„Франция въплъщава всичко, което религиозните фанатици навсякъде по света ненавиждат: насладата от живота тук на земята по безброй малки начини – ароматна чаша кафе и кроасан с масло рано сутрин, красиви жени в къси рокли усмихващи се свободно на улицата, миризмата на топъл хляб, бутилка вино споделена с приятели, лекото ухание на парфюм, деца играещи в Люксембургските градини, правото да не вярваш в бог, да не да се притесняваш за калории, да флиртуваш, да пушиш и да се наслаждаваш на извънбрачен секс, да ходиш на почивка, да четеш книгите, които искаш, да посещаваш училище безплатно, да се забавляваш, да се смееш, да спориш, да се гавриш и с божи служители и с политици, да оставиш притесненията за задгробния живот на мъртвите.

Нито една страна не умее да живее земния живот по-добре от французите.

Париж, ние ви обичаме. Плачем за вас. Тази вечер вие скърбите и ние сме с вас. Знаем, че ще се смеете отново, и отново ще пеете, и ще правите любов, и ще се възстановите, защото вашата същност е да обичате живота. Силите на тъмнината ще се оттеглят. Те ще загубят. Те винаги го правят.“


Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>