„Франция въплъщава всичко, което религиозните фанатици навсякъде по света ненавиждат: насладата от живота тук на земята по безброй малки начини – ароматна чаша кафе и кроасан с масло рано сутрин, красиви жени в къси рокли усмихващи се свободно на улицата, миризмата на топъл хляб, бутилка вино споделена с приятели, лекото ухание на парфюм, деца играещи в Люксембургските градини, правото да не вярваш в бог, да не да се притесняваш за калории, да флиртуваш, да пушиш и да се наслаждаваш на извънбрачен секс, да ходиш на почивка, да четеш книгите, които искаш, да посещаваш училище безплатно, да се забавляваш, да се смееш, да спориш, да се гавриш и с божи служители и с политици, да оставиш притесненията за задгробния живот на мъртвите.

Нито една страна не умее да живее земния живот по-добре от французите.

Париж, ние ви обичаме. Плачем за вас. Тази вечер вие скърбите и ние сме с вас. Знаем, че ще се смеете отново, и отново ще пеете, и ще правите любов, и ще се възстановите, защото вашата същност е да обичате живота. Силите на тъмнината ще се оттеглят. Те ще загубят. Те винаги го правят.“

Подкрепете кампанията #DMSЯневагейт за популяризиране на Яневагейт във Facebook

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!Ако цените нашата работа подкрепете сайта "Биволъ" с дарение (банков превод, в брой - през Cashterminal, ePay.bg - EasyPay, PayPal, биткойни), абонамент или покупка на наш рекламен продукт:

Print Friendly