща инициатива на Нури Димитрова изненадва с нетрадиционни идеи и творчески решения. В модния бранш вече са нетърпеливи да научат с какво ще ги впечатли тя в новата си колекция. От  „Nikol Atelier” издават единствено, че новите тоалети са почти изцяло ръчна изработка. Останалото ще видят на 28 януари от 18.30 часа,  когато в Интерхотел България ще започне първото модно ревю за висша мода в Бургас.

 

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.