Янев се възмутил, че в село Рибново (община Гърмен) момичетата носели традиционни носии и ходели с тях на училище. Също така той научил, че в джамията преподават „радикален ислямизъм“. А що е то „радикален ислямизъм” никой не може да ви каже, даже самият Яне Янев и съветниците му, които да са те.

И тръгна юнак Яне да спасява нацията българска като сезира прокуратурата, а тя спеши ДАНС, която пък прати полицаи с качулки да приберат кмета и някакъв „радикален ислямист“ от Гърмен. Телевизия БТВ гърми как доблестните джеймсбондовци пресичат пипалата на осамабенладеновците. Тържествува светската държава. Атакистите, пообъркани от педофилските подвизи на своите депутати с благодарност поглеждат към новия месия Яне.

Естествено, че няма такова плашило като радикален ислям в Рибново, а традиционните носии се носят там не от вчера по внушение на радикалите, а от стотици години. Помня тези носии от 1987 г. когато бях в Рибново с екип пещерняци, за да изследваме близката „Маноилова дупка“. В селото ни посрещнаха като драги гости, буквално три дни ни храниха, поиха и ни разказваха местни легенди. По това време пикът на „Възродителния процес“ беше минал и предстоеше „Голямата екскурзия“.

Същото твърдят изследователи на малцинствата като Антонина Желязкова и правозащитници като Йонко Грозев. Какъв радикален ислям, какви пет лева?

Ако Янев си мисли, че е изкопал златния картоф с този случай, дълбоко се лъже. Резултатът за партийката му е предсказуем: обединените десни няма да се коалират с нея. Костов сигурно вече съжалява, че е споменавал съкращението РЗС сред потенциалните партньори на СДС-ДСБ.

За сметка на това нахлуването в селото на тежко въоръжени и маскирани служители на ДАНС ще се запомни. ДПС ще спестят доста средства за предизборно надъхване и втвърдяване на електората.

Вече свикнахме, че всяко чудо захлупено с качулките на ДАНС е за три дни. Когато се разсее медийната димка ще остане въпросът кой е насъскал Яне Янев? Моята хипотеза е, че това е самата ДАНС, която както знаем се предвожда от бивш агент на ДС, а дясната му ръка е една одиозна фигура, квалифицирана от висш партиец в БСП като „обикновен рекетьор“.

Имаме, значи, някаква комбинация между бившия кадесар Сертов, издигналия се рекетьор Петров, буйния Янев и БТВ, чийто основен рекламодател е голфменът Красимир Гергов. Ползите от комбинацията очевидно са за ДПС.

А, забравих, и прокуратурата е някъде там.

Убягва ви общия знаменател ли? Гоци, гоци, гоци… насам, насам…

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.