От две седмици Биволъ задава въпроси на институциите за разработката с кодово име Будали срещу Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Единствено прокуратурата изпрати отговор и то какъв: не била компетентна да каже дали има такава разработка.

Преди 10 дни призовахме колеги от западни медии да зададат същия въпрос. Обобщението на получените до момента отговори е следното:

Въпрос към МВР: Има ли разработка срещу журналистите от Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов?

Отговор за български журналисти: Не ми е известно за такава разработка (гл. секретар Калин Георгиев).

Отговор за западни журналисти: Няма.

Въпрос към Прокуратурата: Има ли разработка (дело за наблюдение) в МВР или ДАНС срещу журналистите от Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов?

Отговор за български журналисти: Във връзка с така зададените от Вас въпроси, Ви уведомяваме, че те не са от компетентността на прокуратурата.

Отговор за западни журналисти: За информация относно започнало криминално дело (??) срещу горепосочените лица, въпросите трябва да бъдат зададени на Министерството на вътрешните работи и ДАНС. В Прокуратурата на Република България няма заведени дела срещу тези лица.

Въпрос към премиер-министъра: Има ли разработка в МВР или ДАНС срещу журналистите от Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов

Отговор за български журналисти: Няма.

Отговор за западни журналисти: По този въпрос се обърнете към прокуратурата.

Всичко това показва, че институциите не желаят да отговорят, прехвърлят си топката и бягат от отговорност. Изяснява се все пак, че разработката е заведена в ДАНС, а не в МВР-ГДБОП и не е, или все още не е, внесена в прокуратурата с предложение за образуване на наказателно производство.

ДАНС е на пряко подчинение на министър-председателя Марин Райков, но именно той, който може да разпореди проверка и да даде категоричен отговор – има или няма, прехвърля топката на прокуратурата. Която пък не била компетентна.

Ето как, като змия захапала опашката си, властта се надява да се търкулне до изборите без да отговори, а после да му мислят следващите.

Защо е така? Отговорът е еднозначен: защото и това правителство като предишното е зависимо от мутри с пагони, окопали се на най-високото място в службите и разполагащи с компромати за всички пионки във властта.

Един факт е достатъчно красноречив: Младен Георгиев, вербовчик на „Буда“, с прозвището „Малкия Маджо“, все още е главен секретар на ДАНС. Изгонененият от ГДБОП за подпомагане на бандитите сега коли и беси в контраразузнаването и брани „националната сигурност“ като преследва журналисти и инакомислещи.

Младен Георгиев с прозвище „Малкия Маджо“ – вербовчик на Бойко Борисов – „Буда“ и главен секретар на ДАНС

Биволъ призовава всички честни служители от ДАНС, които нямат зависимости от ДС и от мутрите да ни помагат. Време е да бъде разкрита цялата истина за корумпираното ръководство, превърнало службата в мръсна клоака. Ако това не се случи, то жална и майка на персоналната сигурност на всеки един гражданин с мнение и позиция.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.