elenski

Бившият агент на ДС и член на Централната избирателна комисия от квотата на БСП – адвокат Румен Еленски представлява днес председателката на Софийския градски съд Владимира Янева пред Върховния административен съд. Янева, която е в близки приятелски отношения с вътрешния министър Цветан Цветанов се явява заинтересована страна в делото, което нейната колежка – съдия Величка Цанова е завела срещу Висшия съдебен съвет за избора на председател на СГС.

Преди няколко месеца ВСС избра Владимира Янева на поста, като пренебрегна Величка Цанова, която обаче имаше повече опит и по-добра професионална подготовка. Цанова обжалва избора и така се стигна до делото днес.

Румен Еленски защитаваше назначаването на Веселин Пенгезов за председател на Софийския апелативен съд и беше адвокат на Ахмед Доган по делото за конфликт на интереси. Изглежда, че Еленски е близък и със семейството на сегашния председател на ВАС – Георги Колев, защото преди няколко години е представлявал жена му – нотариуската Нели Русева в дело, което Нотариалната камара беше завела заради преместването й в София от Антон Станков.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.


Widget not in any sidebars