Трима възрастни българи ще се замозапалят пред община Бургас. Хората са изхвърлени на улицата от единственото жилище, което притежават. Семейството на Радка Михова е съставено от трима възрастни хора, двама от които инвалиди. Майка й е наподвижна на легло и е на 90 г. Съпругът й е на 64 г. с 2 инсулта парализиран. Тримата са обречени и са готови да сложат край на мъките си, но протестирайки в агонията си, срещу абсурдността и безчовечността на държавата и обществото ни.

Г-жа Михова днес звънна отчаяна в редакцията на Биволъ, за да търси последно разбиране за жестоката им трагедия. Михови са станали поредните жертви на прословутата бургаска имотна мафия. С лихварски и юридически трикове те губят цялото си имущество, което е плод на съзнателния им трудов живот срещу 10000$ взет кредит от лихвар.

От десетилетия имотната мафия е унищожила съдбите на стотици бедни, беззащитни и наивни хора. Тя се е превърнала в нещо като една от емблемите на Бургас, защото действа десетилетия необезпокоявано в този град – оазис на престъпността. Някои от жертвите сложиха край на живота си, други умряха като клошари, изоставени и отритнати, трети починаха при странни обстоятелства. Прокуратурата отказва да разследва. Както винаги. Държавата и институциите не се интересуват от ужаса на тези хора. Корумпираната съдебна власт съдейства на престъпниците в ограбването на жертвите. Мафиотите разиграват зловещите си схеми с подкрепата на съдии, прокурори и корумпирани адвокати. Общината е безстрастна пред изпепелените животи на изтляващите в нищета потърпевши. Тези хора сякаш не са част от нашата действителност. Те са оставени сами на себе си и цинизма на своите убийци. Те не вярват в тази държава, ръководена и управлявана от престъпници. Те не са защитени никак от властта. Напротив – жертвите са неудобни свидетели на страшната антихуманност на днешна България, превърната в бащиния на Мафията.

Чуйте изповедта на Радка Михова. Вживейте се в нейната история! Тя е готова да се замозапали заедно с болните си мъж и майка пред бездушните погледи на бюрократите с вратовръзки. Тя е наша съгражданка и сънародничка. Ще се намери ли институция, партия, политик, НПО или просто човешко разбиране пред тази човешка и обществена зловеща драма!? Или ще остане само изповедта пред Биволъ, като гласът на викащия в пустинята. Днес все още можем да помогнем и да спасим семейство Михови. Утре ще е късно. За  тях и за спасението на нашите съвести и затлъстели от злоба и алчност души.

 

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English