От 1 януари 2011 бургазлии ще плащат за парно отопление и топла вода 5,17 % по-малко, с което градът се нарежда на първо място в страната по най-ниска цена на топлоенергията. Според решение на ДКЕВР от 27 декември през първия месец на следващата година в Бургас цената на подаваната към потребителите топлинна енергия ще е 63,88 лв./МВч, при 67,34 лв. за периода от март до декември 2010г. Така при запазване на досегашната консумация през новата година сметките за парно ще бъдат съществено занижени.

В класацията за най-евтина топлинна енергия досега Топлофикация Бургас се нареждаше на второ място в страната. Последното понижение в цената на природния газ и произтичащите от него нови стойности на топлинната енергия, изведоха бургаското дружество на челни позиции в класацията. „Всъщност определената за януари 2011 цена е най-ниската от 2007 година насам, като се изключат третото и четвъртото тримесечие на 2009 г., когато цената беше с няколко стотинки по-ниска”, коментира Въльо Дучев, изпълнителен директор на Топлофикация Бургас АД. Съзнавайки социалната си отговорност, дружеството винаги се е стремяло да поддържа ниски цени за своите потребители. С поредното поевтиняване то ще гарантира на бургазлии топлина и през най-студените зимни месеци.

 

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.