В началото на  юни в Сливен за втора поредна година ще се проведе най-престижното в страната  републиканско първенство по тенис за младежи и девойки до 16-годишна възраст. Турнирът е организиран и спонсориран от машиностроителния завод „Динамо” и е най-важният в страната за тази възрастова група. Той е единственият подстъп към европейския шампионат. Класиралите се на първите четири места ще представят България лично и отборно на европейското първенство по тенис.

От 3 юни, когато започват квалификациите, до 10 юни Тенис академията „Спорт Палас” до стадион „Хаджи Димитър” ще събере най-добрите ракети в страната във възрастовата група до 16 години. Очаква се в турнира да участват около 200 състезатели. Срещите ще се играят на 4 шамотови корта. Състезателите ще бъдат поставени според ранглистата на ТЕ до 20 място и ранглистата на БФТ. Мачовете са на сингъл и по  двойки.

До миналата година, когато бе първото издание на тенис турнира „Динамо”, в България не бяха организирани професионални детски състезания с награден фонд. Тогава генералният спонсор „Динамо Сливен” АД постави началото на верига от държавни детски турнири по тенис, за които започна да осигурява и награди. В началото на юни 2011 г. се проведе първият турнир – за деца до 16-годишна възраст, а през септември на кортовете излязоха младите ни тенис надежди на възраст до 14 години. И за двата турнира „Динамо Сливен” осигури награден фонд за победителите под формата на ваучери.

И през тази година в Сливен сили ще премерят младите топ ракети на България, а най-добрите ще получат ваучери на обща стойност 5000 лв. Още със записването за участие всеки състезател получава тениска с логото на спонсора.  Тенис турнирите за деца в Сливен са част от мащабната социална политика на „Динамо Сливен” в подкрепа на важни за региона спортни мероприятия. Въпреки тежката икономическа криза „Динамо Сливен” продължава да е един от водещите световни производители в сферата на електромашиностроенето. Дружеството е структуроопределящо за сливенски регион и е сред най-добре работещите промишлени предприятия в страната, благодарение на многократно увеличените поръчки. Сливенският производител е основен доставчик на генератори за първично вграждане на редица водещи фирми в САЩ, където изнася голяма част от продукцията си. Негова фирмена политика е непрекъснато да изненадва с нови разработки, ориентирани към най-перспективните сфери.

 

Паралелно с икономическите постижения и независимо от трудните пазарни условия компанията има желания да се вгради трайно в обществения живот на Сливен. Тенисът заема все по-голям дял в социалната й програма. Вече втора година „Динамо Сливен” не само подпомага финансово местните тенис инициативи, а  е и основен инициатор и организатор за провеждането на голяма част от тях.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet