Бургас вече има свой кулинарен рибен конкурс

Екип на Биволъ

Бургас вече има и свой кулинарен рибен конкурс.  Началото му бе поставено в навечерието на Никулден с уникална дегустация на възкресени от миналото стари рибни рецепти в ресторант „Салини” на Гранд хотел „Приморец”.  Десетки бургазлии се включиха в надпреварата за първото място –Никулденска  вечеря за двама в луксозния ресторант „Салини”. Спечели я Яни Грозев от Бургас с рецептата си за пълнен шаран  с гъби и ориз.

Пълнен шаран в тесто, шаран в гърне, печена скумрия, панирани миди, дори и испанско рибно предястие, донесено в града ни преди 500 години, са само част от рецептите, които трябваше да оценява компетентното жури в състав:  главният готвач на ресторанта , Огнян Райчев – директор по маркетинг в „Атлантик Груп” и поетът и артист Пейо Пантелеев. „Сред множеството изпратени ни рецепти преобладаваше традиционният никулденски шаран, приготвен по най-различен начин. Но впечатление направи и това, че много от участниците предложиха ястия от характерните за региона миди,  сподели председателят на журито – Главният готвач на Грандхотела.

Оригиналност, уникалност, етно-визия,  вкусови качества, бяха част от критериите, по които журито извърши първата селекция на рецептите. Най-добрите, класирали се за финалната надпревара, бяха предложени за дегустация.  Кулинарните шедьоври представи пред участниците в конкурса и гости на дегустацията актьорът Стоян Памуков и даде старт на вкусното, но и много оспорвано състезание, което ще продължи и през следващите години..

Така Гранд хотел „Приморец” постави началото на една нова традиция в града. Тук ще продължат да се събират стари  рибни рецепти, за да „оживяват”  забравените бургаски ястия всяка година на Никулден. Петзвездният гранд си поставя и още една амбициозна цел – да събере кулинарната традиция на региона и след натрупването на достатъчен брой автентични рецепти да ги съхрани в първия за Бургас рибен готварски албум.

Комуникационна група

Имидж Едвъртайзинг

img_8790img_8805img_8817

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Включете се с Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ или Годишен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Избрахте да дарите 10.00€ Месечно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Избрахте да дарите 10.00€ Годишно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Годишно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Вижте как да подкрепите Биволъ със SMS на кратък номер или с криптовалута тук

.