С ново медицинско оборудване ще започне новата година общинската болница в Поморие. 32 легла със специални декубитални дюшеци, не позволяващи получаване на рани от залежаване, 23 шкафчета и голямо количество лекарства пристигнаха в Поморие като дарение от болницата във Франкфурт „Хейлиген Гейст”. Връзката между двете социални заведения е осъществена благодарение на небезизвестната хуманитарна организация „Помощ за България”, станала причина за множество благотворителни актове към социални заведения в България през последните години. Пълно съдействие е оказала и община Поморие, като е поела изцяло разходите по транспортирането на медицинските пособия.

Дарението прие кметът на община Поморие инж. Петър Златанов в присъствието на представители на общинската администрация и МБАЛ- Поморие. Градоначалникът благодари на виновниците този акт на милосърдие да стане факт и изрази надежди, че е поет правилния път за утвърждаване на поморийската болница като лечебен център.

Председател на хуманитарната организация „Помощ за България” е българката Лили Шмит, която от 40 години живее в Германия. С помощта на 85 годишната кюстендилка в страната са пристигнали десетки тирове с дарения, главно лекарства и медицинска апаратура. Носител е на ордена „Мадарски конник” първа степен за човеколюбивата си дейност, която развива у нас.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.


Widget not in any sidebars