От престъпник към труп или от труп към престъпник?

Екип на Биволъ

Цветан Цветанов “ходи с багер, копае и вади трупове”, така описа Бойко Борисов пред спонсорите си от фондация “Кондрад Аденауер” успехите на правителството в борбата с организираната престъпност. Борисов смята, че ако бандитите “пропеят” в ареста и посочат мястото с трупа, това е равносилно на “разкриване на поръчкови убийства”.

Според официалната информация на МВР изкопаните трупове са на помощници на бандата за отвличания “Наглите”, които са отстранени, за да не “пропеят”. Труповете са закопани, за да не бъдат открити и да не се вдига шум.

Убийствата, заради които България е сочена с пръст като страна на мафията имат различен почерк. Килърите убиват в центъра на София на оживено място, даже под носа на институциите, както се случи с Боби Цанков. Престъпниците очевидно нямат нищо против трупът на жертвата им да бъде открит веднага и да се чуе ако може по цял свят, че в България е извършено поредното поръчково убийство.

Засега ексхуматорите с ескаватори от МВР имат известни успехи – тръгвайки от престъпник, намират труп.

Само че, драги ми Уотсън, за да се разкрие истинско поръчково убийство се иска точно обратното – тръгвайки от труп да намериш престъпник.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

This post is also available in: EnglishRussianFrench