С бляскаво дефиле Haute couture, достойно за модните подиуми на Париж и Милано, „Никол ателие” вписа Бургас в картата на световната мода. Над 40 тоалета, в които оживяват най-смелите идеи на дизайнерката Нури Димитрова, бяха прeдставени в Интeрхотел „България” пред публика от близо 400 души от светските среди на града. В Бургас ревю за висша мода се организира за първи път. Но вече е ясно, че градът скоро ще бъде завладян от култ към haute couture, провокиран от стремежа на младата дизайнерка към красота, хармония и съвършенство.

Собственичката на модна къща „Никол ателие”е  вече е известна на ценителите на красотата, след като през миналата година за кратко време успя да организира множество дефилета. Тя искаше да нареди Бургас сред центровете на българската висша мода, но с последното ревю надскочи целта си и достигна стила на световните модни столици.

„Никол ателие” има своя запазена марка – рокля, обсипана с макови цветове, с която беше открито и последното ревю на стилистката. Със собствен стил и блясък се откроява всеки един от представените 40 тоалета, прецизно преминаващи от романтизма през графичния модернизъм и стигащи до удивително иновативните детайли. Въбражението на дизайнерката е родило женственост на силуета, подчертана от впечатляващи ансамбли от бродерии, камъни и дантела. Моделите са ръчно изработени и допълнително украсени със специални аксесоари. Коприна, сатен, тафта, дантела се смесват с френски финес и италианска агресивност. 

Серията от облекла включва елегантно- делови, коктейлно – бални и булченски тоалети с изключително сложни кройки и перфектно изпълнение. И дава възможност на всяка жена да намери своя стил в големия свят на модата. Без ограничения в цветовете – черно, класическо бяло, червено, бежово, синьо- въображението на Нури ражда преди всичко красота. Защото висшата мода е мига, в който желанието се пресича с реалността, казва младата дизайнерка.

Стила и изяществото очароваха и предизвикаха бурни овации сред многобройната публика, станала за първи път свидетел на  толкова блясък и пищност в Бургас. Нури Димитрова прие поздравления от любимката на публиката Тони Димитрова, от настоящи и бивши кметове, от висши представители на областната и общинска администрации, на държавни институции, на бизнеса, местни политици, журналисти и бизнесдами – цялото светско общество. Но за невероятната й смелост да положи началото на висшата мода в Бургас първи я поздрави нейният съпруг – кметът на Несебър Николай Димитров.

Младата дизайнерка ще продължи да провокира фантазията си и уверява, че  в следващото ревю ще представи още по-изненадващи и смели решения. Новата колекция ще бъде вдъхновена от жени, превърнали се в световни модни икони. И за да има приемственост, още на първото ревю за висша мода Нури Димитрова представи черната рокля, прототип на известния тоалет на лейди Даяна, продаден за 276 хиляди  долара на аукцион. За несебърската стилистка лейди Даяна е не само модна икона. Нури отдавна  е привлечена от нейната социална ангажираност и се стреми да не бъде в страни от проблемите на хората. Затова нейните бутикови облекла често са дарявани на млади девойки, лишени от възможността да бъдат равностойни в обществото ни.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.