Цветан Цветанов „ходи с багер, копае и вади трупове“, така описа Бойко Борисов пред спонсорите си от фондация „Кондрад Аденауер“ успехите на правителството в борбата с организираната престъпност. Борисов смята, че ако бандитите „пропеят“ в ареста и посочат мястото с трупа, това е равносилно на „разкриване на поръчкови убийства“.

Според официалната информация на МВР изкопаните трупове са на помощници на бандата за отвличания „Наглите“, които са отстранени, за да не „пропеят“. Труповете са закопани, за да не бъдат открити и да не се вдига шум.

Убийствата, заради които България е сочена с пръст като страна на мафията имат различен почерк. Килърите убиват в центъра на София на оживено място, даже под носа на институциите, както се случи с Боби Цанков. Престъпниците очевидно нямат нищо против трупът на жертвата им да бъде открит веднага и да се чуе ако може по цял свят, че в България е извършено поредното поръчково убийство.

Засега ексхуматорите с ескаватори от МВР имат известни успехи – тръгвайки от престъпник, намират труп.

Само че, драги ми Уотсън, за да се разкрие истинско поръчково убийство се иска точно обратното – тръгвайки от труп да намериш престъпник.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.


Widget not in any sidebars