Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” Аргир Бояджиев е отстранен от длъжност. След публикация в Биволь , осветляваща миналото на шефа на бургаското пристанище, служебното правителство е предприело необходимите мерки за отстраняване на бившия ДС-кадър от управлението на държавното дружество. Заповедта за уволнението си Бояджиев е получил от транспортното министерство на 7 октомври, в края на работния ден. На негово място в Борда на директорите е назначен финансистът от София Иван Иванов Капитанов.  Предстои Съветът на директорите да избере нов изпълнителен директор на дружеството. Очаква се Диян Димов отново да застане начело на бургаското пристанище.

Припомняме, че на 28 август бе извършена промяна в директорския борд на пристанището. Тогава от Съвета на директорите бе отстранен изпълнителният директор и общински лидер на БСП Николай Тишев и на негово място бе назначен Диян Димов. Той е бивш изпълнителен директор на дружеството, заменен с Николай Тишев през 2013 г. от правителството на Орешарски. При последната рокада други промени в тричленния борд не бяха извършени и в него останаха обвързаните с БСП Стойко Танков и Аргир Бояджиев. Последният бе избран за изпълнителен директор.

В пристанището продължават да очакват промени. Предполага се, че съвсем скоро и Стойко Танков ще бъде отстранен от длъжност, но все още не е ясно с кого ще бъде заменен.

Новоназначеният Иван Капитанов е бивш съдружник на двама от служебните министри – Румен Порожанов на финансите и Васил Грудев на земеделието. Преди да влязат в служебния кабинет на премиера Георги Близнашки, финансовият министър Румен Порожанов, земеделският министър Васил Грудев и Иван Капитанов, по това време началник кабинет на агроминистерството, са били съдружници в неправителствената организация „Сдружение Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове”. Председател на дружеството е бил Порожанов, а двамата му заместници – Грудев и Капитанов. То е било регистрирано през февруари тази година.

До назначаването си в „Пристанище Бургас”  Капитанов е началник на кабинета на служебния министър на земеделието.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English