Янев се възмутил, че в село Рибново (община Гърмен) момичетата носели традиционни носии и ходели с тях на училище. Също така той научил, че в джамията преподават „радикален ислямизъм“. А що е то „радикален ислямизъм” никой не може да ви каже, даже самият Яне Янев и съветниците му, които да са те.

И тръгна юнак Яне да спасява нацията българска като сезира прокуратурата, а тя спеши ДАНС, която пък прати полицаи с качулки да приберат кмета и някакъв „радикален ислямист“ от Гърмен. Телевизия БТВ гърми как доблестните джеймсбондовци пресичат пипалата на осамабенладеновците. Тържествува светската държава. Атакистите, пообъркани от педофилските подвизи на своите депутати с благодарност поглеждат към новия месия Яне.

Естествено, че няма такова плашило като радикален ислям в Рибново, а традиционните носии се носят там не от вчера по внушение на радикалите, а от стотици години. Помня тези носии от 1987 г. когато бях в Рибново с екип пещерняци, за да изследваме близката „Маноилова дупка“. В селото ни посрещнаха като драги гости, буквално три дни ни храниха, поиха и ни разказваха местни легенди. По това време пикът на „Възродителния процес“ беше минал и предстоеше „Голямата екскурзия“.

Същото твърдят изследователи на малцинствата като Антонина Желязкова и правозащитници като Йонко Грозев. Какъв радикален ислям, какви пет лева?

Ако Янев си мисли, че е изкопал златния картоф с този случай, дълбоко се лъже. Резултатът за партийката му е предсказуем: обединените десни няма да се коалират с нея. Костов сигурно вече съжалява, че е споменавал съкращението РЗС сред потенциалните партньори на СДС-ДСБ.

За сметка на това нахлуването в селото на тежко въоръжени и маскирани служители на ДАНС ще се запомни. ДПС ще спестят доста средства за предизборно надъхване и втвърдяване на електората.

Вече свикнахме, че всяко чудо захлупено с качулките на ДАНС е за три дни. Когато се разсее медийната димка ще остане въпросът кой е насъскал Яне Янев? Моята хипотеза е, че това е самата ДАНС, която както знаем се предвожда от бивш агент на ДС, а дясната му ръка е една одиозна фигура, квалифицирана от висш партиец в БСП като „обикновен рекетьор“.

Имаме, значи, някаква комбинация между бившия кадесар Сертов, издигналия се рекетьор Петров, буйния Янев и БТВ, чийто основен рекламодател е голфменът Красимир Гергов. Ползите от комбинацията очевидно са за ДПС.

А, забравих, и прокуратурата е някъде там.

Убягва ви общия знаменател ли? Гоци, гоци, гоци… насам, насам…


Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>

Реклами