abcho

Асоциацията на Българските Черноморски Общини (АБЧО) е провела екстрено заседание след новината за пенсионирането на съдия Венета Марковска, научи кореспондент на Рога и Копита.

Взето е решение на съдия Марковска да се предостави безплатно отстъпено право на строеж в община по избор: от Шабла до Царево.

АБЧО се мотивира с особените заслуги на Марковска за „развитието на правовата държава и борбата с уродливите прояви в съдебната система“.

Взето е под внимание и трудното материално положение на неуспешната кандидатка за Конституционния съд, която се пенсионира само със 100000 лв обезщетение.

АБЧО ще проучи възможността общински фирми да окажат безвъзмездна помощ на Марковска за построяване на скромен пететажен семеен хотел, в който магистратката да обитава лятно време и да се прехранва от него.

Освен това тя ще бъде освободена от общински такси и данъци за период от 50 години, предвижда още решението на АБЧО.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.