С пАток към светъл комунизъм!

Какви фирми строиха пАтока? Руски и белaруски. Колко лева броихме ние за пАтока? Към, а и над 3 милиарда. ПАтока има ли полза за нас? Май около 2187-а може и да се изплати капиталовложението ни. Накъде води пАтока?

Към сръбенцата, чието премиерче нещо обяснява, че трябвало и с него да се съобразяваме. Кой подкладе Сръбско-българската война, дето на Милан генералите само Австро-Унгария ги спаси от капитаните ни? Тогавашната (не дотам кръвожадна) версия на Мордор.

Та, вместо само да се плямпа, трябва и да се мисли. ПАтока беше единият начин да се заобиколи Украйна, за да може магучий джуджак сега да ѝ изтребва жените и децата. За другия път на заобикаляне питайте онова турме фрау Меркел. Айде, по-сбито, щото все повече се удивлявам колко “умни” хора има.

Патока стърчи към Сърбия, Сърбия ни държи императивен тон и е всеизвестна като руския кон на Балканите, а трите ни милиарда за строежа на “нашия” пАток отидоха в руски и белоруски фирми, без дори да се позволява на български власти да припарват до зоната на строеж. И кой воюва в заобиколената от северния и южен пАток Украйна? Русия и Беларус. Към кого летяха руски самолети с оръжие в началото на “аперацията”? Към Вучич.

Кой не иска да изпрати дъртите си въоръжения на нападната от агресор Украйна? Мдаа. Същата държава, която позволи да бъде заобиколена Украйна, за да стига безполезен до нас пАток до Сърбия и даде на Путин и Лукашенко три милиарда евро. Да си имат, за да бумкат детски болници, училища, театри и жилищни сгради в същата тази Украйна.

Да, на три морета сме били. Давали сме нещо на светЪТ. Ама сега сме просто едни дупета. И не можем да заемем никога ясен и категоричен цивилзационен избор. Затова посмешището Вучич, дето Белград е бил по-дълго в територията на България, отколкото Пловдив, ще ни държи императивен тон. Затова и рокери, бабички, копейкини и всякакви маргинали ще обясняват, че имали друго мнение и ще заплашват с въстания, посрещания на асвабадителите с хляб и сол и с всякакви наказуеми по закона за държавната измяна престъпления.

Нека и малко по-сериозно. Ама само малко. Поведението на правителството ни в случая с отказа да дадем въоръжение, макар и морално амортизирано, но все пак оръжие, беше долно лицемерие и страхливост. Ако на някого не му е ясно, че Путин би продължил на „асвабаждава“ целия свят, докато някой не застане твърдо на пътя му и не му опляска шамарите, значи е идиот. Той има най-голямата страна на света и пак не му стига. До Украйна ли си мислите, че ще се спре?

Помните ли, че преди години плашеше Дания, че си бил насочил ядрените глави към нея? Дано да помните, защото тогава западните лидери проспаха очевидната му агресивност, проспаха я и в Донбас. Ако не бяха, той нямаше да стане толкова „могучий“ и щеше да си седи в Мордор, тоест, Кремъл. Вместо това западните лидери и българските посмешища и отявлени ренегати пълнеха джобовете с рубли и искаха да сме диалогични с Путин, да не сме толкова крайни, да се съобразяваме с особеностите на необятната руска душевност и в крайна сметка ни докараха до сегашната ситуация.

А тя е война. Войната е започнала. И едва ли ще приключи със смазването на Путин, но то е непреодолимо нужно за що-годе нормализирането на ситуацията. И това да се правим, че сме със широко затворени очи не само не ни прави чест, а ни превръща в посмешища.

Войната ще свърши. Непобедимая бая го е закъсала, Мацква го е закъсала за свежи долари. Въпрос на време и човешки животи е. А после ние, великата държава, дето само се бием в гърдите със славното ѝ минало, ще има за пореден път да се срамуваме от окаяната си, надупена и безсърдечна към смъртта на хиляди човешки същества позиция.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Latest posts by Стоян Николов - Торлака (see all)

Вижте също / Read Also