„Но като съм съставил 2000 акта, кога ще взема парите от циганите!“ – тази фраза на Ваньо Танов от прочутите СРС-та изтекли във в-к Галерия беше подмината от коментарите в пресата. Както Биволъ написа, зад нея се отваря широката тема за чадър над разпространението на контрабандни цигари чрез ромските структури.

Добре известно е, че мургавите продавачи, които пласират стоката си под благосклонните погледи на полицаите се ползват с абсолютна безнаказаност. Стоката обаче не попада в тях по магически начин, а чрез добре структурирани канали, контролирани от ромски лидери – коментираха за Биволъ добре информирани източници, запознати с този сенчест бизнес. 

160px-Borisov-Tzvetanov

Циганските барони не се пипат, защото са под покровителството на ГЕРБ – твърдят същите източници. Главните депа на контрабандните цигари са в Столипиново, Сливен, Ямбол, Разград и Шумен.

Пласьорите се водят с микробуси в градовете да продават чорапи, шапки и ръкавици, под които има цигари без бандерол. Спрените клиенти веднага получават оферта за евтини цигари, които вървят по 2,5 – 3 лв. Печалбата, която е от 50 ст. до 1 лев на кутия се прибира организирано и се отчита на босовете.

Ползите за ГЕРБ от чадъра над ромските кланове са очевидни: махат се старите групировки държащи каналите за цигари и се отчитат успехи с борбата против контрабандата, овладява се контрабандата чрез марионетки, безрезервно предани и лоялни (организиран, криминален контингент). В добавка се осигурява голямо количество ромски гласове за ГЕРБ на всякакви избори, тъй като партията им гарантира препитанието в кризата.

На този фон „борбата“ на Ваньо Танов с циганската организирана контрабанда наистина изглежда като игра на „Има-нема“ между наивен пенсионер и изпечен уличен измамник. Игра с предизвестен край.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet