„Франция въплъщава всичко, което религиозните фанатици навсякъде по света ненавиждат: насладата от живота тук на земята по безброй малки начини – ароматна чаша кафе и кроасан с масло рано сутрин, красиви жени в къси рокли усмихващи се свободно на улицата, миризмата на топъл хляб, бутилка вино споделена с приятели, лекото ухание на парфюм, деца играещи в Люксембургските градини, правото да не вярваш в бог, да не да се притесняваш за калории, да флиртуваш, да пушиш и да се наслаждаваш на извънбрачен секс, да ходиш на почивка, да четеш книгите, които искаш, да посещаваш училище безплатно, да се забавляваш, да се смееш, да спориш, да се гавриш и с божи служители и с политици, да оставиш притесненията за задгробния живот на мъртвите.

Нито една страна не умее да живее земния живот по-добре от французите.

Париж, ние ви обичаме. Плачем за вас. Тази вечер вие скърбите и ние сме с вас. Знаем, че ще се смеете отново, и отново ще пеете, и ще правите любов, и ще се възстановите, защото вашата същност е да обичате живота. Силите на тъмнината ще се оттеглят. Те ще загубят. Те винаги го правят.“

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.