Разлиствам вчера сайтовете на българските вестници. Водеща новина естествено е какво бил казал Бойко Борисов пред 200 души българи в Ню Йорк. Рекъл нещо от рода на „Жить стало лучше, друзья, жить стало веселей“ и добавил, че до 5 години ще станем нормална държава (според „Стандарт“). 5 години = 1800 дни, ако нещо ви напомня. 

Разлиствам и сайтовете на световните медии. Там за бойковата изява в града на ООН няма нито дума. За сметка на това България е спомената на видно място с потресаващи данни за умрели от глад, студ, болести и липса на внимание деца с увреждания в детските домове. За това как тези деца са измъчвани и обездвижвани физически и химически. За това, че най-беззащитните, най-уязвимите, най-ненужните, но все пак човешки същества, умират анонимно, в задния двор на европейска България.

„А след 20 години или 10 дори, проблемът на човечеството ще бъде водата и храната.“ – чета по-нататък в откровенията, че глад заплашва и човечеството – „Тъй като ние имаме най-добрата земя, най-трудолюбивия народ, с една дума – с инвестиции и техника ние можеме тези милиони декари пустееща земя, които имаме, да храниме и света с нея.“

Значи днес с тези, трудолюбивите, не можем да нахраним 1000 деца с увреждания и те мрат от недохранване. Утре обаче целият свят ще зоби от нашите 100000 кв/км. Голямо Васюки ряпа ще яде! Утре може и да не е, но до 1800 дни ще сме готови, несимволично.

„Сутринта децата как ме разсмяха, ако знаете, щото отидох при тях и казах: които имат баби и дедовци или лели и чичовци в България и си искат довечера да ги видят по телевизията, да им махнат…“ – продължава в свойския си стил премиерът и се обръща на „ти“ към хората, все едно е пасъл с тях овце  из необятната българска пустош, бъдещ световен хранителен център.

И Сталин е обичал да се снима с весели дечица. И Хитлер. Путин също – целува ги по коремчето. Естествено, бива ли без Бойко, за когото гореизброените са „нумеро уно„, ако не сте забравили:

А  децата, които си нямаха никого никъде, които умряха в мъки без никой никога да ги е целунал ще разплачат ли някого?

Бойко Борисов не плаче. Освен ако не се наложи със сълзи да гаси пожар, но задължително пред медиите и задължително пред българските такива. Пред западните не хваща дикиш. Най-много да изклюкарства нещо за Саркози и Барозу.

Няма да се разплаче и шибаната наместничка на Борисов в Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани. Защо е шибана питайте шибаняка Божидар Димитров, все пак и тя и той са част от народа. От реакцията на Шабани на смразяващия доклад на БХК стана ясно колко добре се е информирала за ужасите в домовете. Тя поиска конкретни примери за починали деца. И на всички стана ясно, как докладът от 263 страници с конкретните примери, с приложени смъртни актове и неопровержими свидетелства е отишъл директно в кръглата папка на ДАЗД.

Няма да се разплаче и Масларова, нали вече не е министър? Докато беше най-нагло твърдеше, че рони сълзи за Могилино. А Борисов обещаваше предизборно някой ден тя да плаче в старозагорския за крокодилските си обувки…

Но все пак, заради тези деца ще се разплачат много хора. По света и у нас. И ще помнят повече от 1800 дни. Може и на Борисов да му разплачат, таковата… Особено ако се направи, както му стана навик, че не е чул и разбрал за смъртта на децата, които не разсмиват.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet