Бойко Борисов в предаването На 4 очи по Нова Телевизия (04/09/2011)

ЦР: В Уикилийкс излезе една новина според която Вашата позиция за ГМО е била доста лицемерна.

ББ: На кой?

ЦР: Ами не знам дали разбрахте, че са ходили Вашите министри…

ББ: Не ги чета.

ЦР: Ами добре, да ви кажа. Ваши министри.

ББ: Не ги чета.

ЦР: Ваши министри са ходили и са казали, че заради натиска на обществото няма да засяваме ГМО култури, а иначе много искаме и разчитаме на Европа да ни задължи.

ББ: Аз мисля, че…

ЦР: Кое да ни гарантира, че Вие сте искрени на тема „Околна среда“?

ББ: (мисли) Кой министър е ходил там?

ЦР: Мирослав Найденов е цитиран там.

ББ: Аз го питах, той каза, че не е ходил. И на такава тема не е говорил.

ББ: И за ГМО… Щото така както захванахте излиза едва ли не, че някой лицемер бил.

ЦР: Еми така излезе според Уикилийкс, че просто е било лицемерно…

ББ: Кой Уикилийкс?

ЦР: Как кой Уикилийкс? (ББ: Кой представлява, кой решава…) Този който издава… грамите… никой не ги е отрекъл досега тези грами

ББ: Да, защото никой не иска да се занимава с тях, щото като почне да ги отрича…

ЦР: Мислите, че няма да излезе едно официално съобщение, че това е лъжа? Всички си мълчат, това значи, че са истински.

ББ: Че те ако бяха, ако бяха верни, те щяха да ги публикуват от А до Я, всичките грами, а нямаше избирателно, да избират и да пускат в зависимост от това, когато и каквото им е удобно… във връзка… говоря за тези, които ги представляват за България.

ЦР: Трябва да свършваме вече.

ББ: Поинтересувал съм се и няма да ги коментирам, защото като ги коментираш ги легитимираш.

ЦР: Добре, добре…

ББ: Ето, това е голяма лъжа! Не ме интересува кой американски чиновник какво е написал…

През 2006 г. „чиновникът“ Джон Байърли, заедно с представителите на FBI и CIA е написал следното за Борисов в секретна грама с най-високо ниво на класификация:

Мръсотията

13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата“.

14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България“ Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл“ в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл. Въпреки че сделката изглежда танто-за-танто, публичните договорки на Борисов с „Лукойл“ са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали.

В други дипломатически доклади, подписани от Байърли и посланик Нанси Макълдауни Борисов е квалифициран като „бабаит, изтупан в Армани“ и неизменно се припомня тъмното му минало.

Борисов коментира грамите с думите „Не чета Уикилийкс… Не чета жълта преса“ и предизвика вълна от насмешка и саркастични коментари в най-голямата социална мрежа Facebook, след като Wikileaks публикува изказването му в официалната си страница.

„Ние също не четем корумпирани прессъобщения и таблоиди г-н Премиер“

„Уикилийкс служи на публиката, а не корумпираните официални лица“

„И Сара Пейлин не чете“

„Може би не вижда?“

„Изглежда си е заровил главата в пясъка…“

„Добре, а умее ли да чете изобщо?“

„Естествено, че няма да чете… Защо му е да чете истината от истинска нецензурирана и неконтролирана пресгрупа?“

„Значи така: щом не съм го чел, значи не е вярно“

„Щом го е направил той знае, че го е направил. За какво му е да го чете?…“

„Още един криминален тип с паднали гащи“

„Естествено, че няма да чете Wikileaks, авторът не е Карл Май“

Не липсват и забележки за корумпираните елити, за които Wikileaks разкрива истината не само в България.

Други коментари обсъждат външния вид на Борисов и облеклото на снимката от периода му като главен секретар на МВР. На нея Борисов е с черен шлифер, борсалино и затъкнат в колана пистолет.

„Изглежда като Дон“

„Най-добре облеченият премиер, който бихте пожелали да видите“

„Ако не искаш хората да те свързват с организираната престъпност не се обличай като шибан Дон“

borisov_shlifer

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet