Опровержение от “Сага комодитис” АД

by Екип на Биволъ

Уважаеми господа,

Обръщам се към вас във връзка с публикувана статия на сайта на bivol.bg със заглавие „Кой купи хидроцентралите на Électricité de France край София за €16 млн?“ тази събота, 27 октомври 2018г. https://bivol.bg/edf-akuo-bg-1.html

Бих искала да заявя, че фирма Сага комодитис АД  няма никакво участие в цитираната сделка.

В края на статията твърдите, че „При всяко положение, в противния случай купувачите Akuo Energy Bulgaria (90%) и „Сага комидитис“ (10%) надали биха сменили банката – кредитор в последния момент.“

В тази връзка заявявам, че Сага комодитис АД не е страна по тази сделка, не е купувач и няма 10% участие. Настоявам това изречение да бъде премахнато от статията незабавно.

Настоявам за премахването на още едно твърдение относно Сага комодитис АД, а именно „Сага комодитис“ АД, която търгува с квоти за вредни емисии и се свързва със собствениците на ТЕЦ „Видахим“ и ТЕЦ „Свищов“ (бивша „Свилоза“)’, поради недостоверност.

Към датата на публикуване на статията Сага комодитис АД не търгува с квоти за вредни емисии, както е видно от предмета на дейност на фирмата в търговския регистър, както и от представянето на дейността ни на интернет страницата ни. Също така бих желала да премахнете частта, в която Сага комодитис АД се свързва със собствениците на ТЕЦ „Видахим“ и ТЕЦ „Свищов“ (бивша „Свилоза“), което е отново неверно твърдение, тъй като нямаме никакви юридически връзки с тези дружества.

Цитирате статията на Капитал със заглавие „Гигантът EDF си тръгва: Френската компания продава водните си активи в България“, но пропускате да отбележите,че в статията има публикувано опровержение от страна на Сага Комодитис АД – „След редакционното приключване на броя търговския директор на “Сага комодитис” Невена Петрова изпрати писмо, в което посочва, че компанията няма нищо общо с продажбата на водните централи на EDF.“ Цитираната статия не е от 2015 г., а от ноември 2016 г.

Очакваме вашето публично извинение за публикуване на недостоверна и подвеждаща информация.

За в бъдеще, ако възнамерявате да пишете относно дейността на Сага комодитис АД, моля предварително да потърсите връзка с нашия офис и да проверите по-детайлно истиността на твърденията, които публикувате, каквото е нашето очакване за обективна и професионална журналистика. Нашите координатите са изцяло достъпни на интернет страницата на фирмата.

С уважение,

Невена Петрова

Мениджър Бизнес развитие и администрация

Член на УС на Сага комодитис АД

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also