Рога и Копита се добра до уникални документи на МВР – архивни предупредителни протоколи на световноизвестните терористи Мехмед Али Агджа и Илич Рамирез Санчес – Чакала.

Не е тайна, че и двамата често са пребивавали в България и са били следени от българските тайни служби. Протоколите потвърждават, че ДС е пипала здраво, разплела е пъклените им планове и ги е предупредила да не ги реализират.

Документите показват също, че предупредителният протокол не е променил формата си от последната реформа на българския правопис до наши дни.

Доказателство за това е вече попълнената бланка за следващия предупредителен протокол, който ще бъде връчен на Антон Петров – Хамстера на 20 май. Очаква се Цветан Цветанов да обяви за поредното задържане на Хамстера и връчването на протокола няколко часа по-рано.

Изтъкнати криминалисти коментираха за Рога и Копита, че предупредителният протокол е специфично „ноу хау“ на българското вътрешно министерство, което се изучава в западните полицейски академии. 

Рога и Копита научи също, че през 2010 г. Цветан Цветанов тайно е записал аспирантура в школата в Симеоново по темата: „Предупредителният протокол в общи и в отделни линии, като форма и съдържание на превенцията на тежката и организирана престъпност.“ Вътрешният министър има затруднения с теоретичната част – сподели с кореспондента ни неговият научен ръководител, предпочел да запази анонимност. Той обаче е натрупал сериозен емпиричен материал по темата.

protokol_chakala

protokol_agdja

protokol-cvetanov

Print Friendly, PDF & Email