Излезе нов албум с български хитове

„Хайде да се влюбим” призовава в песните си талантливия бард Ники Атанасов
Екип на Биволъ

Почитателите на Ники Атанасов – невероятният интерпретатор на Владимир Висоцки имат повод за радост –новият му български албум вече е факт!  Официално той ще тръгне към своите слушатели на 9 януари. „Хайде да се влюбим” е названието на албума, който авторът, заедно с групата си  “Ники и приятели” ще представи в столичния ресторант „Рубаят” /НДК/.  Начало на срещата с почитатели и приятели  е18.30 часа, а входът е свободен.

“Хайде да се влюбим” е третият български албум на талантливият бард.Той включва 12 песни, композирани специално за него от Венцислав Станев. Пет от тях са по стихове на Георги Константинов, а три – по творби на Асен Йорданов и Недялко Йорданов, както подсказва и названието на албума. Известният поет с китара Гриша Трифонов е автор на текста “С една китара и почти без багаж”, който Ники определя като “биографичен”.

“Почти полунощ е и денят ми започва…”, се казва в песента, а за мен това е “голата истина”: тогава започва предаването “Нощен хоризонт”, на което от 17 г. съм един от водещите. Направих и кавър на любима моя песен от репертоара на Васко Кръпката: “Няма връщане назад”. Заедно с Венци сътворихме и една песен по най-известното стихотворение на Сергей Есенин “Ты меня не любишь не жалеешь”,като направихме и вариант на български, по превод на Недялко Йорданов”, споделя Ники Атанасов.

Niki AtanasovАлбумът е много различен от всичко, което музикантът е записвал до този момент.

„Първоначалната ми идея беше всички песни да са в стил “Ритъм енд Блус”, но следвайки внушенията и настроенията на стиховете, които би в класическа блус схема”, уточнява певецът.

Веднага след премиерата на “Хайде да се влюбим” Ники Атанасов започва студийна работа с Венци Станев по следващ албум, който категорично ще бъде изцяло блусарски!  А на рождения ден на Владимир Висоцки – 25 януари в големия салон на НАТФИЗ  българският му „двойник” ще изнесе самостоятелен концерт, включващ най-популярните и обичани песни на великия руски бард.

 

[box type=”custom” color=”#513900″ bg=”#e5e4e3″ border=”#413d3a”]

Ники Атанасов е роден е в София, завършил е “Журналистика” в СУ” Св. Климент Охридски”. Започва да свири на китара като ученик в осми клас, по-късно сформира кварталната рок-група “Синовете на кръглата луна”, която има кратък, но изпълнен с емоции път. По чиста случайност започва да пее руски песни. Заради дрезгавата нотка в гласа му е наричан българският Висоцки. 

Има десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Русе и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония. 

Има издадени  три албума с популярни руски романси:  “Мурка”,  “Поручик Галицин” и “Русская водка”. 

Първият му български албум “Мъжът на 50” е  с 12 песни на Стефан Димитров.   Вторият му албум „Да става каквото ще” (2011 г.)  включва песни на Стефан Диомов, Стефан Димитров,  Румен Спасов, Димитър Гетов, Константин Бахаров и др.

Ники Атанасов е водил популярните предавания “Дарик наздравици” в “Дарик радио” и близо 10 години – “Ники и приятели” и “Неделен клуб “Хоризонт”  в програма “Хоризонт” на БНР. Сега е един от водещите на “Нощен хоризонт”.

[/box]

 

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also