От 1 януари 2011 бургазлии ще плащат за парно отопление и топла вода 5,17 % по-малко, с което градът се нарежда на първо място в страната по най-ниска цена на топлоенергията. Според решение на ДКЕВР от 27 декември през първия месец на следващата година в Бургас цената на подаваната към потребителите топлинна енергия ще е 63,88 лв./МВч, при 67,34 лв. за периода от март до декември 2010г. Така при запазване на досегашната консумация през новата година сметките за парно ще бъдат съществено занижени.

В класацията за най-евтина топлинна енергия досега Топлофикация Бургас се нареждаше на второ място в страната. Последното понижение в цената на природния газ и произтичащите от него нови стойности на топлинната енергия, изведоха бургаското дружество на челни позиции в класацията. „Всъщност определената за януари 2011 цена е най-ниската от 2007 година насам, като се изключат третото и четвъртото тримесечие на 2009 г., когато цената беше с няколко стотинки по-ниска”, коментира Въльо Дучев, изпълнителен директор на Топлофикация Бургас АД. Съзнавайки социалната си отговорност, дружеството винаги се е стремяло да поддържа ниски цени за своите потребители. С поредното поевтиняване то ще гарантира на бургазлии топлина и през най-студените зимни месеци.

 

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet