1. bokov-01.03.53-60-2

Георги Боков е бивш водещ журналист и главен редактор на комунистическия официоз в България в-к „Работническо дело“. Той е бил и секретар на ЦК на БКП – висшият орган на комунистическата номенклатура в НРБ. Бил е и 3 пъти народен представител в комунистическото Народно събрание /тук/.

Нищо не е забравено, никой не е забравен

Днес той е отдавна забравен за обществото, но името му възкръсва с това, че е баща на Генералния директор на ЮНЕСКО и кандидат за Генерален секретар на ООН – бившата комунистическа активистка – Ирина Бокова. Като креатура на комунистическия режим, Георги Боков е автор на жарки възхвали на комунистическия сатрап Йозеф Сталин и българските му марионетки Георги Димитров и Вълко Червенков, проявили се като не по-малко кръвожадни диктатори от любимия си вожд.

Верен апологет на зловещата система на „Култа към личността“, Боков заклеймява непримиримо частните търговци и индустриалци, бившите дворяни, кулаците и селските стопани и всякакви други „антинародни елементи“, като в същото време възвеличава като единствено правилни и меродавни съчиненията и мислите на своя кумир Сталин.

Всички, които не принадлежат на диктаторската комунистическа каста, Боков осъжда например с квалификацията „бивши хора“ и ги определя като изконни врагове на новия строй. Това отразява най-ярко отношението и действията на комунистическата политика и власт към масовата част на попадналите под нейната напаст народи и обяснява масовите екзекуции и репресии над широки слоеве на населението. „Бивши хора“ означава, че всички различни и несъгласни със зверските догми на сталинската диктатура, не са считани за хора въобще, те са вредни и ненужни на комунистическата доктрина, следователно техният живот, щастие и достойнство не струват абсолютно нищо.Screen Shot 2016-08-20 at 12.32.58

Подобна екзекутивна максима манифестирана от водещия журналист на единствения официоз в тоталитарната държава, обяснява съвсем ясно и причините за десетките милиони жертви избити в СССР и другите страни от комунистическия лагер по времето на диктаторските режими и особено по времето на Култа към личността. Screen Shot 2016-08-20 at 04.35.40Биволъ изследва архивите в Народната библиотека и Ви предлага подбрани статии, в които поцелуйчеството и блюдолизаческия „талант“ на Боков са се разгърнали с пълната си сила. Няма материал на Г.Боков от времето, в който с патос да не е цитиран и възхвален Сталин, като върховен и единствен критерий и авторитет и на второ място българското му протеже, но върховен Вожд и Учител на сталинските изверги –  Вълко Червенков.

Боков е дългогодишен редактор на в. Работническо дело, главната идеологическа и пропагандна платформа на комунистическата власт, с което си е заслужил прозвището „Българският Гьобелс“. Според съвременници, той лично е участвал в зверски мъчения на дисиденти, като карикатуриста Райко Алексиев, баща на политолога Алекс Алексиев.

Screen Shot 2016-08-20 at 04.39.32Боков е предан последовател на сталинистките постулати и водещ трубадур на комунистическата икономическо-политическа система. Ние днес сме преки свидетели и жертви на наложения с терор и жестока диктатура антихуманен обществен строй.

Screen Shot 2016-08-20 at 03.55.37

Вече четвърт век след неговото глобално и показно рухване, България не може да се освободи от смъртоносните пороци на този чудовищен цивилизационен експеримент и преките и косвени поражения върху всички сфери на живота ни, съзнанието, духовните и морални измерения на масовата деградация, вседствие подменената насила ценностна система.

Screen Shot 2016-08-20 at 04.21.01

Screen Shot 2016-08-20 at 04.42.23

Днес неговата дъщеря Ирина Бокова, израсла, възпитана от рождение и обучена в лоното на комунистическата пропагандна машина и генетически принадлежаща към привилегированата каста от нотабили в престъпната БКП, е издигната от „дясното“ правителство на Бойко Борисов за поста Генерален секретар на ООН.

Screen Shot 2016-08-20 at 12.05.07

Screen Shot 2016-08-20 at 04.33.39„Ако тя беше дъщерята на Гьобелс, дали щеше да е кандидат?“ – този въпрос зададе писателят Илия Троянов преди няколко години, когато Бокова беше кандидат за шеф на ЮНЕСКО. Въпрос актуален повече от всякога днес.

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>