abcho

Асоциацията на Българските Черноморски Общини (АБЧО) е провела екстрено заседание след новината за пенсионирането на съдия Венета Марковска, научи кореспондент на Рога и Копита.

Взето е решение на съдия Марковска да се предостави безплатно отстъпено право на строеж в община по избор: от Шабла до Царево.

АБЧО се мотивира с особените заслуги на Марковска за „развитието на правовата държава и борбата с уродливите прояви в съдебната система“.

Взето е под внимание и трудното материално положение на неуспешната кандидатка за Конституционния съд, която се пенсионира само със 100000 лв обезщетение.

АБЧО ще проучи възможността общински фирми да окажат безвъзмездна помощ на Марковска за построяване на скромен пететажен семеен хотел, в който магистратката да обитава лятно време и да се прехранва от него.

Освен това тя ще бъде освободена от общински такси и данъци за период от 50 години, предвижда още решението на АБЧО.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet