Бургаският областен управител от БСП Павел Маринов е уличен в съмнения за лобизъм, конфликт на интереси и корупция. Пет сигнала са подадени за разследване от бургаското дружество “Сентрал парк” ЕООД. Сигналите са до Правителството, ДАНС, МВР, ВКП и Националния омбудсман. В тях се казва, че Маринов е злоупотребил със служебно положение, като с действията си е облагодетелствал частната фирма “Бутед” АД, която е заграбила бивша държавна собственост, приватизирана от “Сентрал парк”. Има съмнения, че като бивш служител на М-вото на икономиката Маринов е участвал в приватизацията на “Бутед”, а сега като областен управител обслужва интересите на същата фирма.

От своя страна Маринов отвърна с контра-сигнал до Сотир Цацаров, че е бил шантажиран. В него обаче са описани скандални задкулисни връзки и срещи по заведения и в централата на БСП в Бургас.

“Сентрал парк” заявиха, че завеждат дело за клевета и набеждаване срещу Павел Маринов и го уличават в директна лъжа, манипулиране на общественото мнение и неправомерни действия като административен ръководотел и представител на правителството. В свое изявление до медиите те описват как Маринов внася текст на заповед в Областна управа, без тя да е минала по съответните комисии и процедури според АПК. Писана на флашка негова заповед се превръща в официален акт на администрацията, с който държавата се намесва по неправомерен начин като лобист за близка до партийните структури в Бургас фирма. На свой ред те са били “съветвани” да платят милиони за да им се разрешат административните проблеми.

Заради целенасочените действия на Маринов в полза на определени частни интереси Бургас е на път да се сбогува с важен инфраструктурен проект за пътен байшас към Южното Черноморие. Той може да се осъществи поради дарение на голям парцел, собственост на “Сентрал парк” на общината за тази цел.

Темата разкрива скандални методи за вземане на управленски решения от Павел Маринов и тотално сливане на партийна с държавна власт и лобистки действия в неговата работа.

Павел Маринов бе депутат от БСП преди да бъде назначен за Областен управител в правителството на Орешарски. Той е също така и общински лидер на БСП в Бургас.

Преди време беше обвинен в крупни злоупотреби като ръководител на инфраструктурния проект “Супер Бургас”.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.