Capture_decran_2011-11-01_a_14.26.08

Мениджър на 2011 г. в Сливен стана председателят на Съвета на директорите на машиностроителния завод „Динамо” Димитър Колев. Носителят на престижната награда за стопанска инициатива „Добри Желязков” в града на сините камъни също така е известен като шеф на НС на Общинска банка и бъдещ общински съветник в Бургас от листата на ЛИДЕР. Високото отличие бе връчено вчера на тържествен концерт-спектакъл в Драматичния театър в навечерието на празника на града.

„Тази награда е реверанс към хората, които не вървят по утъпканите пътеки, а търсят нови пътища успешно да реализират идеите си.” С тези думи Васил Йовчев, шеф на Декотекс, носител на приза за 2005 г., връчи наградата. Развълнуван, бургаският бизнесмен сподели, че е горд с усилията на целия екип само за няколко години да „изправят на крака” едно унищожено от прехода българско предприятие и да го изведат на водещите европейски и световни пазари. За последните няколко години „Динамо” е едно от малкото ни промишлени предприятия, които трайно изнасят за ЕС и Русия, преодолявайки конкуренцията от Китай и други азиатски страни. Особено висока е оценката на българската продукция в САЩ, където заводът стана водещ доставчик на авангардните безчеткови алтернатори за нуждите на Пентагона. „Нашият принос към Сливен и България в тежкото време на финансова криза е да осигурим постоянна заетост на над 350 души и да възвърнем авторитета на българската индустрия на световно равнище.” сподели Колев пред аудиторията на престижното събитие.

Обществена комисия определи носителя на наградата въз основа на различни показатели като печалба, изпълнени задължения към общината, държавата и социалното осигуряване, социална стабилност, инвестиции. Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на 11 фирми, работещи на територията на Община Сливен.

Очакванията на ръководството на „Динамо Сливен” АД за следващата година са за увеличаване обема на производство с 25%, което ще позволи разкриването на нови работни места. През 2003 година Динамо е закупено като предприятие със затихващи функции, обречено на ликвидация. Следват инвестиции от милиони за внедряване на нови технологии и продукти. Дружеството създава своята фирмена политика, ориентирана към най-перспективните сфери на машиностроителния отрасъл. В цеховете започва производството на нови качествени продукти. Международните пазари веднага забелязват българската марка и Динамо бързо се превръща в един от лидерите на машиностроителната индустрия, предназначена основно за автомобилостроенето.

Сега над 90% от продукцията на Динамо Сливен отива за експорт. Със своя безчетков алтернатор заводът направи изключителния пробив на американския пазар. В САЩ продукцията на Динамо се реализира за първично вграждане на високо конкурентния американски пазар, част от който трябва да удовлетворява строгите изисквания на най-голямата армия в света.

Освен, че е председател на Съвета на директорите на Динамо Сливен АД Димитър Колев е един от най-способните български експерти финансисти и банкери. Той е управител на редица предприятия като  “Фармацевтични химикали” АД – Бургас; “Коинвест” ЕООД – Бургас;  “Булида” ЕООД – Бургас. Човек с ясна гражданска позиция и ангажираност, Димитър Колев е съпричастен към обществените проблеми. Един от най-активните благотворители, мениджър номер 1 на Сливен, не пропуска да изявява своята социална загриженост и отговорност.

Комуникационна група

Имидж Едвъртайзинг

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.