peshtera2006 г. Ваньо Танов е шеф на ГДБОП и преследва акцизните злоупотреби на известни фирми за производство на алкохол. Акцизна злоупотреба е, когато някой ви бръкне в джоба, вземе ви 5 лева на бутилка ракия и си ги сложи в неговия джоб, вместо да ги даде на държавата да храни баща ви и майка ви, които са пенсионери. За да е възможна злоупотребата 2 от 5 или 3 от 5 лева отиват в партийната каса на управляващите, които си затварят очите.

Помощник на Танов е неговият заместник Тони Странджев. Пречи му неговият началник, министър Румен Петков от управляващата партия БСП, която в този отрязък от време прибира 2 от 5 или 3 от 5 лева невнесен акциз. Той изгонва Тони Странджев и назначава на негово място корумпираното ченге Иван Иванов – Рилски, агент на Пещаците (винпром „Пещера“). Закрилата на контрабандата не е само по този канал. Петков пази Пещаците, а шефът на митницата, Дъбката и Велчев са опънали чадър над други крадци на акциз: “В.А.С” ООД, производители на водка „Селект“. В крайна сметка Танов си тръгва. Румен Петков също е уволнен, но не заради Пещаците, а заради Галеви брадърс.

2010 г. Ваньо Танов е шеф на митницата и преследва акцизните злоупотреби на известни фирми за производство на алкохол и горива. Акцизна злоупотреба е, когато някой ви бръкне в джоба, вземе ви 5 лева на бутилка ракия и си ги сложи в неговия джоб, вместо да ги даде на държавата да храни баща ви и майка ви, които са пенсионери. За да е възможна злоупотребата 2 от 5 или 3 от 5 лева отиват в партийната каса на управляващите.

Помощник на Танов е неговият заместник Тони Странджев. Помага му и неговият началник, министър Симеон Дянков, който иска всеки пет лева акциз да влязат в бюджета и да има с какво да плаща пенсии. Пречи му министър Цветан Цветанов, който прави интриги, за да изгони Тони Странджев и да сложи на негово място свой човек, който да закриля злоупотребите

Танов: „…На мястото на Странджев ще ми назначат един и аз ще стана пионка, те долу ще си командват к’во да прави, които фирми да обслужва, защото целият проблем е заради две – три фирми, които аз ги натискам… Не са добре нещата, господин министър!”

Разговор Танов – Дянков 1 {audio download:yes}1._TANOV_-_DQNKOV.MP3″]

Разговор Танов – Дянков 2 {audio download:yes}2._DQNKOV_-_TANOV.MP3″]

Ясно е, че Цветанов иска както преди 2 от 5 или 3 от 5 лева да отиват в черната каса на управляващите, защото идват избори. По информация от добре информирани източници на Биволъ, той налага свои контрабандни канали за цигари, поверени предимно на ромски кланове. Това прозира и от една малко загадъчна фраза на Танов: „Но като съм съставил 2000 акта, кога ще взема парите от циганите!

Анализът на този подход е, че се постига троен ефект – първо се махат старите групировки държащи каналите за цигари и се отчитат успехи с борбата против контрабандата, второ се слагат марионетки, безрезервно предани и лоялни (организиран, криминален контингент), трето се осигурява голямо количество ромски гласове за ГЕРБ на всякакви избори.

В крайна сметка Тони Странджев напуска. Ваньо Танов е бесен и говори за фирмите, които са закриляни от властта. Не споменава директно Пещаци или други, а магазините „Билла“, които са засечени да доставят и продават безакцизна продукция. Работещата мярка в такъв случай е да се правят внезапни проверки в магазините и ако се намерят фалшиви бандероли в един магазин, да се отнема лиценза за продажба на алкохол на цялата търговска верига. От думите на Танов става ясно, че мощни лобита се борят против такъв законодателен текст и успяват.

Това са известните факти. Истината за прикриването на крадците на акциз цъфна вчера от записите на Танов и Дянков. По схемата на Шопенхауер вчера се опитваха да я омаловажат и прикрият (стенограмата препечатана във в. Труд услужливо пропуска точно този епизод с „Билла“), днес я отричат с устата на премиера Борисов, а утре животът ще си продължи и всички ще я приемат за даденост.

Може да има размествания, може да си отиде Танов, или дори Цветанов. Никой няма да пипне с пръст Пещаците и колегите им. Важното е, дами и господа, да не се шуми много много за крадците на акциз, а вие да продължавате да им давате вашите пет лева, които те ще си разпределят по схемата две от пет или три от пет.

А за баща ви и майка ви, които са пенсионери, държавата ще ви вземе още пет от пет.

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>