Подкрепете независимата разследваща журналистика. Направете дарение, станете абонат на Биволъ или купете нашите рекламни продукти.

epay_logo
paypal_logo
 smscoin_logo subscribe-paypal kasket-bivol

За автора

Подобни статии

7 Comments

 1. 1

  SPopov

  Не искам да издребнявам, но мисля, че тук има малка грешка: „Подписът на ОР [u][b]НБ-20[/b][/u], който е по-високо в йерархията от [u][b]НБ-20[/b][/u] и е ръководител на група е на Иван Йовчев…“

 2. 2

  peternn

  доколкото схващам от прочетеното, има 2 документа. Единият е предложение Борисов да бъде вербуван като информатор на службите. Няма нищо което да доказва, че е приел, нито някакъв документ с негов подпис. Вторият е дело за оперативно наблюдение, което може да бъде образувано за всеки, от когото някой в службите се интересува. Причините за такъв интерес обаче може да са всякакви – както подозрения за незаконна дейност на наблюдавания, така и незаконна дейност на наблюдаващия, желание да се съберат компромати срещу конкурент и какво ли още не. От въпросното дело за наблюдение също няма някакви резултати/последствия.
  С други думи, стойността и на двата документа е някъде около нулата. В тях няма факти нито за нещо незаконно, нито за нещо морално укоримо извършено от Борисов.

  Всичко това навява на мисълта, че целта на поредицата от статии е просто компрометирането на Борисов чрез непрекъсната шумотевица около него в негативен контекст. Пък после разправяй, че нямаш сестра. Особено след като хората прочетат втората половина на статията, състояща се от разсъждения върху „обяснителна бележка“, получена от анонимен източник.

  1. 2.1

   bpp_sg

   [quote name="Пешо"]доколкото схващам от прочетеното,………………………………………………………[/quote]
   Ако наистина не схващаш, преспи една нощ, стани и прочети пак. Ако отново не схванеш, повтаряш упражнението, докато схванеш. Виждам, че те навяват мисли, от които нагарча, но такъв е живота в родината. ДОН се открива, когато има проверени и достоверни данни за съпричастност към някаква престъпна дейност. За повече подробности, прочети „Инструкция за оперативния отчет в МВР“

  2. 2.2

   MKT

   [quote name="Пешо"]доколкото схващам от прочетенотo….[/quote]

   Пешо, Пешо, Пешооооооо…

   Нека за миг си представим, че това не се развива у нас, а в Германия.
   Да кажем, че излезе документче, че другарката Меркел е била вербувана за информатор от техния БОП за това, че контактувала с „оперативно интересни лица“.
   50% шанс, че след такова нещо сама ще си даде оставката. Но нека да продължим да си предсатвяме.
   На следващия ден излиза ново документче, че другарката Меркел е била под наблюдение, защото за германския БОП е била „оперативно интересна“.
   102% шанс, че ще се хвърли оставката и ще потъне в дън земя от срам.
   Разбира се, тук е България, а не Германия. Точно за това е нормално премиерът да е бил част от борческо-мафиотските среди и това да не прави впечатление на никой…

   1. 2.2.1

    peternn

    [quote name="Мартин Трифонов"]
    Да кажем, че излезе документче, че другарката Меркел е била вербувана за информатор от техния БОП за това, че контактувала с „оперативно интересни лица“.
    [/quote]
    Обаче такова документче няма. Има само документ, според който някой е искал да вербува Борисов – което нищо не значи. Контакти с оперативно интересни имат не само престъпници, и не са доказателство за престъпна дейност.
    А и да е бил информатор, това лошо ли е? Не става дума за ДС все пак.

    [quote name="Мартин Трифонов"]
    На следващия ден излиза ново документче, че другарката Меркел е била под наблюдение, защото за германския БОП е била „оперативно интересна“.
    [/quote]
    Това също нищо не значи. През 90-те службите бяха дива Индия пълна с престъпна и корумпирана измет. С подходящ рушвет е можело да инициираш наблюдение над който си искаш – конкурент, заподозрян, че спи с жена ти, или неудобен по някакъв друг начин. Просто бизнес.

    Между другото не съм фен на Борисов и никога не съм гласувал за Герб. Просто подобни опити за манипулация ме дразнят. В двата документа няма факти за нищо лошо, извършено от него – става дума за някакви действия на трети лица, които искали да го вербуват и наблюдават. Подобни желания не доказват съпричастието му към престъпна дейност.. Борисов може и да е бил замесен в такава, ако е така – нека да се докаже. В тая и предишните статии само се правят внушения.

 3. 3

  Михаил Иванов

  „Самият факт, че досието „Буда“ изтича именно сега, 6 месеца преди изборите означава, че кукловодите на Борисов са го изоставили и за следващия мандат ще заложат на друг „жребец“, който да брани интересите им.“
  Ако наистина мислите така не мислите ли, че точно сега е подходящ моментът да им объркаме сметките най-после?

 4. 4

  bpp_sg

  [quote name="Михаил Иванов"]„Самият факт, че досието „Буда“ изтича именно сега, 6 месеца преди изборите означава, че кукловодите на Борисов са го изоставили и за следващия мандат ще заложат на друг „жребец“, който да брани интересите им.“
  Ако наистина мислите така не мислите ли, че точно сега е подходящ моментът да им объркаме сметките най-после?[/quote]
  Не, не е „жребец“, а кранта, лакирана, със сплетена проскубана опашка, с маркова амуниция, цвили че е демократ и на всяко гърне е капак.

Коментарите са забранени

Bivol.bg 2010-2014 Bivol.bg е издание на "Бивол" ООД. Всички права запазени.