staliiski

Александър Сталийски. Снимка БГНЕС

Ляга си с една от най-красивите жени в България и играе карти с министър-председателя. Винаги с него в един отбор и този отбор винаги бие. С много. За второто обаче не обича да говори. Що е то? Кой е той? Има такъв човек в България и той се казва Александър Сталийски.

в. 24 часа от 30.10.2009

Александър Сталийски – младши и приятелката му Виолета Сечкова са двамата най-големи депоненти в КТБ. Те държат там съответно 20 млн. и 10 млн. лв. Това съобщи Протестна Мрежа без обаче да споменава конкретни имена.

Александър Сталийски – младши е син на министъра на отбраната от правителството на Филип Димитров – Александър Сталийски. Баща му е бил близък приятел с бащата на Сергей Станишев. Според търговския регистър той притежава единствено фирмата АСКОМ – 72 – АЛЕКСАНДЪР СТАЛИЙСКИ ЕТ и е в борда на директорите на КАЛАМИЦА АД. Произходът на тези 20 млн. лв. остава мистериозен. Сталийски стана известен като приближен на Бойко Борисов от медийни публикации. Името му е споменавано и покрай кръга „Котараците“.

Виолета Сечкова, която е журналистка и продуцентка на светски предавания, е била от 2009 до 2012 в борда на директорите и съсобственик на известната фирма Ноу Фрейм Медия АД. След преобразуване през 2012 г. фирмата вече се нарича Прайм Тайм Медия и е собственост на дружества свързани с Цветан Василев – Кен Трейд ЕАД и Глобални Пътни Системи АД.

Точно в този период медиите на Делян Пеевски и Ирен Кръстева, финансирани от Цветан Василев през КТБ бяха изключително лоялни към управлението на Бойко Борисов – Буда. И до момента Борисов избягва да заема позиция за необяснимата финансова и институционална мощ на Делян Пеевски, който по документи не притежава и не управлява бизнес, а е само депутат.

Под името Ноу Фрейм Медия България ЕАД в момента съществува еднолично акционерно дружество собственост на Николай Бареков, което преди е било собственост на Емил Кошлуков, а братът на Вили Сечкова – Стефан, е бил негов управител.

Ноу Фрейм Медия България финансира старта на кампанията на Николай Бареков като политик под формата на пътуващо шоу България без Цензура.

Очаквайте подробности

This post is also available in: English