Рога и Копита се добра до уникални документи на МВР – архивни предупредителни протоколи на световноизвестните терористи Мехмед Али Агджа и Илич Рамирез Санчес – Чакала.

Не е тайна, че и двамата често са пребивавали в България и са били следени от българските тайни служби. Протоколите потвърждават, че ДС е пипала здраво, разплела е пъклените им планове и ги е предупредила да не ги реализират.

Документите показват също, че предупредителният протокол не е променил формата си от последната реформа на българския правопис до наши дни.

Доказателство за това е вече попълнената бланка за следващия предупредителен протокол, който ще бъде връчен на Антон Петров – Хамстера на 20 май. Очаква се Цветан Цветанов да обяви за поредното задържане на Хамстера и връчването на протокола няколко часа по-рано.

Изтъкнати криминалисти коментираха за Рога и Копита, че предупредителният протокол е специфично „ноу хау“ на българското вътрешно министерство, което се изучава в западните полицейски академии. 

Рога и Копита научи също, че през 2010 г. Цветан Цветанов тайно е записал аспирантура в школата в Симеоново по темата: „Предупредителният протокол в общи и в отделни линии, като форма и съдържание на превенцията на тежката и организирана престъпност.“ Вътрешният министър има затруднения с теоретичната част – сподели с кореспондента ни неговият научен ръководител, предпочел да запази анонимност. Той обаче е натрупал сериозен емпиричен материал по темата.

protokol_chakala

protokol_agdja

protokol-cvetanov

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet