През март 2014 евродепутатът Слави Бинев беше на посещение в Кения. Евродепутатът, в качеството си на представител на НФСБ в ЕП и зам.-председател на парламентарната асамблея на ЕС с Африка, карибския и тихоокеанския басейн АКТБ бил там на официално посещение според прессъобщението на НФСБ.

Бинев приветствал стартирането на мобилна платформа за залози на една от най-големите компании в сектора СпортПеса, собственост на българи.

„Прогониха кадърните българи в чужбина, целта на НФСБ е да ги върне обратно” – заявил Бинев на събитието във Вила Кемпински в Найроби.

В официалните съобщения обаче е премълчано кои са българите, създали СпортПеса. И има защо.

Кадърен българин в чужбина

Директор на новата платформа „СпортПеса“ е лицето Герасим Николов. Той е „един от основните организатори в източването на кредитни карти в световен мащаб според експерти от ДАНС“ – твърди в свое разследване Слави Ангелов от в. 24 часа, излъчено в предаването “На прицел” по БНТ1 през юни 2014 г.

„Герасим Николов живее в Найроби, където посреща цели бригади, сформирани в България, за да крадат пари от чужди банкови карти. Той е разследван преди години за прословутото отвличане заедно с Барона на 14 сръбски тира заедно с шофьорите им с цел откуп, но по-късно се превръща в свидетел по делото.“ – четем в материал на вестника по темата.

Видео, циркулиращо в YouTube, показва, че сегашният шеф на Комисията по култура в НС Слави Бинев е твърде близък с Геро – Герасим Николов, когото представя като свой дългогодишен приятел.

„Не е много обичайно за политик да поддържа стари приятелства. Но аз държа на приятелството си с Геро, с Гената и целия този тим. Много съм горд, че моторът на този тим е Геро, който е един от най-добрите ми приятели.“ – казва Бинев в речта от „официалното си посещение“.

Ако е истина, че ДАНС разработва въпросния Геро, то Бинев очевидно може да даде на родните антимафиоти ценни данни за неговия бизнес и житие-битие в Кения.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English