Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” Аргир Бояджиев е отстранен от длъжност. След публикация в Биволь , осветляваща миналото на шефа на бургаското пристанище, служебното правителство е предприело необходимите мерки за отстраняване на бившия ДС-кадър от управлението на държавното дружество. Заповедта за уволнението си Бояджиев е получил от транспортното министерство на 7 октомври, в края на работния ден. На негово място в Борда на директорите е назначен финансистът от София Иван Иванов Капитанов.  Предстои Съветът на директорите да избере нов изпълнителен директор на дружеството. Очаква се Диян Димов отново да застане начело на бургаското пристанище.

Припомняме, че на 28 август бе извършена промяна в директорския борд на пристанището. Тогава от Съвета на директорите бе отстранен изпълнителният директор и общински лидер на БСП Николай Тишев и на негово място бе назначен Диян Димов. Той е бивш изпълнителен директор на дружеството, заменен с Николай Тишев през 2013 г. от правителството на Орешарски. При последната рокада други промени в тричленния борд не бяха извършени и в него останаха обвързаните с БСП Стойко Танков и Аргир Бояджиев. Последният бе избран за изпълнителен директор.

В пристанището продължават да очакват промени. Предполага се, че съвсем скоро и Стойко Танков ще бъде отстранен от длъжност, но все още не е ясно с кого ще бъде заменен.

Новоназначеният Иван Капитанов е бивш съдружник на двама от служебните министри – Румен Порожанов на финансите и Васил Грудев на земеделието. Преди да влязат в служебния кабинет на премиера Георги Близнашки, финансовият министър Румен Порожанов, земеделският министър Васил Грудев и Иван Капитанов, по това време началник кабинет на агроминистерството, са били съдружници в неправителствената организация „Сдружение Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове”. Председател на дружеството е бил Порожанов, а двамата му заместници – Грудев и Капитанов. То е било регистрирано през февруари тази година.

До назначаването си в „Пристанище Бургас”  Капитанов е началник на кабинета на служебния министър на земеделието.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English