–          Хай, Слай!

–          Хай, дюд!

–          Как си, к‘во си, що си? – чудя се защо подходих по този начин с един от любимите си артисти, но той може да е носител на чичо „Оскар“, а пък аз за сметка на това съм единственият човек, когото са го галили трима папи по главата.

–          Ти тичал ли си по стълбите на Капитолия, брадър? – тъй като не тичам особено често напоследък, рекох да не отговарям, а направо да прехвърля обаждането на Корнелка, защото подочух, че тя искала след като ѝ приемат оставката на поредния конгрес на БСП-то на БКП-то да се върне в Крушовица и да посрещне менопаузата, полагайки сериозни усилия да придобие много по-малко рубенсов вид. Прехвърлянето на повикването обаче по никакъв начин не означаваше, че съм извън разговора, ако разбирате какво имам предвид.

–          Хай, Слай! Май сон ис ин Юнайтед Стейтс, нищо че аз парадирам с погледа си, устремен кък „Аврора“.

–          Хай, Корни! – Силвестър винаги е умеел да се държи внимателно с жените. Как иначе Бригит Нилсен ще му даде а ѝ намачка чаршафите при положение, че е поне една глава по-нисък от нея? – Не ви знам къде тичате и какви ги вършите, нито пък папи ли ви галят или във североизточния flint ви привикват президентите на Република България на срочни срещи. Знам само, че дъ френд оф майн Бойко ми е обещал да научи английски, за да си поговорим. А, и друго знам. Дъ френд ъф майн подслушва разговора ни, Корни.

–          Как можеш да знаеш това, Слай? – никой не може да отрече на Корни, че има един дрезгав глас, дето може да разтопи сърцето на всеки мъж. Особено, ако няма сериозна връзка с нея.

–          Дюд! – Слай не е случаен човек. Показа го в „Рамбо“, в „Роки“, в десетки филми, а преди това и в порното. Опа, исках да кажа adult movies. Изненадах ли ви, а? И той ме изненада, като ми припомни, че съм му обещал да науча английски, за да си говоря с него.

–          Соу, соу – отвърнах и доволно изпънах крака на кушетката.

–          Дюд, аз научих бългериън в оная, Деветашката пещера, само за няколко дни, нищо че ми се носи слава на не особено виден интелектуалец, а ти не можеш да се справиш с английския години наред! – Слай започна да ме дразни. Мислех пак да го оставя на Корни да го изяде с парцалите. – Още от първия ти мандат помня как разнасяше българо-английски разговорници и се хвалеше, че учиш инглиша пред журналистите. Е, колкото да си поръчаш фаст фууд, ама все пак… Не успя ли да понапреднеш за толкова време?

–          Корни, поеми го! – не можах да понеса, че Слай ми говори така. Все пак и двамата сме тренирали фитнес, бойни изкуства… Трябва да има елементарно уважение.

–          Когато дойдеш в Народното събрание, за да напишем поредния сценарий и да размахаме листовете пред уважаемия избирател и данъкоплатец, ще го поема. Целия. Но преди това и на двама ни ще се наложи да обгрижваме ситуацията, че сме в паритетно положение, а е важно да лъжем кой кого бил победил на европейските избори.

–          Ама… – тъкмо понечих да отговоря и чух Слай да се намесва през смях. Явно не беше затворил.

–          Соу, соу, брадърс енд систърс. И те така те!

Фотошоп шарж: Валдес Радев

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also